16 juli 2020

Xavier kon eindelijk weer naar een tentoonstelling

Corona maakt het leven van alle hondenliefhebbers moeilijk. Iedereen die  graag exposeert, kan op dit moment onze hobby niet uitoefenen. Voorlopig zijn er 1 of misschien 2 shows. In België en Nederland is er geen !!!! Het is moeilijk te verdragen als je mooie jonge honden hebt die je graag wilt laten zien. Erg slecht voor teven, je kunt ze eigenlijk alleen tot 3 jaar laten zien, waarna ze hun eerste nestje moeten krijgen. Jonge honden kunnen maar tot 18 maanden hun jeugdtitel behalen. Mensen mogen zich weer massaal misdragen op de Ballerman in Mallorca, maar we mogen niet op een hondenshow. Verdomme !!

Maar de Duitse Bearded Collie Club organiseerde op 4./5. Juli 2020 een kleine show in Alzay / Duitsland alleen voor de Bearded Collie. Xavier Pottiez was blij daar te mogen zijn . Hij was in Alzay met zijn Percy de zoon van hem  “Burton”.

Op de eerste dag keurde Dhr. Louseau uit Duitsland maar vondt dat Pery alleen maar goed genoeg was voor de 4e plaats in de kampioensklasse en “Burton” was nog te jong voor hem …..

op de tweede dag keurde de Luxemburgse  mevrouw Melchior en waarschijnlijk had ze de rasstandaard beter in gedachten.

Ch. Firstprizebears Percy Sledge wwerd 2e in de Kampioensklas

8 maanden oud  “Burton” Firstprizebears Sitting Bull  was Beste puppy

er was ook een familiebijeenkomst. Percy’s kinderen uit het nest bij de familie Kirmis van de Magic Mika Bearded Collies waren  ook komen exposeren.