31 augustus 2023

Tentoonstellingen in augustus 2023

Onze “Firstprizebears Tina Turner” maakte een show tour in de Baltische landen.

Van 4. t/m 6.8.2023 was ze in Druskininkai/Litouwen op 3 CAC/IB shows. Op de 1e dag ontving ze het Res- CAC uit handen van keurmeester Dhr. Leonard/IRL. Op de 2e dag ook het Res- CAC van keurmeester M. Lepasaar/EST.

Op de 3e dag won ze het CACIB, CAC en Beste van het Ras onder keurmeester Mrs. Olga Goncaruk uit Oekraïne. In groep 1 zat ze bij de laatste 6 onder keurmeester Mrs. Gabriela Ridackova uit Slowakije.

 

“Tina” heeft plezier in de showring

In de rasstandaard van de Bearded Collie wordt het gangwerk als volgt beschreven: een lang uitgrijpend gangwerk dat moeiteloos veel terrein bestrijkt, d.w.z. vele meters aflegt met slechts een paar stappen. zie je het verschil?

“Tina” maakte een tussenstop in Bialystok/Polen op 20.8.2023 voor haar lange reis naar de World Show in Genève/CH. De Ier Sean Delmar keurde de Bearded Collies hier op de Int- Show en koos “Multi Ch. Firstprizebears Tina Turner” als Beste van het Ras. Nu draagt ze ook de titel Pools Kampioen.

In groep 1 won “Tina” de eerste plaats, keurmeester was ook Dhr. Delmar.

De zeer getalenteerde Goda Sulcaite Jotaute veranderde onze ruwe diamant “Tina” in een schitterende diamant. “Tina” heeft met haar de status van “superster” bereikt.

Op 27.8.2028 vond een speciale show van de Club voor Britse Herdershonden plaats in Bad Salzhausen/GER. Familie Körting/Storr showde hun 10 jaar oude Ch. Firstprizebears Manhatten” in de veteranenklas. Ze kreeg Uitmuntend 1 en Veteranen CAC. Met deze laatste kwalificatie heeft “Smokey” aan alle voorwaarden voor Veteranenkampioen voldaan.

Keurmeester was Dhr. Krinke/CZ