Firstprizebears New York

Showen: het maken van kampioenen

Ik ben gek van showen en sinds 28 mei 1972 met het „showvirus“ besmet. In 1989 was het de eerste keer dat ik de showring instapte met één van onze Bearded Collies. Ondanks dat ik gewend was om te showen, voelde ik me een groentje met een Beardie in mijn handen. Alles was anders.

De succesrijke loopbaan, is gedurende 40 jaren zo omvangrijk, dat er alleen over dit hoofdstuk in mijn leven al een boek geschreven zou kunnen worden. Goed gezien hebben mijn honden alles gewonnen wat er binnen Europa te behalen valt. Vele, vele Best in Shows, ontelbare Groepsoverwinningen op alle belangrijke shows in Europa, maar ook in Israel en de Verenigde Staten was en is Firstprizebears succesvol.

Een van de ultieme hoogtepunten was wel het eerste Res-CC in Engeland op de befaamde Crufts met “Ch. Firstprizebears Vancouver” in 2001. Om met hem de eerste CC te winnen in Groot Britanië was een enorme kick. En toen ik van hem de eerste UK Champion maakte die woonachtig is op het vaste land, heeft me jaren op een roze wolk doen zitten.

Het was een droom om de  CC op de Crufts in 2005 te winnen met onze topper Ch. Firstpizebears Apache. Krijg nog tranen in mijn ogen als ik terugkijk naar foto’s van dit moment. Maar in het verleden hebben we ook zulke grootse momenten gehad met Niagara Falls die Best in Show werd en  de talrijke groepsoverwinningen op de Amsterdamse Winner zijn bijzonder voor ons.

Mijn showmotto luidt: “een kampioen is pas een echte kampioen als hij van binnen net zo goed is als van buiten”. Hiermee bedoel ik te zeggen dat de heupen A of B moeten hebben, de ogen vrij van erfelijke ziekten, en niet aan OCD (o.i.d.) geopereerd mag zijn. Kortom alleen een gezonde kampioen is een echte kampioen!