18 december 2014

Winner Amsterdam en Givat Haim/Israël

Het afgelopen weekend, was Amsterdam het “episch centrum” voor de fanatieke tentoonsteller. Vrijdag werd in de RAI (het Tentoonstellings- terrein in Amsterdam) de Holland Cup  gehouden. Een eendaagse CACIB Show, voorafgaand aan de eigenlijke Winner Amsterdam.
Onze Beardies werden gekeurd door Mevrouw Dagmar Klein uit Roemenië. Gezien het feit dat wij niet werkelijk iets moesten winnen, of punten nodig hebben, hadden we voor de vrijdag geen honden ingeschreven. Dit neemt zeer veel stress weg. Op zaterdag avond werd de Eukanuba World Challenge gehouden. Veel landen uit de gehele wereld hadden honden naar Amsterdam gestuurd om te vechten voor de Titel. Ik was uitgenodigd als toeschouwer, maar ik heb afgezegd. Ik zou om 15.00 uur moeten gaan rijden, ten einde om 17.00 uur aan de Show te kunnen deelnemen tot 21.00 uur om vervolgens weer 2 uur naar huis te rijden. De wekker was die zondagochtend op 03.30 ingesteld! Dus thuis naar de live stream gekeken. Zondags werd de Winner Amsterdam Show voor onze rassen gehouden. In 1975 nam ik voor de allereerste keer deel aan deze Winner Show, die toentertijd ook al in de RAI plaats vond. De afgelopen 3 jaar hebben wij op de Winner altijd Beste van het Ras gewonnen en meestal ook Best Of Opposite Sex. Er waren 32 Beardies (13 reuen en 19 teven) voor Mevrouw Erika Bakker-v.d. Woestijne/NL te keuren. Bijna 20 jaar lang hebben wij geen Beardie bij Mevr. Bakker geshowd en wilden het er weer eens op wagen. Onze Prada stond in de Tussen Klasse met een sterke concurrentie. Ook Mevr. Baker zwichtte voor de charme van onze Prada  en zij won de Tussen Klasse. Ze werd Res-Beste Teef.

Zo ziet mijn showhond er uit op nog geen 24 uur voor de Show.

Meryl Streep Pre- Amsterdam

Mevrouw Erika Bakker, de keurmeester, met onze “Prada” Firstprizebears Meryl Streep

Prada Amsterdam Zwischenkl

De winnaars bij de Teven voor het CACIB: Jeugd Klasse: Bonos Watchfull Eye Azyri, Tussen Klasse: Firstprizebears Meryl Streep, Open Klasse. No-Nonsens Labaronessa, Kampioen Klasse: Sunday Mornings Jewel Amsterdam challenge Best bitch

links onze Prada Res-Beste Teef Firstprizebears Meryl Streep, de keurmeester Mevr. Bakker en Beste Teef No-Nonsens Labaronessa Amsterdam Beste teef en Res

Op dezelfde dag als de Show in Amsterdam,werd in Israël in Givat Hain een Special Show voor verschillende rassen gehouden. Paz Davidovich was met haar eigen fok ter plaatse. Zij had een nest zusje van onze Prada mee: Ch. Firstprizebears Maryline Monroe. De Russische Mevrouw Irina Shvets keurde. “Maryline” overtuigde de keurmeester, werd Beste van het Ras en aan het einde van de dag 3. Best in Show. De mooie foto’s zijn door een vriend van ons gemaakt: Yossi Guy.

Maryline 12-14.jpg

Paz Davidovich met haar Firstprizebears Maryline Monroe, Beste van het Ras.   Maryline Streep BOB14-14

Paz met Firstprizebears Maryline Monroe, de keurmester Mevr. Shvets en Yael Davidowich met eigen fok, de 16 maand oude reu “Furry Paws Ferrero Rocher”.

Givat Haim BOB Maryline and BOS