1 april 2015

Voorjaars Show van Luxemburg

De voorjaars Show van Luxemburg, betekend elk jaar opnieuw, heel weinig slaap. De klok gaat namelijk een uur vooruit: Zomertijd en de Bobtails en de Beardies worden altijd op de zondag gekeurd. Normaliter had ik een hotel genomen, maar door de puppies thuis ging dat niet. Bovendien was onze goede vriendin Chris Beirendonk vers aan de schouder geopereerd en had ik haar beloofd om haar mee te nemen en haar Luka te showen. Onze twee teenagers “Norman” en “Senta” had ik ingeschreven, samen met onze wonderschone Beardie Teef “Prada” (Ch. Firstprizebears Meryl Streep). De reinste nonsens en alleen niet te doen. Mijn redders in de nood waren Harry en Daisy, onze trouwe honden oppas. Ze kwam s’ochtends om 05.00 (nieuwe tijd) en bleef tot we s’avonds om 20.30 weer terug waren, om Niki en haar puppies maar ook de andere honden te verzorgen. Harry was een geniale chauffeur en de man voor het grove werk, maar ook de star fotograaf. Na slechts 2 uur geslapen te hebben naast de werpkist, was het heerlijk dat Harry reed en Chris hem gezelschap hield. Ik kon op de stoel achterin nog lekker een beetje slapen.

De Ier Michael Leonard moest 46 Beardies keuren en de Klassen waren goed bezet. Familie Vanbossche was met hun 2 Firstprizeberen gekomen, evenals Katarina Bondar uit Kiev/Ukraïne en Fernando Sunye uit Italië. Spannend. ALLE Firstprizeberen werden geplaatst en 3 ervan wonnen hun Klasses. Dat deed ons goed en bevestigde ons, dat we niet vergeten zijn hoe een Beardie er uit moet zien. Mevr. Vanbossche had “Ole” in de Open Klasse en Uitmuntend 2 met het Res-CAC (Firstprizebears Lucky Luke). Tobi (Ch. Firstprizebears King Cole) werd Uitmuntend 3 in de Kampioen Klasse.

Katarina Bondar was helemaal uit de Ukraïne gekomen en won met “Firstprizebears Neil Diamond” de Jeugd Klasse. Hij is nu Luxemburgs Jeugd Kampioen en voor Crufts gekwalificeerd.

IDS Lux Best Junior mal Firstprizebears Neil Diamond

Firstprizebears Nora Jones, zijn nest zusje won eveneens de Jeugd Klasse bij de Teven. Ze is in co-eigendom van Fernando Sunye en Conny & Harry Verelst.

IDS Lux best junior bitch Firstprizebears Nora Jones

De kronende afsluiting werd gemaakt door onze “Prada” (Ch. Firstprizebears Meryl Streep). Zij won de Kampion Klasse, werd Beste Teef , BOS en is precies 24 maanden oud. Wat maakte deze dag nou zo bijzonder? Alle 3: Prada, Nora Jones en Neil Diamond hebben dezelfde ouders: Lasse (Lärkängens at Firsticebears) en Lilli (Firstprizebears Helen Hunt).

Beste Teef Ch. Firstprizebears Meryl Streep, de keurmeester Dhr. Leonard en Res- Beste Teef “Famarens Pearl of Passion” Eig. F. Ripolli

IDS Lux Best bitch and Res Best Bitch

BOB Ch. Seagull Lets talk about it, Eig.: Jean Paul Bernardi , de keurmeester Mr. Leonard en onze eigen “Prada”

P1010957