11 april 2014

Utrecht

De beroemde Engelse kynoloog en Allround keurmeester, Prof. Frank Kane heeft een zeer interessant artikel over keurmeesters in de DogWorld geschreven. Iedere keurmeester en tentoonsteller zou dit verhaal eens moeten lezen. Het komt in grote lijnen er op neer, dat keurmeesters de hond zouden moeten keuren en verder niets! Dat klinkt als de normaalste zaak van de wereld en zou vanzelfsprekend moeten zijn. Edoch, niets is minder waar. Frank Kane beschrijft dat de invloed van Handlers op keurmeesters enorm is en dat er zelfs teams zijn, die langs de ring worden geplaatst en applaudiseren bij het showen van bepaalde honden. Tevens beschrijft hij dat goede honden tot Superstars worden gepushed, omdat, op de achtergrond, keurmeesters  worden uitgenodigd etc. etc. Een uitstekend artikel, dat precies weergeeft, wat momenteel ook bij onze rassen gebeurd. Als zulke krachten op de achtergrond gaande zijn, ben je als tentoonsteller met een uitstekende hond, compleet machteloos en kun je niet meer winnen. Een national fenomeen, waarbij het bijna uitsluitend keurmeesters uit de Benelux betreft, die aan dit meedogenloze “spel” deelnemen. Ik heb dit artikel afgedrukt en indien er interesse bestaat, stuur ik graag op verzoek de link toe.

Tot 2 jaar geleden was de Show altijd in Utrecht, maar word nu in het Trade Center in Nieuwegein gehouden. Mevrouw Marion ten Cate uit Nederland, keurde de Beardies. Deze keurmeester heb ik altijd hoog in het vaandel gehad en eveneens had ik een groot vertrouwen in haar als neutrale keurmeester. Vandaar dat ik onze Zweedse Superster “Lasse” had ingeschreven en natuurlijk ook onze “Prada” had meegenomen. Voor Inge Schreurs zou ik haar June showen. Helaas verliep deze dag niet geheel zoals ik had gehoopt.

Van “Lasse” en “Prada” hebben wij geen foto’s. Zelf bekenden van ons waren zo aangedaan, dat ze vergaten deze gebeurtenis op Foto vast te leggen.

Van Inge Schreurs’ “Firstprizebears Jade Jagger” heb ik een goede Foto. Zij heeft in Nederland 2 CAC’s en 3 Res-CAC’s.. Zij won de Open Klasse, wat ook geen moeilijkheid was. Werd echter door de Jeugd Klasse Teef en de enige Teef uit de Tussen Klasse overwonnen.

Utrecht-Jade-Jagger

Soms zeggen foto’s meer dan duizend woorden. Hier de winnende teven: Jeugd Klasse Uitmuntend 1 en Beste Teef (8 ingeschreven) Els Jansen met “Braemoors Simply an Angel, de einige Teef uit de Tussen Klasse Anouck Buntinx met Telling Tails Cinderellas Charm en “Firstprizebears Jade Jagger” uit de Open Klasse, die met 3 teven was bezet.

Utrecht Lineup best bitch