27 augustus 2013

Rotterdam, Tel Aviv/Israël en Leipzig/Dui

Op de CACIB Show in Leipzig, keurde, als vervangende keurmeester, Mevr. Bilsheim uit Duitsland. De familie Vanbossche showden Ole en Tobi hier. Tobi (Firstprizebears King Cole) won weer eens de Tussenklasse en de Blauwe Ole (Firstprizebears Lucky Luke) werd Beste Puppy. Vanaf hier feliciteren wij de Familie Hellwig, die met hun zelf gefokte Reu “Desire of Fun Charlie Chaplin” het laatste CAC behaalde en daarmee alle eisen vervult die nodig zijn voor de Titel Duits- en VDH-Kampioen. “Charlie” is een kind van Multi Kampioen Firstprizebears Enfield en Ch. Firstprizebears Greenville.

Vrijdag was er in Tel Aviv een Int-Show. Mevrouw Jolanda Nagler keurde er de Bearded Collies. Paz Davidovich had haar reu “Firstprizebears Lorne Green” meegenomen. Hij won zijn eerste CAC en werd Beste van het Ras. Paz heeft sinds 4 weken “Firstprizebears Marilyne Monroe” bij haar thuis. Zij had haar Show debuut: res- Best Puppy in Show!!! We zijn enorm trots op Paz en haar Beardies.

Firstprizebears Lorne Green Beste van het Ras

Tel Aviv Firstprizebears Lorne Green                    Tel Aviv Firstprizebears Lorne Green 1

en de vijf maanden oude “Firstprizebears Marilyne Monroe” Res-Best in Show Puppy

 

Tel Aviv Firstprizebears Marilyne Monroe

Rotterdam;

Rond 05.45 hebben Eef en ik ons op weg naar Rotterdam begeven. 3 minuten later belde Harry ons op: Ik had mijn tas vergeten. Dus omdraaien en de tas op halen. Verder gereden en bij de derde bocht viel een beker met thee om, over mijn rok (gelukkig een bruine rok en geen witte). De thee was ook nog eens zeer heet…… Ik dacht bij mezelf, wat een klo… dag, misschien moeten we maar naar huis rijden. Voor onze Bearded Collies was het beter geweest, maar bij de OES was het nog oke.

Ooit was Rotterdam mijn lievelings show, maar dat is, wat de Keurmeesters bij de Bearded Collies aangaat in de afgelopen 4 jaren, veranderd in een treurspel. Een groep van 2 echtparen is het gelukt, de keus voor de keurmeester v.w.b. de Beardies naar hun hand te zetten. Dat wil zeggen, er worden keurmeesters uitgenodigd, die het wensen lijstje van deze 4 personen kennen en behartigen. U denkt, dat is onmogelijk! Fout gedacht. Het is zo en noch de ene, noch de andere partij schaamt zich hiervoor of is het pijnlijk. Ze lachen in hun vuistje en wij staan als figuranten in de ring in dit groteske toneelstuk. Hier betalen we ook nog eens geld voor… Natuurlijk gaan we deze keurmeesters binnenkort op de een of andere Show in België terug zien. S’ochtends om 08.00 uur viel mij een van deze personen op, omdat die nog nooit iets anders dan zwarte broeken heeft gedragen. Nu was het een partykleed en het was mij direct duidelijk dat dit jurkje niet voor niets was aangeschaft. En zo was het ook. Wat ik zojuist heb gezegd en geschreven kan gevaarlijk zijn en mij mijn hele karriere kosten, maar ik schrijf slechts op wat alle andere “showers” zeggen, ervan vinden en zich hier mateloos aan ergeren. Het is niets nieuws en ik heb het hier al vaker geschrevene dat de stemming binnen de Bearded Collie wereld verre van goed is. Verbetering is niet in zicht. Gelukkig is het bij mijn andere ras, de OES gemoedelijk en zit men gezellig tezamen en heeft lol met elkaar. Natuurlijk wil iedereen winnen, maar er is een eerlijke en gezonde concurrentie. Het is komisch, want de Beardie is een vrolijke en gemoedelijk hond, anders dan veel van hun bezitters.

Ik dacht slim te zijn en Lasse thuis te laten, in de veronderstelling dat bij de reuen reeds “alles” vergeven zou zijn. Dit bleek een enorm domme inschattingsfout mijnerzijds te zijn en “Schoko” te hebben meegenomen. Ja zelfs Eef Martens er toe heb bewogen om haar “Geddes” mee te nemen.

Clanyardbay Mac Geddes met 10 maanden, Eigenaresse Eef Martens, Ze is een dochter van onze Ch. Firstprizebears Hitchkock en Firstprizebears Eureka

Rotterdam Clanyardbay Mac Geddes

De “keus” voor de Beste Teef in de Jeugd Klasse: Ex-1, No-Nonsens La Baronessa, Tussen Klasse: Ex-1 Firstprizebears Liz Taylor,

Open Klasse: Ex-1 en Beste van het Ras All Eyes on Miss Daydream en Kampioen Klasse: Ex-1 Res-CACIB No-Nonsens Kalilah

Rotterdam Lineup Teven

Onze Inge Schreurs was met haar “Firstprizebears Jade Jagger” in de Open Klasse aan de start en werd 2de.

Rotterdam Open Klas teven