7 mei 2015

Nieuwtjes in Mei

Het eerste mei weekend, heeft ons met de 99ste Firstprizebears Kampioen verrast. Van Tatiana Starikova uit Rusland, kregen we via Facebook het bericht, dat “Firstprizebears Kokakola“de titel van Pools Kampioen heeft behaald tijdens de Show van Dobre Miasto in  Polen. De keurmeester daar, was Mevr. A. Jaskiwicz/PL. “Pepsi”, zoals zijn roepnaam is, was de hond van Denis, die vorig jaar in zijn appartement in Moskau werd vermoord. Zijn twee Bearded Collies, die hij van ons had, waren in het appartement. God zij dank hebben beiden een nieuwe familie gevonden en “KokaKola” is weer succesvol onderweg naar Shows.
Dat is een wonderbaarlijk happy end. Hij is de 17de Kampioenzoon van Alberto Sanchez’ zijn “Multi Ch. Firstprizebears Enfield” en onze eigen lieve “Smokey” Ch. Firstprizebears Gunsmoke.

De dame in de rode jas is de beroemde handler Elena Kevina, met “Pepsi op de Show in Dobre Miasto.

Firstprizebears Kokakola

Ook was Kataryna Bondar weer op pad. Dit keer was ze met haar 2 honden naar de 2 daagse van Moldavië. Natuurlijk had ze weer “Firstprizebears Neil Diamond” meegenomen, die 2 nieuwe titels behaalde, namelijk die van Moldaafs Jeugd Kampioen en Middle East Junior Kampioen. Bovendien werd hij op beider dagen Beste van het Ras (hij is pas 13 maanden oud!). Op de eerste dag werd hij 3de in de Groep en op de 2de dag, Res in Groep 1.

Firstprizebears Neil Diamond

Eveneens op zondag 3 mei vond de jaarlijkste Club Show van de Britse Herders en Veedrijvers plaats. De Beardies werden gekeurd door Dhr. Pedersen uit Denemarken. Oscar Large was hier met “Matias” en won het Res-CAC. Wij verheugen ons zeer, dat deze prachtige bruine reu weer in de ring staat.

Firstprizebears Larry King met zijn eigenaar Oscar Largo

Firstprizebears Larry King

Op 17-05 werd een Special Show gehouden in Dallim in het prachtige Meckelenburg-Voor Pommeren. Dat is bijna in de voortuin van de familie Grammann-Hellwig. Daarom was het ook niet de vraag, dat er bij Dhr Fricke geshowed zou gaan worden.

Voor hun nieuwe bruine alias Firstprizebears Navaho, was het zijn eerste Show in de jongeren Klasse met 7 maanden en behaalde een Veel Belovend 2de Plaats.

Firstprizebears Navaho

“LM” Firstprizebears Lisa Marie” won de Open Klasse

Firstprizebears Lisa Marie

Over het succes van Mevrouw Zimmerman, hebben wij ons bijzonder verheugd. Het was de allereerste Show voor Vrouw en Hond en dan de Eerste Plaats in de Jeugd Klasse te winnen is echt KLASSE!!!! Maar Firstprizebears Naomi Watts heeft al meer succesvolle broertjes en zusjes, zoals Neil Daimond en Nora Jones, dus waren er hoge verwachtingen. Van harte gefeliciteerd aan onze CREW uit “MacPom”

Firstprizeber Naomi Watts

Firstrpiezbears Naomi Watts

Er is nog een succesvolle zuster uit dit nest van Ch. Lärkängens at Firsticebears en onze dubbele Wereld Winnaar Ch. Firstprizebears Helen Hunt, namelijk Firstprizebears Nancy Sinatra. Ze woont in Hongarije bij de familie Makoi. In february werd ze op de Int-Show van Budapest geshowed en werd bij de keurmeesters Ildiko Muszlai en Robert Kotlare tijdens beide dagen Junior BOB. Twee dagen geleden ontving ik deze foto’s.

Firrstprizebears Nancy Sinatra_4547593288871627659_o 11119961_850304381714224_2839509674616647214_o 11301552_975735782450786_1136264292_n