5 oktober 2020

“Lilli” Firstprizebears Helen Hunt 8-10-2008 – 24-9-2020

Internationaal, Nederlands, Belgisch, Deens, Duits, VDH-kampioen, nationale winnaar en FCI Europees kampioen. Ze won groep 1 op de Winner Amsterdam en op de FCI jubileumshow in Dortmund.

Firstprizebears Helen Hunt  

08-10-2008    overleden 24-09-2020

“Lilli” of “Lillefluts” verliet ons kort voor haar 12e verjaardag. “Lilli” was een heel bijzondere Bearded Collie Dame. Eigenlijk wilde ik haar niet houden, ze had een zwakke blaas en die moest eerst genezen worden. Gedurende deze tijd merkte ik wat een fantastisch gangwerk deze pup had. Ze werd natuurlijk niet meer verkocht en werd een show-superster. Ze won de sterren van de hemel. Op de leeftijd van 20 maanden werd ze wereldwinnaar in Denemarken en eindigde haar carrière in Salzburg op 19 mei 2012 met de tweede wereldtitel.

Ze woonde bij Eef en Theis Martens uit Reuver in Nederland, en was boven alles geliefd en werd in de watten gelegd tot de laatste dag. We zijn Eef en Theis meer dan dankbaar voor alles wat ze voor “Lilli” hebben gedaan. “Lilli” hield van het water. Dat was echter helemaal niet goed voor haar, ze kreeg er steeds blaasontsteking van, die vervolgens behandeld moest worden. Maar het kon Theis en Eef niet schelen, het belangrijkste was dat Lilli gelukkig was tussen de andere 5 Beardies in het Martens huis.

“Lilli” heeft mij 2 geweldige nestjes gegeven, het M nest waar mijn unieke “Prada” uit komt (Multi Ch. Firstpizebears Meryl Streep) evenals “Ch. Mia Farrow” en “Ch. Maryline Monroe” en het N nest met Ch ” Nora Jones “en” Ch. Neil Diamond “.

Fare well lieve Lilli

Eef Marten heeft door de jaren heen eindeloos veel mooie foto’s van Lilli gemaakt.

 

     

wereldkampioen  Dänemark 2010                                                                    Wereldkampioen  Salzburg 2012