11 juni 2012

Int-Show Hulten/NL

Zaterdag 09 juni was er een Show in Hulten bij Tilburg. 12 Bobtails en 25 Beardies waren ingeschreven. Buiten, met weinig zonneschijn en een ijskoude wind gevolgd door 2 minuten regen. De koude wind veranderde bijna iedereen in ijspegels. Aan het einde van deze glorijke dag werd direct de stoelverwarming ingeschakeld, waardoor Eef en ik langzaam weer op temperatuur kwamen.

We hadden grote bagage mee, 2 Bobtails, “Doro” en “King”, alsmede de Beardies “Lasse” en “Guffy”. Keuremeester voor beide rassen was Mevr. P. Runderkamp/NL. De Bobtails waren eigenlijk voor de lol mee, maar voor Lasse en Guffie hadden we iets nodig. Lasse moest namelijk nog een CAC in de jeugdklasse halen voor de Titel van een Nederlands Jeugdkampioen. Guffie daarentegen een Res-CAC of de volle lading voor de Nederlandse Kampioenstitel

Als eerste werden de Bobtails gekeurd en King werd Beste Reu en Doro Res-Beste Teef. Hierna kwam als eerste de 8 maanden oude Firstprizebears King Coole van Kristel Verbakel aan de beurt. Hij was de enige puppie en behaalde een Veelbelovend. “Lasse” (Lärkängens’s at Firsticebears) won de Jeugdklas en was daarmee Nederlands Jeugdkampioen en dat met slechts 3 shows op rij. Tenslotte won hij van alle overige reuen en werd met zijn 13 maanden Beste Reu.

“Guffy” (Clanyard Bay Mac Guffy) won de Open Klas. Vicky van Tichelen was me haar mooie “Firstprizebears Just beat-it” aanwezig en won de Kampioensklasse. Nu moesten de 2 schonen gaan strijden voor het CAC. Het was mij om het even wie er ging winnen, Guffy en ik hadden aan een Res-CAC voldoende. Echter, Mevr. Runderkamp besloot anders. Guffy werd Beste Teef en Beat-it Res-Beste Teef. Hierdoor was “Glanyard Bay Mac Guffy” Nederlands Kampioen en verzette haar fokker en eigenaar (mijn lieve Eef Martens) in tranen, waardoor deze bijna helemaal vergat foto’s te maken.

Het Luxe probleem, met 2 honden te winnen en dan voor Beste van het Ras met 2 honden de Ring in te moeten, konden we dank hulp van MarjaEilers-Ojevaar oplossen. Zij was zo vriendelijk en showdde Guffy, waardoor ik Lasse kon nemen. Mevr. Runderkamp liet de keuze op Guffy vallen voor Beste van het Ras en schreef het mooiste Keurverslag dat iemand zich kan wensen.

De Heer Hans van den Berg, keurde Groep 1 en Guffy behaalde de 6de plaats. Het was 17.00 uur en waren sinds 08.oo uur s’morgens buiten in de koude. Voor zulke overwinningen moet je iets over hebben.

Beste Reu NL-JCh. Lärkängen’s at Firsticebear, Keurmeester Mevr. Runderkamp en Beste van het Ras Ch. “Clanyardbay Mac Guffy” met Marja Eilers-Ojevaar

Hulten-BOS-en-BOB

Beste Teef “Guffy” en Res. Teef Firstprizebears Justbeat-it met Vicky van Tichelen

BOB-en-REs-Teef-Hulten

Nederlands Ch. Clanyard Bay Mac Guffy (Fokker en Eigenaar Eef Martens), met veel plezier geshowed door Conny

Mac-Guffy-Hulten-NL-CH-BOB,-BIG-6

“Guffy” inspireerde keurmeester Mevr. Runderkamp tot het schrijven van een van de mooiste keurverslagen die ik ooit heb gelezen.

Hulten-Guffy-hoofd

alles was weer ingepakt voor de terugreis en we verheugden on op de stoelverwarming. Alleen Guffy moest nog achterin gaan zitten.

Hulten Auto klaar