3 maart 2019

Tentoonstellingen Februari 2019

Op 1-2-2019 waren 21  Bearded Collies gingeschreven  in Eindhoven / NL voor keurmeester Mrs. P. Runderkamp / NL. Dit  waren veel Beardies voor deze keurmeester . Monika Fuss was in de Open Klas met “Firstprizebears Pikes Peak” en Xavier Pottiez met Ch. “Firstprizebears Percy Sledge” in de Kampioens Klas . Beide reuen n wonnen hun klas. Maar “Pikes Peak” had de neus voor  en werd Beste Reu en “Percy Sledge “werd Res-Best Reu. Tot die tijd was onze dag nog goed.

Foto:. Beste Reu jeugdklas : Handsome Hamish Loving Beauty,  Beste Reu  “Firstprizebears Pikes Peak” en Res Beste Reu “Ch. Firstprizebears Percy Sledge

Natuurlijk, voor ons allemaal, die wij buiten de ring stonden was het duidelijk dat Pikes Peak de beste van het ras moest worden. Hij is heel  mooi en heeft altijd grote kansen om in de erering te worden geplaatst. De keurmeester  dacht daar anders over en gaf het aan de teef uit de tussenklasse “Bono’sWachtfull Eye Call me Lou Lou. Inge Floryn was natuurlijk blij  en de gelukkigste persoon op deze dag. Veel mensen konden deze beslissing niet begrijpen. Ik weet waarom. Als je het wilt weten, neem dan gerust contact met me op.

Links Beste reu “Firstprizebears Pikes Peak” de keurmeester Mevr. Runderkamp rechts Inge Floryn met “Bono Watchfull Eye Call me Lou lou”

Hoe dan ook, ik ben benieuwd hoeveel Beardies bij haar  volgende keuring komen.

Hier kunt u alle showuitslagen vinden: http://www.vriendenbeardedcollie.nl/

 

      

16-2-2019 Special Show Britse herdershond in Buchholz in Nordheide / GER. Keurmeester  was Milan Krinke / CZ. 

28 Beardies waren  aanwezig en het was een feest  voor de “Firstprizebären” .

Beste Teef  uit de tussenklasse won de 15 maanden oude “Firstprizebears Q’Kim Kardashian” (Ch. Beardmarked Sigt for Sore Eyes x Ch. Firstprizebears Merly Streep) Beste reu en Beste van het Ras werd haar nestbroer “Firstprizebears Q’Brad Pitt” Familie Daniela Hellwig en haar man zijn de trotse eigenaars van deze 2 prachtvolle Bearded Collies .

Ze hadden die dag hun 3e jonge Firstprizebear aan de start. Voor de eerste keer op een show en slechts 14 maanden oud “Firstprizebears Q’Butterfly Mc Queen” zij von de  2de plaats  in de jeugdklasse.

Butterfly Ch. Lärkängens at Firsticebears x Firstprizebears Joan Baez)

Beste Teef  “Firstprizebears Q’Kim Kardashian”  rechts

Beste van het Ras was haar Nestbroer  “Firstprizebears Q’Brad Pitt” links

 

Mevrouw Cocozza zat ook in de tussenklasse met “Firstprizebears Q’Walnutcreek” en won Uitmuntend 3. Helaas, ik heb geen foto van “Ella”

 

In Engeland had Sue Jones haar eerste 2 tentoonstellingen met haar “Firstprizebars Rio Grande“. “

Lola” werd in augustus geboren uit  “Liz Taylor” en “Lasse”. Op 17 februari won ze de minor Puppy-klas  op de Midshire Bearded Collie Show, Keurmeester Mrs.  Jo Smith / GB en op 23.2. op de open show van de Bearded Collie Club in Smethwid eveneens de Minor puppy klas. Wat een succesvolle start in haar nieuwe thuis