12 februari 2014

Eindhoven en Genk/B

Begin februari is de Show van Eindhoven, die word gehouden in het Beursgebouw, midden in de stad. De hal is niet zeer groot en daarom word de Show over 3 dagen verdeeld. Zoals altijd waren wij ook dit jaar weer op vrijdag aan de beurt, dat wil zeggen werk verkeer in de vroege ochtend en s’avonds weer in omgekeerde volgorde. Parkeren is altijd duur, maar zo praktisch op slechts 15 meter van de ingang verwijderd: 14 euro voor een dag parkeren…..  Dan komt natuurlijk de vraag: “waarom meld je dan aan”? Heel eenvoudig, er zijn altijd goede keurmeesters en geen bombarie er om heen. Gewoonweg een solide show. Mevr. Cindy Kerssemeijer uit Nederland keurde voor de 3de keer Beardies in eigen land. Het is 1,5 jaar geleden, dat zij onze Lasse, als jeugdhond had gekeurd. Nu wilde ik haar graag onze meisjes laten zien. “Schoko” (Firstprizebears Liz Taylor), won vorig jaar op deze show haar eerste CAC vanuit de Jeugd Klasse en Beste Teef bij Mevr. Runderkamp. En ze deed het weer: Beste Teef, CACIB en CAC. Onze “Prada” (Firstprizebears Meryl Streep) mocht voor de eerste keer starten in de Jeugd Klasse. Ze is 10 maand oud en noch iets onder de indruk van alles wat er op een show gebeurd. Ondanks dat, kon ze de keurmeester overtuigen, won de Jeugd Klasse en werd Res-Beste Teef. Meer is niet haalbaar? Jawel! In de Open Klasse won Inge Schreurs met haar June (Firstprizebears Jade Jagger), zij behaalde het Res-CACIB. De Kampioen Klasse werd gewonnen door Ethel Somer met haar Teef, die afstamt van twee Firstprizeberen. Harry had een dag vrij genomen, om mij te begeleiden en dat was ook goed, omdat ik niet met twee honden tegelijkertijd in de ring kon gaan staan. Dus moest hij eraan geloven en “Schoko” showen. Het resultaat is bekend en Harry liep met een grote grijns in zijn gezicht de ring uit. Dank aan Anette Oostervink, voor de foto’s die zij ons ter beschikking heeft gesteld.

Eindhoven 2014 Prada

“Prada” Firstprizebears Meryl Streep 10 maand oud, Res-Beste Teef laat haar mooie gangwerk zien.

“Prada”

Eindhoven 2014 Prada stand

Harry en “Schoko” Firstprizebears Liz Taylor CACIB, CAC, Beste Teef

Eindhoven 2014 Schoko Harry

Onze 3 winnende Firstprizeberen: “Meryl Streep, Liz Taylor en Inge Schreurs met “Jade Jagger”

Eindhoven 2014 Line up teven

Vicky van Tiggelen was op de Nat-Show van Genk/B. Hier keurde Dhr. Spruyt de Bearded Collies. Haar  Ch. “Firstprizebears Just Beat-it” werd Beste Teef. Ze won het CAC en had hiermee aan alle voorwaarden voor de Belgische Kampioen’s Titel voldaan. Van harte gefeliciteerd Vicky.

Van de familie Vanbossche kregen we goede berichten. Hun “Blauwe Ole” (Firstprizebears Lucky Luck) heeft prachtige heupen en had een HD-A ontvangen. Zijn ogen zijn ook gecontroleerd en als loepzuiver bevonden.

Firstprizebears Lucky Luke

Mevr. Ulrike Kuhn, was met haar prachtige “Nana” ook wezen röntgen en had een B1 ontvangen. De officiële naam van Nana luidt: “Firstprizebears Milwaukee”