24 oktober 2014

Dortmund/DUI, Arat/Israël en Zuid-Wales/UK

De 2 grote tentoonstellingen van Dortmund, die ieder jaar in mei en oktober worden gehouden zijn erg vermoeiend. Hoezo? Het zijn telkens dubbele Shows. Nu in oktober op 3 dagen Bundessieger Tentoonstelling en op dezelfde 3 dagen de Internationale Show. Samen 9113 honden, verdeeld over de talrijke hallen van het Westfalenpark. Natuurlijk hoef je hier niet aan mee te doen, maar als er goeie of nieuwe keurmeesters zijn, dan is de verleiding groot zich op dit avontuur te storten. Op vrijdag 17-10- keurde Dhr. Mark Wibier/DUI de Bearded Collies en op de zaterdag, op de Internationale Show, Mevr. Heidi Müller-Heintz/DUI. Dhr. Wibier had onze Beardies nog nooit eerder gekeurd en Mevr. Müller hadden we de laatste keer in 2012 op een kleinere Show als keurmeester. Dus werden ‘Schoko” en “Prada” ingeschreven. Schoko had haar laatste punt nodig voor de Duitse en VDH titel. Prada ging alleen voor de lol mee. Natuurlijk werd ook King, onze Bobtail ingeschreven, hij heeft de titel Bundessieger nog niet.

Dortmund is stress puur en moet goed voorbereid zijn. Vrijdags ’s morgens door het Roergebied te rijden, terwijl je om 06.30 uur bij de hal wilt zijn (open om 07.00), betekend om 04.30 thuis wegrijden, dus om 03.30 uur op staan! En dat 2 dagen achter elkaar! Het alternatief is een hotel ter plaatse, het beste direct naast de hallen. Chris Beirendonk was eveneens met haar Bobtail teef aangemeld en we wilden samen dit Dortmund avontuur tot een goed einde brengen, bovendien is het leuker en heb je meer plezier in goed gezelschap. Het Steigenberger Hotel werd voor 2 dagen geboekt. Een week voor de Show werd de hallen indeling bekend gemaakt met de ringen en starttijden. Paniek in de tent! Zoals altijd werden de Bobtails gekeurd in hal 6 en de keuring zou rond 11.15 beginnen. Normaliter zijn de Beardie keuring ook in deze hal en vrij dicht bij de Bobtails. Dit keer was ze echter in Hal 1, minstens 850 meter van elkaar verwijderd. Het keuren startte om 09.00 uur met de reuen en de teven zouden om 10.30 uur beginnen. Einde van het keuren van de Beardies om 12.00 uur. Oh je!!! Wat nu???? Slapeloze nachten! Chris en ik overlegden, hoe we deze situatie konden meesteren. Eigenlijk helemaal niet. Maar je groeit met de jaren. Getelefoneerd met de Bobtailclub, die de Speciale Leiding over deze Speciale Show had. Zij waren ervan overtuigd dat de keuring niet om 11.15 zou beginnen en ze wilden trachten het keuren te vertragen. Chris zou “King” in haar auto meenemen en hem bij Ring 13, Hal 6 bij zich hebben. Zou het helemaal niet lukken zou zij hem ook showen. De familie Vanbossche had mij beloofd op de 2 Beardies te zullen passen, als ik na het keuren richting Hal 6 zou moeten sprinten. Het weer werd met de weer-app gecontroleerd. Vrijdagmorgen regen: Jammer! Zaterdag droog.

Rond 22.00 uur waren Chris en ik bij het hotel en zoals altijd zijn we te laat naar bed gegaan. Het was 23.30 uur. Chris was verkouden en moest veel hoesten. Dit was voor haar Bobtail teef “Chanell” een teken van blijdschap en klopte met haar staart tegen de muur. De 3 van mij dachten elke keer, nu staan we op. Toen eindelijk om 04.15 de wekker afging, was ik blij en dood moe. Waarom zo vroeg? Heel eenvoudig: 4 honden moeten 4 sets van 4 sokken aan, zodat de pootjes buiten droog blijven bij het uitlaten. Dat duurt en bovendien heb je meer tijd nodig als 2 beardie meisjes moeten plassen. Dat duurt. Aansluitend alle sokken bij de auto weer uittrekken en in de auto ophangen. De ramen openen en terug naar de kamer. Voor styling en uitzien heb ik 1 uur nodig, sneller gaat op mijn leeftijd niet. Ontbijt om 05.45 tot 06.15. Waarom zo lang? Heel eenvoudig. Deze zo stressvolle dagen moet je in rust beginnen en wij tweeën houden ervan om uitgebreid te ontbijten.  Dit is belangrijk, want tot ongeveer 15.oo uur is er meestal geen tijd om te eten. Om 06.30 stonden ik voor Hal 1 en Chris had een parkeerplaats dichtbij Hal 6, vond een niet afgesloten deur en was voor de grote regenbui droog in de hal. Ik moest voor Hal 1 wachten tot 07.15, tot het personeel besloot om de deuren te openen. Ondertussen regende het pijpenstelen. Gelukkig stond ik onder het afdak, maar de meeste mensen werden kleddernat.

Nadat ik de Bench had opgebouwd, de familie Vanbossche waren ook al als een van de eersten aanwezig in de hal en mijn buren, ging ik op pad naar Hal 6. Ik moest de snelste route proberen te vinden, om zo snel mogelijk bij Ring 13 te komen. Dat duurde bijna 10 minuten en tot dat moment waren de hallen nog leeg. Maar alles komt goed. Dhr. Wibier had 47 Beardies te keuren, waaronder vele Kampioenen. “Ole” (Firstprizebears Lucky Luke) opende in de Tussen Klasse en werd 2de. Hierna was “Tobi”( Firstprizebears King Cole) aan de beurt en won de sterk bezette Kampioen Klasse. Hij werd Beste Reu en wij waren al gelukkig. De tijd was goed en alles lag op schema. “Prada” (Firstprizebears Meryl Streep) werd winnares in de Tussen Klasse. “Schoko” (Firstprizebears Liz Taylor) stond samen met 7 andere teven in de Kampioen Klasse. Gezien het feit dat ik net de Tussen Klasse had gewonnen, werden (gevoelsmatig) mijn kansen om te winnen kleiner. Tenminste dat dacht ik, maar: “Schoko” won de Kampioen Klasse. Voor de titel van Bundessieger had ik “Prada” en Mevr. Hellwig showde “Schoko”, die iets makkelijker te showen is dan onze prima donna “Prada”. Mijn droom werd werkelijkheid. “Prada” werd Beste Teef en “Schoko” Res-Beste Teef. Voor de Beste van het Ras stonden nu 2 Firstprizebear Beardies in de Ring en dat tegen deze concurrentie op deze Titel-show. Het werd de dag van “Tobi” en Mevr. Vanbossche, die een spierscheur in haar been had en de tanden op een moest bijten tijdens het lopen. “Tobi” werd door Dhr. Wibier als Beste van het Ras gekozen. Het was 12 uur en ik ontving een SMS van Chris, dat ik nog 6 a 7 minuten had om bij de Bobtailring te komen. Dus alles laten vallen, de honden werden Mevr. Hellwig en Vanbossche in de handen gedrukt en ik rende erop los. Als je 58 jaar oud bent en ook nog een paar kilootjes te zwaar, dan is afstand een uitdaging. Geheel buiten adem kwam ik net op tijd bij de Bobtails en kon King showen. Om 15.00 was hier alles afgelopen. Ik moest het hele traject weer terug, maar nu in een rustig tempo, aangezien alle “Babysitters” weg wilden en mijn Beardie meisjes niet alleen wilden laten. Alles werd in de auto gepakt. Honden met sokken aan laten plassen en terug naar Chris in Hal 6. We moesten nog shoppen en verschillende tegoedbonnen incasseren. Om 18.00 uur waren we weer in het hotel. Nog een keer alle honden van sokken voorzien, de zon scheen, tijd om de honden iets vrije tijd te gunnen. Wij waren alleen nog maar moe, dus snel iets in het Hotel gegeten en rond 20.30 lagen we in bed. Het was een rustige nacht. ALLE honden sliepen en Chris hoefde ook niet meer te hoesten. Om 04.15 liep de wekker af en alles verliep zoals de dag ervoor. Dit keer moest echter alles in de auto worden geladen, koffers en mensen omdat dit de dag van vertrek was. Op de zaterdag waren de Bobtails ook in Hal 1 direct naast de Beardies.
De familie Vanbossche was niet meer gekomen, maar de familie Hellwig hield ons gezelschap. Het was met Prada en Schoko, net als de vorige dag, echter dit keer won “Schoko” Beste Teef. Om 12 uur waren we klaar en konden we eigenlijk naar huis. Chris was met haar Bobtail Teef “Chanell” Beste van het Ras geworden en als fokker van deze hond en goede vriendin van Chris ben ik ter ondersteuning gebleven. Wij hebben de honden later naar de auto gebracht, omdat ze daar meer rust krijgen, dan wanneer ze op de Show blijven. De lange wachttijd hebben Chris en ik met koffie drinken doorgebracht en bij de Pro-Plan stand hebben we ons met een glas Proseco laten verwennen. Het Team was echt gastvriendelijk. Later zijn we met “Chanell” naar een veel te kleine voorbereidingsring gegaan en gewacht tot dat Chris eindelijk om 17.15 aan de finale deelnam. Ze eindigde bij de laatste 6, slechts 3 werden geplaatst. Om 18.oo uur was het vertrek van een zeer succesvolle Dubbele Dortmund Show. Bij laaghangende, ondergaande zon en erge vermoeidheid naar huis rijden is niet de meest ideale omstandigheid. 19.45 was ik thuis. Harry stond reeds in de startblokken, want we moesten naar Aken, naar een verjaardagsfeest van onze goede vrienden, Mathias Steinmetz en Elke van Dijk. Mathias was namelijk 60 geworden en dat was een reden om te vieren. Snel gewassen en op weg naar de Gouden Zwaan in Aken. Het feest was geweldig, maar tegen middernacht lag ik bijna in coma. Zondagochtend om 01.00 lag ik in bed, na een 21 urige dag. Je moet wel iets voor je hobby over hebben. 🙂

Foto’s met dank aan de familie Vanbossche, Mr. Pederson en Mevr. Müller

Mevr. Vanbossche met haar Tobi “Firstprizebears King Cole” Beste van het Ras en keurmeester Dhr. Wibier.

Tobi BOB Bundessieger

“Prada” heeft haar prachtige gangwerk van haar schitterende ouders geërfd

Bundessieger 2014 412

“Prada” Firstprizebears Meryl Streep” Bundessiegerin en Res-Beste Teef “Schoko “Firstprizebears Liz Taylor”, die vriendelijkerwijs door Mevr. Hellwig werd geshowed. “Schoko” heeft 2 nieuwe titels gewonnen: Duits- en VDH Kampioen.

Bundessieger 2014 531

in de namiddag werd “Firstprizebears King Cole” 3de in de grote Groep 1, bij keurmeester Dhr. Wiblishauser. Een perfecte dag voor Tobi.

10153804_761442890589693_8834819584683189325_n

gehaald

10623579_761442690589713_982508966862737787_o

Zondagmorgen om 06.30 voor de ingang van Hal 1. Hier hebben we het ons gemakkelijk gemaakt.

6.30 in front of the entrance

“Prada” won weer eens de Tussen Klasse.

Int and BSZ Dortmund Prada

Beste Teef ” Firstprizebears Liz Taylor“, de keurmeester Mevr. Müller-Heintz en de Beste van het Ras Ch. “Ramsgrove Prime Time” (hij is een zoon van Firstprizebars Chattoga)  in eigendom van Dhr. Pederson /DK

Schoko BOS Dortmund Int

en als je dan al zo lang moet wachten bij de voorbereidingsring, krijg je toch nog iets te zien.

backsinde

Zaterdags werd er in Arat, Israël een Internationale Show gehouden. Dhr. Yossi Guy/ISR keurde de Beardies en ook hier was er een dubbele overwinning voor onze fok. “Firstprizebears Lorne Green”, werd Beste Reu en heeft nu alle punten voor de Internationale Kampioen Titel . Beste van het Ras en 3de in Groep 1 werd “Prada’s” zusje “Firstprizebears Marylin Monroe“. Beide dieren zijn eigendom van Paz Davidovich.

1555378_863278217056882_6619607325476977646_n

Tijdens het weekend van 12 oktober keurde Dhr. Burscough/GB in Zuid-Wales de CC-Show. Emma en Eddy Alder waren met “Ludo”  Firstprizebears Nathaniel Hawthorne naar deze Show. Ludo was in the Minor Puppy en Puppy Klasse ingeschreven en heeft zich voor CRUFTS gekwalificeerd.

Ludo South Wales 2