24 maart 2020

Tentoonstelling nieuws januari en februari 2020

Het is erg rustig in januari.

Alleen in het zuiden reisde Visitation Echiveirra van Noord-Spanje naar Porto in Portugal. Firstprizebears Robin William werd Beste Junior van het ras en zijn zus Firstprizebears Rihanna Beste Teef. Beiden wonnen de titel Junior Latin Winner 2020. Richter was de bekende allround Mr. Dan Eriscon / GB

Firstprizebears Robin Williams                                                                                              Firstprizebears Rihanna

Op 18 januari 2020 keurde de bekende en gewaardeerde allrounder Laurent Picard / CH de Bearded Collies in Milaan / Italië. Mevrouw Knuchel was met haar “paddy” present  en moest deze keer zelf de ring in. Het ging goed en “Multi Ch. Firstprizebears Patrick Duffy “won  beste van het ras tegen een zeer sterke concurrentie uit Frankrijk. Het hoogtepunt van de dag was de overwinning in groep 1 bij keurmeester mevrouw Rossier uit Frankrijk. Ik ben zeker zeer trots op deze overwinning, aangezien een zeer beroemde fokker uit Frankrijk als concurrent  in de ring stond.

Op de tweede dag keurde de bekende fokker en keurmeester Johann Anderson (Alistair Bearded Collies) uit Zweden. Helaas mankte  “Paddy” en kon niet meedoen.. Eeuwig zonde, maar niets aan te doen.

Zondag was de speciale show voor Britse herdershonden in Verl / GER. De Fransman Mr. Claude Ritter had een slechte dag. Hij gaf de kampioen teef van mevrouw Cocozza Ch. Firsprizebears Q’Walnutcreek “een zeer goede 2e plaats. Ze was ingeschreven in de kampioensklasse. De heer Ritter vond dat ze geen typische ribbenkast had die te rond was. Alle andere keurmeesters in het verleden hebben een andere mening en prezen juist de goede ribben welving.

En  pas 14 dagen later op 9-2-20 was Mevr. Cocozza met haar ” Ella” op de Int. Tentoonstelling in Fredericia/DK. De zweedse keurmeester Mevr. Camilla Karlsson keurde “Firstprizebears Q’Walnutcreek” en het werde CACIB, CAC en de Titel Deense Kampioen. Dus nu is Ella geen Zeer goede hond Meer Maar weer Uitmuntend zoals altijd.

Visitation Eccehvira was met Robin en Rianna op 23-2-2020 op de show in Valladolid / Spanje, keurmeester was de Ierse Mrs. J. O’Connor. Firstprizebears Robin Williams was Beste Junior bij Bearded Collies en 3e Beste Jonge Hond van alle rassen. Zijn zus “Firstprizebears Rihanna” werd beste junior  teef.

  

Op 22 februari 2020 werd een nieuwe Firstprizebear Bearded Collie Champion: het is nummer 118 en het is het jonge teef “Firstprizebears Q’Kim Kardashian” van de familie Hellwig. Ze is een dochter van Ch. Beardmarked Sighn for sore eyes  en onze prachtige “Prada” Multi Ch. Firstprizebears Meryl Streep. Het is het 6e Prada-kampioenskind. Haar zus Q’Jennifer Lopez is ook kampioen en ook 4 oudere volle broers en zussen. Nog 2 broers en zussen zullen dit jaar  hun kampioenstitels behalen. Dan zijn er 8 kampioenskinderen uit 2 nesten met dezelfde ouders. Dat was een geweldige combinatie.

Kim behaalde de titel Duits en VDH Kampioen op de tentoonstelling  in Buchholz / GER met de Ierse keurmeester Mrs. Butler. De familie Hellwig heeft in de loop van een aantal jaren 8 of 9 honden van mij gekocht, die ALLEN kampioen zijn geworden. Bedankt lieve familie Hellwig-Grammann voor je vertrouwen.