13 september 2012

Alkmaar/NL, Averio/Port. en Beckum/Ger

Een druk en zeer succesvol weekend voor onze Beardies. Alberto Sanchez en Cristina Andres waren in Aveiro/Portugal met Firstprizebears James Dean. Dhr. Borges keurde hier de Beardies en was onder de indruk van “James” en  maakte hem Beste van het Ras.

De familie Van Bossche was zaterdag op de Clubshow van de Duitse Bearded Collies Club in Beckum. Hier keurde Dhr. Bourscough uit Schotland. Hij heeft met zijn Beardie al het BOB op Crufts gewonnen. “Tobi” (Firstprizebears King Cole) won op deze belangrijke Special-Show in Duitsland de Jeugdklasse. Het is iets heel bijzonders, om met een zo jonge Beardie beide Special-Shows in Duitsland te winnen. Tobi is de eerste Beardie die de familie Van Bossche heeft. Een geweldig resultaat.

Mevr. Van Bossche met Firstprizebears King Cole

Firstprizebears-King-Cole-Beckum-09-09-12

Harry en ik waren in Alkmaar, Noord-Holland. Het is een prachtige, eeuwenoude en typisch Hollands stadje en ik was er nog nooit. Reden genoeg om voor de eerste keer aan deze Show deel te nemen. De keurmeesters spraken ons aan en het was een openlucht show, waarbij je onder het overdekte deel van het Stadion in de schaduw kon staan. King en Lasse waren met ons mee en beiden hadden succes. Mevr. C. Kerssemeijer/NL keurde de Beardies. Ze keurde snel en schreef een mooi keurrapport voor onze “Lasse”. Dit had als gevolg dat ze hem Beste van het Ras maakte. Aangezien onze OES reu, King, ook won moest Harry met Lasse de Erering in. Harry deed het perfect en showde Lasse in zijn volle pracht. Echter werden door de Groepskeurmeester (Dhr. J. de Gids/NL) slechts drie honden geplaatst en een hiervan was King.

BOB in Alkmaar, Lärkängens at Firsticebears met Keurmeester Mevr. C. Kerssenmeijer/NL

BOB-Alkmaar-Lasse-with-judge C. Kerssenmeijer Lasse en zijn mooie gangwerk

Onze aardige en geachte  Mevr. Hellwig was in Noord Duitsland in Kaltenkirchen op pad. Op de CAC Show door de Club van Herders- en Veedrijvers keurde Mevr. J. Böhli-Wenger Zwitserland. Deze naam zal ik zeer zeker onthouden. Mevr. Böhli-Wenger was van beide honden van Mevr. Hellwig onder de indruk. Beiden wonnen de Tussenklasse. Desire of Fun Charlie Chaplin, de reu en zijn zuster Desire of Fun Charliez Theron. Laatste werd Beste van het Ras. Waarom ik dat hier vermeld? Omdat Ch. Firstprizebears Enfield de vader is en Ch. Firstprizebears Greenville de Moeder. Mevr. Hellwig heeft met haar Firstprizebear Beardies heel veel succes en wij zijn trots op haar eigen fok.

Desire-of-Fun-Charlize-t.-BOB-Kaltenkirchen-09