23 mei 2012

Wereld Winnaar 2012 in Salzburg Oostenrijk

Op 19-05-2012 was de Wereld Show in Salzburg/Oostenrijk. Deze stad is eenvoudig gezegd een droom, nog niet eens gesproken over het Salzkammergut, de prachtige omgeving van Salzburg. In feite jammer om uitsluitend voor de Wereld Show hierheen te rijden. De keurmeester dit jaar was Dhr. Irving en dat maakte deze show aantrekkelijk. Eef en Thijs Martens waren een week voor aanvang van de show al vertrokken met hun Camper op vakantie naar Oostenrijk, met Lilly, Guffie, Fenja en Djazzie in hun bagage. Door dit feit kon ik relaxed per vliegtuig reizen. Op zich zelf niets moeilijks, maar ik kon het niet laten om op Hemelvaartsdag nog een Show te bezoeken in Nederland. Dat betekend vroeg opstaan en laat weer thuis. Nadien nog 10000 dingen regelen, zoals foto’s van de puppies maken, koffer pakken, etc. en uiteindelijk om 00.30 naar bed. Opstaan om 03.30. Het vliegtuig vertrok om 06.30 vanaf Düsseldorf en landde om 07.30 in Salzburg. Hier scheen weliswaar de zon, maar het was nog vrij fris. Exact om 08.00 werd ik opgehaald door mijn goede vriendin Lenka Klimova, om vervolgend te gaan ontbijten in het hotel. Haar zuster Hanka en zoon Lukas wachtten al op ons. Aansluitend hadden we een heerlijke dag in Salzburg. Echter, om 15.00 uur was de vakantie voorbij en stond Eef met “Lilly” en “Guffie” te wachten. Deze 2 moesten dringend in bad en geborsteld worden. Eef was zo vriendelijk om met deze 2 Beardies, in mijn kamer, onder de douche te gaan. Hierna waren ontelbare handdoeken nodig om ze een beetje droog te krijgen. Tegelijkertijd, deed Lenka hetzelfde met haar 2 Beardies in haar kamer. Eef was ook nat tot op de onderbroek en ik was aan het drogen en borstelen tot 19.30.We waren moe en aten slecht een salade bij de firma met de grote M en zijn naar bed gegaan. De wekker liep om 05.30 af. Vertrek vanaf het hotel om 06.30 uur en via een sluip route naar het Show Terrein. De snelweg was weliswaar direct om de hoek, maar er stond een gigantische file en het duurde 1,5 uur voordat je op de parkeerplaats van de Show was.

Samen met Lenka haar 2 Beardies en hele entourage de hal in en alles opgezet langs de ring. Nu was het wachten totdat we aan de beurt waren. De Puppy-Jeugd en Veteranen Klasse werden door een andere keurmeester gekeurd. Hierna kwamen de reuen en eindelijk waren wij aan de beurt. “Clanyardbay mac Guffy” alias Guffy had 7 medestrijders in de Open Klasse. Dhr. Irving was snel en zijn besluit stond vast. Hij plaatste Guffie en mij op de 1ste plaats. Eef haar hart bonkte zo sterk dat de ramen in de hal ervan heen en weer gingen…. Toen was het de beurt aan onze “Lilly” Ch. Firstprizebears Helen Hunt. Ze moest de titel verdedigen, die ze in 2010 in Herning had gewonnen op een leeftijd van 23 maanden. Er stonden 15 teven uit verschillende landen in de Kampioensklasse. Direct achter mij stond Christina Bailey, die een Kampioens Teef showdde die toebehoort aan de Fransman Bernardi. Iedereen was gespannen. “Lilly” had haar ster allures in de baggage. Dhr. Irving was hiervan aangedaan en ze won de Kampioenklasse. Gelukkig was Paz Davidovich uit Israel aan de ring en deze showed “Guffy”, die ook voor het CACIB en de Titel Wereld Winnaar vocht. Dhr. Irving nam zijn beslissing en pakte Lilly. Met deze overwinning werd ze Wereld Winnaar 2012. Voor Beste van het Ras, verloor “Lilly” tegen de reu uit Hongarije, gefokt door de Familie Muszlai. Veteraan Wereld Winnaar werd gewonnen door de eveneens 2-voudige Wereld Winnaar Firstprizebears Cony Island, in bezit van Peter and Ildiko Muszlai en Gabriella Gesi uit Hongarije.

Wat deze show tot een werkelijke overwinning maakte en ons als fokker bekrachtigd is het feit dat vele van de winnaars werden gefokt uit een Firstprizebear Beardie. Dit bewijst de grote kwaliteit van onze fok. We zijn erg trots op dit feit.

Wereld Winnaar 2012 en Beste van het Ras was Ch. Double Scotch Blue Professor, (Ch. Dea-Dro Marco Polo, op zijn beurt een zoon van de legendarische Ch. Firstprizebars Eminence x Ch. Firstprizbears X’Ponderosa)

Res-CACIB, Vice- Wereld Winnaar ging aan de reu Paradise For Dirty Talk, in bezit van Regina  Gerasimenko uit Rusland (Ch. Vaillant de Chester x Ch. Firstprizebears Carmel).

Res CAC en 2de in de Kampioenklasse Reuen “Kaspian Kiaora” (Ch. Firstprizebears Enfield x C’you lucy Kiaora) gefokt en in bezit van Lenka Klimova/CZ

Bij de Teven, deze zijn afkomstig van onze honden:

Ex 3 Tussenklasse Leeda Kiaora (Ch. Firstprizebears Hitchkock x Desert Gold Kiaora) gefokt en in bezit van Lenka Klimova/CZ

Ex 1 CAC Open Klasse Clanyard Bay Mac Guffy (Ch. Firstprizebears Hitchkock x Firstprizebears Eureka), gefokt en in bezit van Eef Martens/NL

Ex 3 in de Open Klasse Double Scotch Black Rosalinda (Breaksea Norwegian Wood x Ch. Firstprizebears Cony Island) gefokt door Muszali uit Hungary

Op zondag was er een Speciale Show in het park van kasteel Anif. Hier had ik een prachtige dag aan de Bobtail en Beardie ring. De taxi service verzorgd door Horakova was buitengewoon en bracht me terug naar het hotel. De kosten voor deze rit bedroegen Koffie met Cake op het terras van de Grote M.

Nadien moest ik terug naar de Luchthaven en terug naar huis, waar Harry de stelling had gehouden en zo vriendelijk was om mij om 21.30 op te halen vanuit Düsseldorf.

De foto’s van onze trip naar Salzburg zijn te vinden onder overig nieuws.

“Lilli” und “Guffy” fris gewassen en geborsteld in mijn hotelkamer.

Salzburg Hotelroom Lilli and Guffy

“Clanyard Bay Mac Guffy” , Winnaar van de Open Klasse

Salzburg-Clanyardbay-Mac-Guffy

Wereld Winnaar 2012 en BOS Ch. Firstprizebears Helen Hunt

Wordwinner-2012-Salzburg-Firstprizebears-Helen-Hunt

Veteranen Wereld Winnaar 2012, Wereld Winnaar 2008 en 2009 Firstprizebears Cony Island

Firstprizebears-Cony-Island-Veteran-World-winner

Beste van het Ras Ch. Double Scotch Blue Professor, Keurmeester Dhr. Irving en BOS Ch. Firstprizebears Helen Hunt

Salzburg-BOS-and-BOB

Ontspanning na een vermoeiende dag met Eef en haar 4 Beardie Dames

Salzburg-relaxing-after-the-show

Ernest van Scheven maakte heel snel deze foto van het knuffelen met “Guffy”

big-love-Foto-Ernest-van-Scheven