5 november 2014

2 dagen Praag/CZ en Rijswijk

De familie Vanbossche is de trotse eigenaar van een camper. Vanaf nu kunnen alle honden mee en zijn ze niet meer aangewezen op hotels. Ben benieuwd hoe het hun op dit avontuur zal vergaan.

van bossche Motorhome

De eerste reis bracht hen naar de 2-daagse Show van Praag/Tsjechië. Op de eerste dag werden de Beardies gekeurd door Mevr. L. Klimova (Kiaora Beardies) en op de tweede dag Mevr. N. Stahlova, beiden afkomstig uit Tsjechië. Voor de eerste dag was alleen “Tobi” ingeschreven en dat was voldoende. Er kan er slechts een Beste van het Ras worden en dat was in dit geval “Tobi” Ch,, Firstprizebears King cole”. Deze prestatie herhaalde hij ook op dag 2 bij keurmeester N. Stahlova. In de Ere Ring werd hij 5de bij keurmeester Dhr. Wauben uit Nederland. “Ole” was ingeschreven voor de tweede dag en werd 3de van 3 in de Tussen Klasse.

Brno King Cole 1

“Tobi” op de eerste dag op de Show van Praag.

Brno King cole Lenka Klimova

Beste van het Ras “Firstprizebears King Cole” met keurmeester Mevr. Klimova/CZ

Brno King Cole Pause

Dhr. Vanbossche tijdens de gezamelijke middagslaap 🙂

Baasje en hond zijn tevreden.

Brno King Cole BOB

2de dag in Praag, “Firstprizebears King Cole”  Beste van het Ras voor keurmeester Stahlova/CZ

Brno King cole 2. day

“Tobi” word 5de in de Groep voor Dhr. Wauben/NL

Brno King cole group 5

De Show van Bleiswijk word nu in Rijswijk gehouden, in de buurt van Den Haag. Het is een groot hallen complex met vele hindernissen voor tentoonstellers met benches en trolley’s etc. Niet werkelijk ideaal. De Deen H-E. Pedersen keurde 17 Beardies. Wij hadden onze “Prada” ingeschreven in de Tussen Klasse. Hier de honden die hun Klasse wonnen: Jeugd Klasse: Colepark Saxon Roos, Tussen Klasse: Firstprizebears Meryl Streep (Beste Teef), Open Klasse: Sweet Brair Hayley, Kampioen Klasse: Dazzystar a Groovy Kind of Love (Res-Best Teef)

Rijkswijk challenge best Bitch Beardie

Dit is de enige foto die wij hebben van onze Beste Teef “Prada” en de Beste Reu. Mij man stond langs de ring om foto’s te maken en het wachten was op de keurmeester. Een mevrouw, namens Annemieke H., kwam voorbij en wilde hem de camera uit de hand slaan en ging dicht tegen hem aan staan om zelf foto’s te kunnen maken. Twee seconden later stond de gehele vrouwen groep van de winnende hond rond hem en provoceerden en beschuldigden HEM, van alles en nog wat. Aan mijn gezichtsuitdrukking op de foto is duidelijk te zien hoe geschokeerd ik was. Ik wist ja niet wat er aan de hand was, alleen dat mijn man werd lastig gevallen. De keurmeester, Dhr. Pedersen stond ondertussen tussen ons in en ik vroeg: “my god what is going on why has it to be like this? Hierop begon de handler van de andere hond mij in het Nederlands van diverse opmerking te voorzien. De ringmeester stond er bij en niemand schoot mijn man te hulp. Ondertussen had de eigenaar van de winnende hond zich ook bij de groep gevoegd en moest zich er eveneens mee gaan bemoeien. Mij ging slechts nog een gedachte door het hoofd. Ik dacht ik moet hier weg! Ik ging terug richting onze honden en merkte dat ik door desbetreffende heer werd vervolgt en riep mijn man te hulp, die tussen ons in ging staan. Zoiets vreselijks! Ik zit 42 jaar in de kynologie, maar dit niveau is het absolute dieptepunt, dat ik ooit heb meegemaakt. Mijn man komt nauwelijks nog mee naar Shows omdat hij deze met haat vervulde atmosfeer in de ring niet wil meemaken. Eind Augustus, vorig jaar op de Show van Geneve/CH, moest hij ’s morgens om 07.30 deze man ook al van mij af houden. In april van dit jaar op de Show van Goes, was hij eveneens van mening (ik had de indruk dat hij gestrekt werd door een hoeveelheid bier), mij voor de Stand van de Raad van Beheer, terwijl ik in gesprek was met een medewerkster, op het ergste te moeten beledigen. Wij gaan deze mensen bewust uit de weg, ze winnen alles, waarom moeten zij mij keer op keer weer attakeren en natuurlijk ondersteund door vrienden??? Ik kreeg de vraag waarom ik geen aangifte deed en klacht indiende bij de Raad van Beheer? Heel eenvoudig. De Politie doet pas dan iets, als het kwaad al is geschiedt. Bij de Raad gebeurd er ook niets omdat niemand ooit iets ziet en niets met dit soort zaken van doen wil hebben. Mijn man en ik hadden dezelfde mening, dit was in scene gezet om hem te provoceren. Iedereen die mijn man kent weet, hoe nuchter, kalm en hoffelijk hij is, een gentleman. Hoe gaat dit verder? Moet ik nu met Bodyguards naar een Show, wil ik nog wel showen? Wat gaat deze groep nog ondernemen en proberen om mij te beschadigen? Dhr. Martin van der Weijer, Allround keurmeester en een respectable persoon, heeft reeds jaren geleden over de verloedering van de Kynologie gesproken. Hoeveel gelijk hij heeft gehad.

Links onze “Prada” Fristprizebears Meryl Streep”. Rechts “Beardie Connections Kenji” met handler Mevr. Anneke Otto.

Rijkswijk Bob and BOS without judge