18 februari 2013

Smokey’s puppies 6 weken oud

Zondag, heerlijk weer, koud, maar zonneschijn! Ideaal om met alle puppies de wei op te gaan en te gaan spelen. Hier liepen 19 beardie puppies en 3 OES puppies en hadden een enorme hoeveelheid plezier. Ik ook. Bij Smokey was er zaterdag alarm. Peggy was zo vriendelijk en heeft bij ons op de puppies gepast, omdat onze liefste Daisy met een longontsteking in het ziekenhuis ligt. Het viel haar op dat Smokey zo rustig was. We belden, omdat ik op de show in Hoogstraten was en oh je, Smokey had 40,2 graden koorts. En zoals dat dan gaat: Onze dierenarts Liesbeth Vanholen was niet te bereiken (zij is voor ons eigenlijk 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar), haar vervanger had geen ontvangst met de telefoon, zoals later bleek. Mijn accu van de Handy was ondertussen ook leeg en er was ook nog iemand, op de parkeerplaats, tegen mijn auto gereden. Maar onze noodhulp Eef Martens nam de coordinatie over en Smokey was om 19.30 uur bij een dierenarts, die een onstekking aan de tepels vaststelde. De benodigde behandeling werd gegeven en met extra Arnika druppels en Kampferolie werd alles steeds beter. Om 23.00 kwam Liesbeth Vanholen nog even naar Smokey kijken. Ze had mijn bericht eerst rond 22.00 uur op haar handy gelezen. Nu drinken de puppies nog 3x per dag en is Smokey, vandaag, maandag weer zo fit als een hoentje. Maar het was voor mij een dag die 22 uur lang was. Pfff! Morgen worden de puppies ingeent, gechipped en ontwormt, dan zijn ze 6 weken oud. Het is een zeer harmonieus nest, de puppies hebben prachtige koppen, zijn rustig en met de wereld tevreden. Ik denk dat onze Beardies zich die rust afkijken van de Bobtails. Voor sommige puppies zijn er voorbestellingen, maar een enkele reu en teef is nog beschikbaar.

Vicky van Tiggelen en Nicole Visser waren zondag op bezoek en daardoor was het maken van de wekelijkse glamour foto’s geen probleem.

De 3 reuen Montgomery (voor hem word zojuist ruimte in een kamper gezocht), Michigan (eveneens in optie genomen en wij wachten op antwoord) en Memphis (moet zich nog even meten met Lance Bass, om te zien wie er gaat winnen PS: Memphis won)

Smokey-3-male-6-weeks-Montgomery,-Michigan,-Memphis

de dames equippe: Madison, Millwaukee, Manhattan, Miami, Melrose en Missippi (zij is gereserveerd)

Smokey-6-teven-6-weeks-Madison-Ave

 

Reu: Montgomery 6 weken oud
Smokey-Montgomery-6-weeks-sitSmokey-Montgomery-6-weeks-
Reu Michigan 6 weken oud
Smokey-Michigan-6-weeksSmokey-Michigan-6-weeks-stand
Reu Memphis 6 weken oud. en als jejezelf niet wilt laten zien draai je je gewoon om…. maar van voren is hij ook heel vriendelijk.
Smokey Memphis 6 weeks backSmokey-Memphis-front-6-weeks
Teef Madison 6 weken
Smokey-Madison-Avenue-sit-6-weeksSmokey-Madison-Avenue-6-weeks
Teef Millwaukee 6 weken
Smokey-Millwaukee-6-weeks-sitSmokey-Millwaukee-6-weeks
Teef ManhattanMelrose
Smokey-Manhattan-6-weeksSmokey-Melrose-6-weeks
Teef Miami BeachMissippi
Smokey-Miami-Beach-6-weeksSmokey-Missippi-6-weeks

ze waren alemaal zo aardig tijdens de foto sessie, dat ze eerst allemaal een kusje van Conny kregen

alle-kuesschen

De foto’s van onze zondags wandeling. Eerst maar een alles voorzichtig bekijken.

alle puppy-auslauf-draussen

de wereld is groot en opwindend

alle-draussen-7-und-5-weeks

enige zijn super intelligent en hebben een gat gevonden waarin oude bladeren lagen, dat was pas interessant.

alle-graben

vervolgens ging het richting tuinhuis. Erg ver weg en opwindend.

alle-Spaziergang

nadien was er verse kip voor alemaal.

alle-frisches-Huhn

alle-frisches-Huhn

lekker…..

alle-frisches-Huhn-2