1 september 2014

Luxemburg/LUX, Budapest/HON en Walsrode/DUI

De Herfst Show van Luxemburg word eigenlijk begin September gehouden. Dit keer was het eind augustus en dus eigenlijk nog een Zomer Show. De Slovaakse Iveta Vojtekova moest 51 Beardies keuren. Luxemburg behoort tot een van mijn meest favoriete Shows en deze keurmeester was nieuw en wij wilden graag onze “Prada” aan haar tonen. Op de valreep werd “Lorne Green” nog voor deze Show aangemeld. Hij was 3 maanden bij ons op huwelijksreis en wij hadden een mogelijkheid gevonden om hem met een exposant uit Israel mee te geven, die de volgende dag naar huis vloog. Paz Davidovich moest het 3 maanden zonder haar “Lorne” doen. In de Kampioen Klasse waren 6 reuen ingeschreven, waarvan Lorne veruit de jongste was en eindigde op een 3de plaats. Onze “Prada”  stond in de Tussen Klasse met 5 andere Teven.
Zij won deze Klasse, won van de Kampioen, Open en alle andere Teven en eindigde als Beste van het Ras. “Prada” kreeg enorm veel Applaus van haar mede concurrenten en het regende complimenten. Een mooie, harmonische dag met vele nieuwe ontmoetingen. Om 17.45 begon de keuring in de Ere Ring. De Litouwse Mevr. J. Aidietiene keurde de enorm grote Groep 1, waarin vele prachtige honden. We werden geselecteerd bij de laatste 8 in deze grote groep. Meeer dan we hadden gehoopt met onze jonge diva.

Foto’s van Luxemburg met dank aan Dhr. Holger Silberhorn, Fernando Alvarez en Sergio Saraceno.

Ch. Firstprizebears Lorne Green in de Kampioen Klasse op de 3de Plaats, op No. 4 Vicky van  Tiggelen met haar Ch. Diago Kiaora

lux-Ch-klas-male-Lorne-3rd

“Lorne” in de Kampioen Klasse

Lux-Lorne-08-14

“Prada” in de Tussen Klasse met Kindle Passion Xiomara en Someting Else Hunique Histoire D’Hamour.

Lux-Zwischenklasse-bitch

Beste Reu Ch. Great Return Papageno to France Z Domu Eny van Dhr. Tostvin/F,. de keurmeester Mevr. Vojtekova en onze BOB Firstprizebears Meryl Streep

Lux-BOS-and-BOB-BC-08-14

Beste van het Ras met 18 maanden en geeindigd  onder laatste 8 van Groep 1, onze “Prada” Firstprizebears Meryl Streep. In 2010 won haar prachtige moeder, Multi Ch. Firstpizebears Helen Hunt, eveneens het Beste van het Ras in Luxemburg en werd 2de in de Groep.

Lux-BOB-Prada-08-14

In Budapest werd tijdens hat afgelopen weekend de Club Show voor Britse Herders en Veedrijvers gehouden. Mevr. S. Langhorst-de Haan (Scottsdale Bearded Collies) uit Duitsland keurde naast enkele andere rassen eveneens de Bearded Collies. Beste Veteraan in Show en BOS werd de beroemde en ondertussen 11 jaar oude “Ch. Firstprizebears Cony Island” en altijd nog een schoonheid om te zien. Ze is eigendom van Gabriele Gesci, Peter en Ildiko Muszlai. Beste van het Ras werd haar zoon “Double Scottch Rob Roy.

Double Scottch Rob Roy , de keurmeester Mevr. Langhorst-de Haan en de BIS Veteraan en BOS Firstprizebears Cony Island.

Budapest  Clubshow Cony Island

In Walsrode, gelegen in de prachtige Lüneburger Heide, werd afgelopen zondag een Speciale Show voor meerdere rassen gehouden. De Duitse Bearded Collie Club heeft zijn Club Show hieraan aangepast. Als keurmeester fungeerde de Ier Des Manton. Ik weet niet precies hoeveel Beardies er waren aangemeld of  ingeschreven, maar hier de uitslagen van de twee reuen van de Familie Vanbossche.

Hun “Tobi” “Ch. Firstprizebears King Cole” won de Kampioen Klasse en werd Beste van het Ras en daardoor Club Winnaar 2014. Gewoonweg een Pracht overwinning, waarbij de honden overtuigden. De Familie Vanbossche kann doorgaan met het zweven op rosa wolken, want daarop zitten ze nog steeds sinds het weekend van Leipzig.

Een dank aan Dhr. Rene Schulz-Lorzen, voor de foto’s van Walsrode, die ondanks de stromende regen aanwezig was.

De Kampioen Klasse Reuen, de eerste is Tobi    ex 1 Firstprizebears King Cole, Ex 2 Honeytaste Son of A Bitch, Ex 3 Paws for Fun A Kind of Fun and Ex 4 Henry von der Hummelwiese
Walsrode6

Beste Reu, Beste van het Ras en Club Winnaar Firstprizebears King Cole

10593073_737817376285578_65746216387582420_n

ook “Ole” heeft het goed gedaan, hij won de Tussen Klasse. “Firstprizebears Lucky Luke”

Walsrode10

nu moest Dhr. Vanbossche weer mee de ring in voor de keus Beste van het Ras. De meneer met de rode jas is de keurmeester Dhr. Manton.

Walsrode Tobi und Ole