14 augustus 2014

Helsinki/FIN en Bonheiden/BEL

Zondag werd in Helsinki Finland, de Wereld Show gehouden. 20.000 honden tijdens 3 dagen, een perfect georganiseerde Show. Eigenlijk hadden wij daar ook willen zijn, maar de lange en kostbare reis heeft ons ervan tegen gehouden. In 1999 had ik nog wel de lust en de energie hiervoor. Desondanks is er een reden om trots op te zijn. De Wereld Winner bij de Reuen, Beste van het Ras en 3de in Groep 1, is een kind van Ch. Firstprizebears Carmel en heet: Ch.Paradise For Dirty Talking. Zijn vader is: Ch. Vaillant de Chester, gefokt door en eigendom van Regina Gerasimenko uit Rusland. Regina, van harte gefeliciteerd.

10530733_651754318253225_7190743649826983270_n

In Bonheiden/BEL werd de traditionele Clubmatch van de Belgische Bearded Collie Club gehouden. Normaliter vind deze in november plaats. De hal op dit prachtige terrein, is eigenlijk iets te klein. Vandaar dat het bestuur had besloten er een zomer Show van te maken. De Club, dat zijn 7 hard werkende Bestuursleden, hadden een prachtige Show georganiseerd. Wij waren voor de eerste keer op deze Show. De keurmeester, Mevr. Glenda O’Connell uit Engeland was interessant en wij hadden zin in een gemoedelijke show. Er waren 71 Beardies ingeschreven, een meer dat voor de Wereld Show in Helsinki.

Onze tent aan de rand van de ring.

BCCB Tent Harry und Schoko

Schoko vind haar SoftCrate het einde.

BCCB Schoko Tent

Nora had het zich samen met Prada gemoedelijk gemaakt in de andere Bench.

BCCB Tent Nora

Zij, “Firstprizebears Nora Jones” had met haar 4,5 maand haar Show debuut. Ze deed het perfect. Harry is haar grote held en liet het zich niet nemen, Nora zelf te showen. Beiden deden het geweldig. Helaas werd Nora 5de van de 6 Puppies. Wij hebben de keurmeester niet gevraagd waarom. Een keurbericht krijg je niet in België

Hier de Foto’s van “Firstprizebears Nora Jones”

BCCB-Nora-Jones-Movement-2 BCCB-Nora-Jones-movement-3 BCCB-Nora-Jones-Movement-4 BCCB-Nora-Jones-stand

“Prada” Firstprizebears Meryl Streep“, stond in een zeer goed bezette Tussen Klasse. Ze is 17 maanden oud en was de jongste in deze Klasse. Hier laat “Prada” haar prachtige uitgrijpende gangwerk zien.

BCCB-Prada-move

liet zich van haar beste kant zien.

BCCB-Prada-intmed

de Tussen Klasse met 8 Teven

BCCb-Intermed

daarvan bleven deze 5 over

BCCB-Intermed-seleted-bitches

en Prada werd 2de.

BCCB-Prada-Intermed

op het einde van de dag, Reserve Beste Teef van de Show. Winnares werd de teef uit de Tussen Klasse, “Braemoors Simply an Angel” van Els Jansen. De keurmeester Mevr. O’Connell met de Rozetten voor de Winnaars.

BCCB-Beste-and-REs--bitch

“Schoko” Ch. Firstprizebears Liz Taylor startte in de Kampioen Klasse, die met 7 teven was bezet. Met haar 28 maanden was zij de aller jongste in deze Klasse, de overigen waren allemaal veel ouder. Wij hadden nog iets zon en toen begon het heftig te regenen, waardoor we allen vluchtaardig de hal in zijn gerend. Hier ging het keuren verder. Ook Schoko liet haar mooie gangwerk zien, hier nog op de geweldige grasmat van de buiten ring.

BCCB-Schoko-movement BCCB-Schoko-Movement-2

De Kampioen Klasse Teven.

BCCB-Championclass-bitches-Schoko-Beat-it

toen kwam de grote regenbui en moesten de plaatsingen binnen geschieden.

Op de 1. Plaats Debora Raquet met Farmarens Just a blue Star. Op de 2de Plaats Vicky van Tiggelen mit Ch. Firstprizebears Just Beat-it en wij op de 3de met Schoko “Firstprizebears Liz Taylor”

BCCB-Champion-class-bitches-winners-Beat-it-2-Schoko-3

het was een mooie dag, ondanks de hevige regenbui. Ter afsluiting was er nog een gemoedelijk samenzijn in het Clubhuis.

Keurmeester Mevr. Glenda O’Connell met Res-Beste Teef Firstprizebears Meryl Streep.

003