16 december 2013

Winner Amsterdam 15-12-2013 en CACIB 13-12-13

Dit was de korte versie over the Winner Amsterdam, nu een week later heb ik eindelijk de tijd om het hele verhaal op papier te zetten.

Keurmeester Old English Sheepdogs en Bearded Collies was dhr. Johann Andersson/Zweden, fokker van de beroemde Alistair Bearded Collies

Beste vh Ras Bearded Collies was onze Int-NL-LUX-Ch. Winner 2012 en nu ook Winner 2013 Lärkängens at Firsticebears

Beste vh Ras Old English Sheepdogs was onze Super Multi Kampioen’s teef “Jadore aus dem Elbe-Urstromtal.

2190 - AMSTERDAM 2013 -20131215 - 18 - 13 - Amsterdam 2013 - Kynoweb - 20131215 - 18 - 1313 - 42 - 42

De Winner Amsterdam word eigenlijk elk jaar eind november in de Rai gehouden. Mijn eerste Winner deelname was in 1975 en ik geloof dat ik er tot de dag van vandaag niet een heb gemist. Het is de grootste en bekendste Show in Nederland en bij mij nog steeds met spanning en veel vreugde verbonden. Dit keer was alles ietsje anders. Wij zaten in een ander hallen gedeelte, de Show werd midden december gehouden en op vrijdag was er een “Een-dag-Winner”, lees een CACIB Show met alle rassen en dat op vrijdag de 13de en ik ben bijgelovig! Wanneer je op een doordeweekse dag om op 07.00 in Amsterdam wilt zijn, omdat je vanaf 07.30 de hal in kunt en nog een beetje in de buurt van de hal kunt parkeren, ja dan rij je (lees Eef Martens en Conny)   s’ morgens om 05.15 thuis weg. Opstaan om 03.15, omdat eerst alle honden naar buiten moeten, de show honden met sokken aan, dat heeft nu eenmaal tijd nodig. Zelf heb ik ook een kleine 45 minuten tijd nodig om toonbaar te zijn. We hadden Lasse en Geddes, de Beardies die geshowd moesten worden bij ons, de jonge teef Prada, die moest leren en onze prachtige OES Reu King. Wat mij geheel was ontgaan, was een e-mail, die s’nachts rond 01.00 verstuurd was. In deze mail stond vermeld dat niet de Noorse Keurmeester Mevr. Indergaard de 23 Beardies zou keuren, maar Dhr. R. Doedijns uit Nederland. Mijn verontwaardiging was groot op die ochtend, toen ik dat vernam. Dhr. Doedijns, keurt over de gehele wereld, maar in Nederland paste hij zich aan. Jammer. Wij hebben zo een fenomeen reeds eerder meegemaakt bij de Bobtails. Deze hond won altijd en overal, echter uitsluitend bij Nederlandse Keurmeesters. Zodra er een buitenlander keurde won hij niets. We hadden onze honden kunnen  terug trekken, maar dat wilde ik Dhr. Doedijns niet aandoen. Achteraf is men, zoals U weet altijd slimmer. Met onze OES Reu King hadden we op vrijdag de 13de ook al geen goede dag. Het enige voordeel dat we hadden, was het feit dat we om 15.00 uur naar huis konden en zodoende voor alle gigantische files in Nederland uit reden.

Lasse (Ch. Lärkängens at Firsticebears) laat zijn mooie gangwerk zien

Lärkängens at Firsticebears 13-12-13

Lasse werd 2. met Res-CACIB

one day winner 13-12-13

In de Jeugd Klasse stonden twee zonen van onze Lasse, die met elkaar de strijd aan gingen. Marja Ojevaar won met “Clan of Storks Las Vegas” en Peggy Jeurissen, met de andere zoon van Lasse (“Firstprizebears Letterman”) bezette de 4de plaats.

BC-Clan-of-Storks-Las-Vegas 13,12,13

Clan of Storks Las Vegas

en Peggy Jeurissen met de Lasse zoon Firstprizebears Letterman

Bc-Firstprizebears-Letterman-13-12-13

Clanyardbay Mac Geddes kwam uit in een grote Jeugd Klasse en behaalde een zeer goede 2de Plaats met Uitmuntend.

BC-Juniorclass-bitches-13-12-13

1.Something Else Hunique Historie D’amour, 2. Clanyard Bay Mac Geddes (Eig. E. Martens), 3. Snugglebears Kieps Sjiek Blumpke, 4. Winsdale Design of Blue

Inge Schreurs showde haar “Firstprizebears Jade Jagger“. Ze was de enige Teef in de Open Klasse, verloor echter tegen de Jeugd Klasse Teef en behaalde het Res-CAC en CACIB.

Voor mij is en blijft “Lasse” de beste.

Pre-Winner-Lasse-13-12-13

Het was zondag de 15de december en weer om 03.15 moest er worden opgestaan. Dit keer zou Harry meegaan en zonder zijn hulp, had ik het allemaal niet gered. Eef Martens reed met Peggy Jeurissen mee naar de Winner, omdat onze auto helemaal vol zat. We hadden nu ook nog onze bruine Beardie teef “Schoko”mee. Ik moest 4 honden showen en eigenlijk nog een 5de, Geddes van Eef Martens. Mijn Achillespees veroorzaakte echter zo veel pijn, dat ik niet eens wist of ik het allemaal wel ging redden. Er word veel gelopen tijdens zo’n show, de ringen waren groot en de keurmeester wilde gangwerk zien. Ik was werkelijk opgewonden en zeer benieuwd, hoe Dhr. Johann Andersson uit Zweden de 28 OES  en 43 Bearded Collies zou gaan keuren. Hij zelf is de fokker van de beroemde Alistair’s Bearded Collies en keurt ondertussen vele rassen. Het bezorgde mij kopzorgen, dat hij eerst de Bobtails en dan de Beardies keurde. Normaal win je bij dezelfde keurmeester niet met twee honden. Hiervoor heeft hij/zij een sterke persoonlijkheid nodig.  Onze “Doro” was in topvorm en we hadden beiden zin om te winnen. Het was gelukt! Ze werd niet alleen Beste Teef, maar won ook nog eens Beste van het Ras en kreeg een fantastisch keurverslag. Conny was overgelukkig. Dat Dhr. Andersson over een sterke persoonlijkheid beschikte, bleek uit het feit dat onze Bearded Collie Reu eveneens het Beste van het Ras kreeg.

De Jeugd Klasse was bezet met 11 honden. Aangezien Dhr. Andersson vele honden moest keuren op deze dag, had de Show-Organisatie besloten, de Jeugd Klasse Reuen door de Rus Dhr. Khomasuridze, te laten keuren. Hij deed dit op een heel aparte Manier.  De beide zonen van “Lasse”, te weten: Clan of Stork Las Vegas werd 3de en Peggy Jeurissen met “Firstprizebears Letterman” werd 4de.

Onze Lasse stond met 7 andere Reuen (waarvan er een absent was) in de Kampioen Klasse. Het was erg spannend. Er was een reu uit Rusland en iemand uit Duitsland, die voor de eerste keer op een grote show in Nederland was. Deze mevrouw had voor ongeveer 4 maanden een Puppy bij Dhr. Andersson gekocht! Maar dat heeft alles niet mogen baten, ze mocht namelijk als eerste met haar reu de ring verlaten. dat wil zeggen ze werd 6de. Lasse liet zich van zijn beste kant zien, werd Beste Reu en later Beste van het Ras. Deze overwinning, bij deze Keurmeester betekende zeer veel voor mij. Lasse heeft tijdens de laatste Shows onder internationale Ras specialisten iedere keer gewonnen.

BC Championclass male Amsterdam 15-12-13

Lärkängnes at Firsticebears (1), Beardie Connection Kenji (3), Clan of Storks Just Quibo (4), Dazzling Dodger Of Deboras Farm (5), Miners Lake My Way (6) en Oeps I did It Again del Cuore Impavido (2)

“Lasse” Beste Reu, met Keurmeester Dhr. Johann Andersson

BCBC-Lärkängens-at-Firsticbears-BOB-15-12-13.-Lärkängens-at-Firsticbears-BOB-15-12-13

Onze “Prada” (Firstprizebears Meryl Streep) had haar show debuut met haar 8 maanden in de Puppy Klasse. Zij had een concurrente en werd 2de. Ik was meer dan tevreden met Prada. Ze had alles goed gedaan.

BC-Babyclass-Amsterdam-Meryl-Streep

1. Colepark Saxon Rose und 2. Firstprizebears Meryl Streep

Eef had haar “Geddes” zelf geshowd in de Jeugd Klasse, bezet door 9 Teven en behaalde als enige een Zeer Goed.

Onze “Schoko” (Firstprizebears Liz Taylor) stond alleen in de Tussen Klasse en behaalde hierdoor een 1. Uitmuntend.

BC-Firstprizebears-Liz-Taylor-Amstredam-15-12-13

Onze Beardie Dames hadden geen geluk op deze dag. Inge Schreurs behaalde een Zeer goed 4de Plaats met haar “Firstprizebears Jade Jagger” en Vicky van Tiggelen werd in de Kampioen Klasse 2de met “Firstprizebears Just Beat-it”.

De winnende Beardie Teven:

BC Challenge Bitches Amsterdam 15-12-13

Jeugd KLasse Teven: In Vouge Island Hidden Secret (Res-CAC), Tussen Klasse: Firstprizebears Liz Taylor, Open Klasse, Pretty Bears Sweet Pepper die uit Hongarije waren gekomen, CACIB, BOS, Kampioen Klasse: Dazzystars A Groovy Kind of Love en de 13 jaar oude Teef uit de Veteranen Klasse: Somethingelse Samsara Shine, die uit Frankrijk was gekomen.

Beste Teef Pretty Bears Sweet Pepper, Eig. Upor/HU, de keurmeester Dhr. Andersson en Beste van het Ras “Lärkängens at Firsticebears

BC Winner Amsterdam BOS and BOB  15-12-13

In de Ere ring keurde de Spanjaard Juan Naveda Carreo de grote Groep 1, die uit ongeveer 42 honden bestaat. De Organisatie van de Winner had de keurmeesters een selectie van 6 honden opgelegd. Van de 10 groepen, zijn er ongeveer 3, die uit 12 a 13 honden bestaan! Nadat Dhr. Carreo ongeveer op de helft van de Groep was, had hij zijn 6 honden er al uitgepikt. De spreker maakte hem hierop attent en de rest mocht de Ring verlaten! Hij nam nog niet eens de moeite om de 2de helft van de Groep te bekijken. Chris Beirendonk was weer eens zo vriendelijk om te blijven en onze “Jadore” in de Ere Ring te showen, daar ik met de Beardie liep. We stonden aan het einde van deze grote Groep, als een na laatste en laatste. Dit was zeer teleurstellend. Op een zo belangrijke show met 2 rassen in de Ere ring te staan is iets heel bijzonders. Dan zou de keurmeester tenminste het fatsoen moeten bezitten en alle honden bekijken. Maar het leven gaat verder.