9 mei 2011

Wij hebben Dortmund overleefd…..

Wij hebben Dortmund overleefd…..

6000 honden in 3 dagen op bezoek tijdens de Jahrhundertsieger-Show in Dortmund, Duitsland. Nog eens 6000 gedurende 3 dagen voor de normale Europa-Sieger-Show. Dit betekend 12000 honden in 3 dagen op twee parallel lopende shows. Samengevat: Gigantisch!

We besloten alleen op zondag te showen. De wekker liep af om 03.45 uur. De eerste geur , die ik in de neus kreeg vanochtend was: er ligt een hoop(je) in de woonkamer. En dat was ook zo. Om 05.00 uur wilden we vertrekken, echter moest het achterste van “Socke” nog even worden gewassen omdat die arme meid het hoopje veroorzaakt had. De benodigdee hoeveelheid tabletten naar binnen gepompt en on tour…

Aankomst om 06.30 en voor de deur gewacht tot 07.00 omdat je dan pas naar binnen mocht. Onze keuring begon om 09.00 en vond plaats in de reusachtige tent.

Nadat onze rassen klaar waren met de keuring, rond 11.30, was het warm en benauwd in de tent. Met onze drie honden bereikten we volgend resultaat: “Firstprizebears Hitchkock” behaalde een Uitmuntend in de Kampioensklasse. Dit was tegen alle verwachtingen in. Maar zijn zuster “Lilli” (Ch. Firstpizebears Helen Hunt”) zou het goed maken. Ze werd bij de President van de FCI, Dhr. Hans Müller/CH, Beste van het Ras en Jahrhundertsieger FCI.

Onze “Socke” (Ch. Himmisch aus dem Elbe-Urstromtal) won de Kampioensklasse en behaalde het Res CACIB bij Mevr. Blessing/D. Tot onze grote vreugde won Chris van Beirendonk met haar “Snowbootsbears Incognito” (Enco) het Beste van het Ras.  Hierdoor moesten we blijven wachten tot 17.00 uur, om de Erering in te kunnen. Pfff…… het was warm en we waren moe. Een schaduwrijk plaatsje gezocht, om hier met de honden te wachten op dat wat komen gaat.

De tijd werd goed benut en ik heb een beetje aan Enco geknipt. Harry was zo vriendelijk om foto’s te maken van “Enco” en “Socke”, hoewel bij hem ook de oogleden bijna dichtvielen.

Eindelijk was het dan zover en om 17.00 keurt Dhr Wiblishausen Groep 1. Chris met Enco en ik met “Lilly” werden geselecteerd. Onze dag kon niet meer stuk, omdat “Lilly” Groepswinnares werd op deze reusachtige FCI Jahrhundertshow. We waren meer dan happy en moesten nu nog wachten op Best in Show.

Het geheel was om 18.30 afgelopen en eindelijk konden we inpakken. Wat was het probleem?

Eef Martens en haar man Thijs zaten op ons te wachten, want deze moesten diezelfde avond naar Calais/Frankrijk om hier op maandagmorgen de Shuttle naar Engeland te pakken. Ze gaan namelijk met al hun honden (dus ook “Lilli”) op vakantie en zijn zo lief om onze “Donna” in Engeland af te leveren bij haar nieuwe eigenaar en aansluitend door te rijden naar Ierland om “Oscar” bij zijn nieuwe baasje te brengen. Ze waren uiteindelijk om 02.30 uur bij de shuttle en om 08.30 stonden ze in Engeland.

Om 22.00 waren we zelf thuis. Arme Harry moest deze morgen om 05.00 weer uit zijn bed om te gaan werken en ikzelf om 07.00 omdat de schilders kwamen..

Maar waarom klagen, na zo een overwinning….

Onze Ch. Firstpriezbears Helen Hunt wint BOB en de Groep op de FCI Jahrhundershow in Dortmund

Lilli-BOB-Dtmd-small

en onze “Socke” in de shaduw

Socke-Stuhl