7 mei 2013

Wiehl/DLD, St. Gallen/CH en Israël

Mei is voor een ras echte shower een zeer drukke maand. Op elk weekeinde zijn er talrijke shows, waarvan enige zeer belangrijke. Dat wil zeggen, je komt helemaal niet meer tot rust. Of je borsteld en wast een hond, of men is op weg naar een Show en moet je aansluiten urenlang foto’s bewerken om de verschillende berichten voor de diverse media klaar te krijgen. Hier volgt onze persoonlijke Show waanzin: Zondag de CAC Show van Wiehl gedaan, Vrijdag de Europasieger te Dortmund/DLD, Zaterdag de EURO OES Show in Nederland. Met de Pinksteren de Wereld Show in Budapest en aansluitend verder naar een Show in Engeland. Pfff!

Maar eerst Wiehl, de CAC Show in het prachtige Bergische Land en georganiseerd door de Club van Britse Herders- en Veedrijvers. Mevrouw Runderkamp keurde er 28 Beardies. Ik had een CAC nodig voor onze Bobtail Reu en dan is het vanzelfsprekend dat je ook nog een paar Beardies meeneemt….. “Schoko” (Firstprizebears Liz Taylor) moest mee en omdat “Le Hermann” juist bij mij in trainingskamp was, hij ook.

De Jeugd Klasse was elk met 7 honden bezet en dan heb je er ook plezier aan als je wint.

Firstprizebears Le Hermann” 12 maanden oud uit een combinatie van “Lärkängens at Fristicebears x Ch. Firstprizebears Donna Summer”, in eigendom van Roland en Mieke Mussche, won de Jeugd Klasse met Jeugd-CAC.

Firstprizebears-Le-Herman-12-months-old

“Le Herman”

Firstprizebears-Le-Herman-12-months-sit-2-old

“Schoko” Firstprizebears Liz Taylor” 13 maanden oud, deed het net iets beter en werd Beste Junior Bearded Collie

Schoko-13-months-stand

deze prachtige foto van “Schoko” moet ik gewoonweg laten zien.

Schoko-13-months-head-1

en nog een

Schoko-13-months-head-2

Firstprizebears Kim Carnes”  die in het prachtige Como in Italië woont bij Fernando en Sergio heeft een geweldige tijd. Op 28 April werd ze in Alexandria/IT Beste Teef. In St, Gallen, Zwitserland, keurde afgelopen Zaterdag de Ier Des Manton. Hij maakte haar Beste van het Ras.

Kim Karnes St. Gallen

Van Paz Davidovich kregen we een e-mail, dat haar “Firstprizebears Lorne Green“, nu een Israelische Jeugd Kampioen is. Tijdens het weekeinde waren er 2 shows waar ze de benodigde punten behaalde en ook nog eens Beste Junior In Show werd. Keurmeester was de bekende Allrounder Dhr. Horst Kliebenstein uit Duitsland. Dank aan Yossi Guy voor de foto’s.

Firstprizebears Lorne Green

Paz met Lorne

Firstprizebears Lorne Green