24 mei 2013

Wereld Show in Boedapest, Wieze en Italië

Een Wereld Show is altijd een spectaculair festijn en trekt ongeveer 18.000 honden uit de gehele wereld aan. Dit keer werd de Show gehouden in het prachtige Boedapest in Hongarije. De lijst van keurmeesters is altijd spanned en ik zou niet gaan, als er geen kans op een overwinning te behalen zou zijn. Alleen om deel te nemen is gewoonweg te kostbaar en te tijdrovend. Bij de OES heb ik onmiddelijk gezegd geen enkele kans te maken, maar bij de Beardies had ik een kleine hoop. De keurmeester voor de Reuen was Ildiko Muszlai van de Double Scotch Bearded Collies. De familie Muszlai heeft meerdere zeer succesvolle honden bij ons gekocht, waaronder Fristprizebears Eminence  en de wereld beroemde Cony Island. Ik had bij Ildiko nog nooit geshowed, omdat ik ervan uitging dat ik bij haar maximaal 2de zou kunnen worden. Dit werd bevestigd! Het aantal gemelde honden van slechts 30 reuen voor een Wereld Show is al een duidelijk statement. Eigenlijk moest ik waarzegster worden, want precies dat wat ik van tevoren had gezegd, gebeurde ook. Het was een dank je wel aan trouwe hondenkopers……. en bovendien was het meer dan pijnlijk, dat voor het BOB een eigen fok produkt in de ring stond, dat door keurmeester Mevrouw Brenner, die de Teven (25) gekeurd had, tot Wereld Winnaar was gemaakt. Uit deze precaire situatie heeft Ildiko Muszlai zich elegant weten te redden en het BOB aan de Reu uit de Vetranen Klasse gegeven. Ik weet het! Je mag dat allemaal niet openlijk zeggen of schrijven, omdat je dan in ongenade valt bij de keurmeesters. Maar dat maakt mij niet uit! Het heeft een ieder gestoord en er was dan ook veel commentaar op het gekeurde.

De Wereld Show is een ding, maar de andere is de wonderbaarlijke stad Boedapest, die ik al eens had bezocht. Dit met elkaar te kunnen verbinden is top. Noch Harry, noch ik hadden zin om de 1350 Km heen en terug met de auto af te leggen. Wij hebben ons de luxe gegunt om samen met “Lasse” te vliegen. Onze tickets vanaf Düsseldorf en terug waren € 270,- en voor “Lasse” € 415,-!!!! Omdat we vrijdagmorgen om 05.00 op het vliegveld moesten zijn en wij dit te vroeg vonden besloten we een mooi hotel aan de Luchthaven te nemen. Het hier overnachten was een erg aangename start om deze reis mee te beginnen. Boedapest schonk ons 4 dagen zon en warmte en we ontmoetten vele oude bekenden uit de hele wereld en hebben veel lol gehad. Maandagavond om 20.00 ging het vliegtuig terug naar het koude Düsseldorf, een werkelijke koudeschok van 25 graden terug naar 10 graden in midden mei in Düsseldorf…… “Lasse” heeft de reis goed doorstaan en was sneller weer uitgerust dan zijn baasjes.

De fotocolage van onze reis:

S’morgens om 06.00 in de Hal. Als je een goede plaats wilde hebben moest je er vroeg bij zijn. Het keuren startte om 10.00 uur. Ons hotel bevond zich op het tentoonstellingsterrein, waardoor we “pas” om 05.00 op hoefden te staan…….. Harry was nog niet helemaal uitgeslapen, daarentegen was “Lasse” fit en klaar voor de Show.

WDS-ready-for-the-show,-waiting-from-6-o'clock-in-the-moring-until-judging-starts-at-10

voor het keuren heb ik “Lasse”in zijn oor gefluisterd dat hij de mooiste en liefste Beardie op de hele wereld is.

WDS-Lasse-and-Conny

“Lasse” had in de Kampioen Klas kunnen  starten, maar met zijn net 2 jaar leek het mij zinvoller om hem in de Open Klas aan te melden.

WDS-Open-class-male-BC

Memorylane Got Some Mighty Magic, Ramsgrove Borkason, Clan of Storks Caliber (Zoon van Hitchkock), Nessuno Mi Puo Giudicare Del Cuore Impavido en Lärkängens at Firsticebears.

Lasse in de Open Klas

WDS-Lasse-in-Open-class

1. Plaats en Wereld Winnaar Ramsgrove Borkason, 2. Plaats Lärkängens at Firsticebears, 3. Plaats Nessuno Mi Puo Giudicare Del Cuore Impavido , 4. Plaats Clan of Storks Kaliber

WDS-Placing-Open-class-male

een zoon van onze “Lasse” werd beste Jongster, Clan of Storks Las Vegas

WDS-Best-Puppy-male

Sergio en Fernando waren meer dan gelukkig, hun “Firstprizebears Kim Karnes” won de Open Klas en werd Res- Wereld Winnaar

WDS Budapest Firstprizebears Kim Karnes

Dit is de Wereld Winnaar “Double Scotch Black Pygmalion” (De dro Marco Polo – Fristprizebears Ponderosa). Zij was reden tot heftige discussie vanwege haar styling. Ze was meer dan duidelijk getrimmed en geknipt. Maar wat nog veel verschrikkelijker was, de kop. Deze was getoupeert en tot een helm omgevormt, eenvoudigweg verschrikkelijk en dit is niet Bearded Collie waardig en zou niet door een keurmeester moeten worden beloond!

WDS Budapest BOS and REs bitches

hier de “helm kop”

WDS-Bearded-Collie-Head-or-Shitzu

Op de maandag hebben we met Lasse een tour door Boedapest gemaakt. Op de achtergrond het Four Season Hotel en hier recht tegen over ligt de beroemde Kettingbrug

WDS-near-the-kettenbruecke

Overal waren prachtige bloemperken

WDS-Lasse-and-Harry-Flowers

“Lasse” neemt een rustpauze.

WDS-Lasse-took-a-rest-on-our-trip-in-Budapest-City

Harry en Lasse aan de Donau bij de Elisabeth Brug

WDS Harry and Lasse near the Elisabethbruecke

De beide baasjes gunden zich een koffie pauze in het beroemde koffiehuis Gerbeaud.

WDS-Coffie-break-at-the-famous-Kaffee-Gerbaud

aansluitend ging het naar huis met een beetje bagage…

WDS-Travelling-with-Lasse

Een dag voor de Wereld Show, werd een Speciale Show voor Britse Herders- en Veedrijvers gehouden. Gabriella Gesi showde haar prachtige 9 jaar oude Ch. Firstprizebears Cony Island. Zij werd Best In Show Veteraan

BIs-Veteran-Special-Show-near-WDS

In het koude en kille België was Vicky van Tiggelen met haar “Ch. Firstprizebears Just Beat-it” op de Show van Wieze. Hier keurde Dhr. Wulteputte en gaf “Beat-It” het CACIB en Beste van het Ras.

In Italië woont Laura Pouqier en bij haar, “Firstprizebears Johnny Cash”. Hij was op 21-04 op de Show van Grosseto, waar hij zijn eerste CAC en BOB won. Keurmeester was Mevr. Wieremiejeczyk/Pl. Op 27-04 werd op de Show van Lucca gekeurd door Dhr. I. Selimovic/HR en deze gaf hem eveneens het CAC met Res-CACIB. We zullen duimen dat “Byron” verder op de Straat der Winnaars blijft.