29 september 2011

Teleurstelling

Wij delen graag met U alle nieuwtjes aangaande onze fok dan wel onze honden. Voor 99% zijn dit altijd positieve berichten. Maar hier thuis in het stille kamertje is er soms ook veel verdriet.

Dit was vrijdag het geval. Onze succesvolle en mooie CH. Firstprizebears Donna Summer was in het hoge noorden gedekt. We hadden een lange lijst met wachtenden die allen graag een pup wilden hebben.

Harry was zo aardig om deze lange reis te ondernemen en kon eind augustus nog twee 2 dagen  vrij krijgen. Dit betekende 2200 Km rijden, 260 Euro voor de veerboot en de Brug uitgegeven. 110 Euro voor een hotel. Ja ik weet het, maar er was niets goedkopers te krijgen. Veel dekgeld betaald, dektijdstip was optimaal. Er werd met veel genot en liefde gedekt, zoals het zou moeten zijn.

Maar de echo laat niets zien: Geen welpen… 🙁

In September 2009 ben ik met Summer naar Schotland gereden. 2400 Km, Hotel, Eurotunnel en dekgeld. Tijd en energie mag je ja niet rekenen. Zoals altijd was het dektijdpunt optimaal en door een dierenarts bevestigd. Perfecte dekking, maar geen welpen. Echter is het wel zo dat de dekreu tot de dag van vandaag GEEN welpen heeft voortgebracht. Vandaag heb ik de eigenaar om een bewijsstuk gevraagd dat aangeeft dat de dekreu ook vruchtbaar is, daar ik anders graag mijn dekgeld terug zou willen om over de overige kosten nog maar te zwijgen.

Het erge van alles is, dat „Summer“ bijna 7 jaar oud is en maar 2 nesten heeft gehad. Normaliter zou ze nu met “pensioen” gaan, nadat ze haar 4de nestje zou hebben gehad.

Ik heb voor mezelf besloten, uitsluitend nog vreemde reuen te gebruiken die regelmatig puppies hebben voortgebracht, of waar een doktersattest van overlegd wordt waarin staat dat hij vruchtbaar is.:-(