21 januari 2013

Summers puppies bijna 3 weken oud

Peggy Jeurnissen, die ik op de Ringtraining van de KC Echt ontmoette, is Bearded Collie fan. Ze had mij gevraagd of ik hulp nodig heb. Ze had zaterdag tijd en zou mij kunnen komen helpen. Dat hoeft men mij op dit moment geen 2 keer te vragen. Om 10 uur was Peggy hier en aansluitend hebben we alle werpkisten schoongemaakt. Puppies te eten gegeven en op het moment dat alles moe was hebben we foto’s gemaakt. Peggy is een natuurtalent en heeft te gekke glamourfoto’s gemaakt. Aansluitend kon ik eindelijk eens boodschappen gaan doen en is Peggy met de grotere honden gaan wandelen. Heerlijk, ik was een gelukkig mens.

Summers puppies hebben geleerd om vast voedsel te eeten en sinds twee dagen krijgen ze geen extra flesje meer met puppy melk. De ondergrond van de werpkist is eveneens veranderd. Niet dat U denkt dat wij  liefdeloos zijn om de puppies alleen nog op kranten te laten lopen met alleen nog 2 mandjes te hebben. De puppies hebben een deel van de werpkist nodig om als toilet te gebruike. Vanaf het moment dat ze kunnen lopen gaan ze bij het mandje of de deken weg om elders hun behoefte te doen. Echter, als de werpkist uitsluitend met prachtige licht blauwe, roze of andere bonbon- of baby kleurachtige doeken is belegd, leren de puppies nooit waar je wel en waar je geen behoefte kunt doen. Ze plassen overal. Dat is nu 40 jaar ervaring. Mensen hebben de neiging om honden te vermenselijken en om zijn normale behoeftes uit het oog te verliezen. Een werpkist of puppyren, die is volgepropt met speelgoed getuigt niet van “wij zijn zo goed voor en met onze puppies”. De puppies ontdekken eerst zichzelf en dan hun broertjes en zusjes. Pas later beginnen ze met speelgoed te spelen, maar verzadiging moet je vermijden. Hoe dan ook, onze puppies zijn met 8 weken zindelijk, omdat ze geleerd hebben hun behoeftes buiten te doen.

Dat was onze week:

De raadselfoto: Hoeveel puppies ziet U?

2,5-weeks-10-puppies-in-one-basket

Schijnbaar heeft deze pup, al een sterk hoedersinstikt, want hij heeft zich op Shawn het schaap gelegd, want hierin bevind zich een kruik.

2,5-weeks-pool-position-on-Shawn-the-sheep

Voor het eerst krijgen ze een 5-sterren menu. Terra Canis voor Puppies gemengd met een beetje Esbilac Puppymelk en op lichaamstemperatuur. Omdat onze puppies nog niet met mes en vork kunnen eten en slechts alleen door het eten kunnen zwemmen, zien ze er op de volgende foto’s lichtjes ge-olied uit.

Summer-pups-2,5-weeks-first-meal

Zo, klaar voor de wekelijkse glamourfoto’s met Peggy Jeurnissen achter de camera. Echter wilde onze kleinste weer eens niet blijven zitten.

summer-3-weeks-one-do-not-want-to-sit-in-a-row

Gaat toch! de 6 reuen.

Summer-3-weeks-6-male

de 4 meisjes waren weer eens heel lief en keken in de camera.

Summer-3-weeks-old-4-girls-2

kon geen beslissing nemen. Daarom nog een meisjesfoto.

Summer-3-weeks-old-4-girls