12 februari 2013

Summer’s puppies 6 weken

Afgelopen zondag was het zes weken geleden dat Summer haar puppies zijn geboren. Het is zo een leuke groep. Erg rustig en harmonieus. Wereldkampioenen in het staartjes kwispelen en kusjes geven. Ik zou urenlang op mijn oude krukje kunnen zitten en deze kleintjes bekijken. Ze zijn zeer clever en hebben ontdekt, dat je door het kattenluikje naar buiten kunt. De eerste moedige reuen zijn al op de schommel geweest. Met 5 weken hebben ze hun 3de wormkuur gekregen, in plaats van met 6. Want toen we met 4 weken ontwormden, had een van de puppies zijn wormkuur uitgespuugd en niemand wist wie het was. Nu met 6 weken wegen ze tussen de 2500 en 3000 gram. Ja ja, ook onze “Benjamin” heeft zijn “gewicht”bereikt. Ze nemen enorme hoeveelheden puppyvoer tot zich. Wanneer ze rauwe kippepoten krijgen is de stemming enorm. Ieder van hen wil natuurlijk met een van de 5 poten aan de haal, maar dat laten de anderen mooi niet toe. Eenvoudigweg geniaal. Ook kregen ze kleine sardientjes en stukjes pens, dat hen aan de gang zet en bezig houd. Eenmaal per dag word vers vlees gevoerd en dan veranderen onze puppies in hyenas. Zo snel kan een mens niet kijken en zien hoe ze alles verslingen. Tja en dan….. zijn ze moe en moet een goede slaapplaats worden gevonden. Deze zijn zeer geliefd en daardoor overvol. Kijkt U maar naar de foto’s. Sinds zondag hebben de puppies van Summer gezelschap gekregen van de 9 Smokey-Hitchkock puppies. Dat is een door elkaar! Ook op zondag kwam Eef Martens, ondanks de carnaval, om samen met mij buiten in de koude wind foto’s te maken van de puppies. Wij hadden alle twee een loopneus en we waren door en door koud, nadat er 100 foto’s van de puppies waren gemaakt. Dank je Eef.

Eef met de beide OES meisjes Luna en Pebbles

Eef-and-OES-puppies-10-02-13

3 van onze welpjes hebben een zogenaamde tan-markering. Dat is beige vacht boven de ogen, aan de wangen, een deel van de voorpoten, de binnenzijde van de achterpoten en onder de staart. Dit zijn de typische plaatsen waar deze tan-markeringen voorkomen. Hun beroemde grootmoeder “Firstprizebears Z’Tampa” had dit ook.

de 6 reuen Lucky Luke, Luke Strike, Letterman, Lance Bass (nog beschikbaar) Levi Strauss en Luke Perry

Summer-6-weeks-6-male-puppies

de meisjes: Leona Lewis (Karin’s Sterre), Lisa Maria (nog beschikbaar) Lana del Rey en Lara Croft (nog beschikbaar).

Summer-6-weeks-4-girls

omdat ze zo netjes bleven zitten, kwam Summer direct ter plaatse met de catering. In dit geval verse melk.

Summer-and-her-puppies-in-the-sun-6-weeks

dan rent mama weg en 6 Beardie mannekes zitten helemaal alleen in deze grote wereld.

Summer-6-weeks-male-puppies-after-drinking

Het was zo koud en winderig buiten, dat je daar moe van word en als je weer in de warmte komt zoeken de puppies hun slaapplaatsen. In het mandje en op de stoel. Dit zijn hun lievelingspekjes en zeer begeerd. Omdat nu alle puppies bij elkaar zitten, is het vol.

Summer-and-Smokeys-puppies-very-crowedy

tegenover hen is er genoeg plaats.

Smokey-and-Summer-space-enough-2

Smokey-and-Summer-puppies-space-enough

het raadspel: Hoeveel welpen passen er in een mandje?

Guess-how-much-2

of op een stoel?

Guess-how-much-..

en een is altijd slimmer als de anderen! Lisa Marie is onze bergbeklimster en heeft ontdekt dat je vanuit de stoel op het oude krukje kunt klimmen.

Summer-5,5-weeks-Lisa-Marie-top-of-the-mountain