29 januari 2013

Summers puppies 4 weken oud

Er is niets aan te doen, maar ze zien er nog steeds uit als zijn ze ingelegd in olie! Alhoewel ze nu 4x per dag uit de zogenoemde “hoed” eten, blijven het grote varkens en liggen boven en onder de voerbak. Het risiko om ze te wassen, zodat ze foto geniek zijn wilde ik niet nemen. Daarom vraag ik om Uw begrip, omdat het geen schone en propere puppies zijn, die U tot in het oneindige amuseren. Maar het word beter. Sinds dat ze 3 weken oud zijn, zijn ze verhuisd naar de kleuterschool. Allereerst in een afgezet gedeelte, zodat ze kunnen wennen. Nu sinds 3 dagen hebben ze een gezamelijke uitloop ter beschikking en gebruiken deze ook. EN: ze doen hun grote behoeftes uitsluitend nog in het achterste deel van de uitloop. Dat wil zeggen dat het voorste gedeelte, waar ze slapen en eten, schoon is! Zoals gezegd krijgen ze 4x per dag REGAL Puppyvoer met Terra Canis vleesconserven, evenals 1 a 2 keer per dag vers vlees. Tot nu was de rundergehakt licht verwarmd. Dan zijn het net sprinkhanen en in een tijd van nul komma niks hebben ze alles opgegeten. Zondag hebben ze hun 2de wormkuur gehad. Karin Roosenboom en haar clan was op bezoek en normaliter wonen Summer en Smokey bij haar. Ze waren vlijtige helpers bij het maken van de foto’s en bij het geven van de wormkuur. Echter, nadat alle 10 welpen hun kuur hadden ingenomen, vonden we in het mandje ee pilletje. Een pup had hem dus uitgespuugt. Wat een ellende! Omdat niemand weet welke pup het is geweest. Dien ten gevolge krijgen ze aanstaande zaterdag opnieuw een wormkuur in plaats van met 6 weken. Kijkend naar het gewicht, zijn het typische Summer-puppies. Ze wegen nu bijna allemaal rond de 1400 gram, alleen onze kleinste reu groeit iets langzamer. Hij zit pas bij 900 gram, vreet goed en drinkt ook regelmatig met de anderen bij Summer. Onze dierenarts, Liesbeth Vanholen, kwam zondag op bezoek om zich de groep rustig te bekijken. Alles is in orde, ook met de Benamin. Uitgerekend hij gaat graag de strijd aan met de grotere reu en speelt “doodschudden” met hem. Dat ziet er werkelijk komisch uit en daarbij gromt hij ook nog “heel boos”.

Hier de foto’s van de afgelopen week: Nog in de woonkamer wachten ze geduldig tot de werpkist schoon gemaakt is (3 weken oud).

Summer-pups-3-weeks-while-cleaning

heerlijk als alles net is schoongemaakt en opgeruimd (3 weken oud)

Summer-pups-3-weeks-back-after-cleaning

Dindsag volgde de verhuizing naar de kleuterschool met veel meer ruimte (3 weken)

Summer-puppies-3-weeks-new-area

Het puppyhuis is de grootste giller. Het liefste willen ze er alle 10 inliggen.

Summer-puppies-3-weeks-new-home

omdat dat niet mogelijk is, ligt de rest van de groep in het mandje

Summer-puppies-3-weeks-old-3-in-a-row

dan is het alweer tijd om te eten en gaan ze helemaal uit hun dak

Summer-3,5-weeks-alle-eating-2

Summer geeft aansluitend melk uit een volle melkbar.

Summer-3-weeks-alle-pups-in-new-area

achteraf zijn ze allemaal moe en ligt onze “Benjamin” te slapen als een prins

Summer-3,5-weeks-oily-after-dinner

De puppies, zondag, 4 weken oud. De eerste groep met 3 reuen. Rechst is de blauwe.

Summer-4-weeks-2-black-one-blue

de andere 3 reuen. Geheel links onze krachtpatser Benjamin. Bij de rechter pup zijn de Tan-aftekingen goed te zien. Dat heeft hij van zijn beroemde grootmoeder “Firstprizebears Z’Tampa”

de 4 meisjes.

Summer-4-weeks-4-girls