19 november 2013

Successen van Australië tot Canada

De successen van onze Firstprizeberen gingen afgelopen weekend bijna om de gehele wereld. Laat ons in

Brandon/Manitoba/Canada beginnen: Hier had Janet Osterbauer haar “Mia” Firstprizebears Mia Farrow (Lärkängens at Firsticebears x Firstprizebears Helen Hunt) met Tammy naar de show gestuurd. “Mia” werd hier Beste Puppy, Beste van het Ras en won Groep 1.

FPB Mia Farrow

België: Afgelopen zaterdag waren wij op de 50ste EurodogShow te Kortrijk. Zaterdag werd gekeurd door Dhr. Alan Jones, een Engelsman die sinds lange tijd in Italië woont en hier samen met Dhr. Bernini, de “Del Narciso” Beardies heeft gefokt. Achttien Beardies waren ingeschreven. In totaal meer dan 3000 honden. De opening werd gedaan door Nette Huyskens met haar “Witse”. Hij stond alleen in de Jeugd Klasse, behaalde een Uitmuntend 1 en werd later Beste Jeugdhond tegen een Teef uit de Jeugd Klasse.

Nette Huyskens met “Firstprizebears Luke Perry” (Lärkängens at Firsticebears x Firstprizebears Donna Summer)

Kortrijk Luke Perry

Hierna was onze “Lasse” aan de beurt, die de al bekende Kenji als tegenstander in de Kampioen Klasse tegen zich had. “Lasse”  won, ook van de Reu uit de Tussen Klasse, het CACIB en CAC.

Lärkängens at Firsticebears, de keurmeester Dhr. Alan Jones en Beardie Connections Kenji met Guido Surinx

Kortrijk Championclass Male 1 and 2nd

“Schoko” ging van start in de Tussen Klasse, maar had niet zoveel zin deze dag, om te doen wat eigenlijk van haar werd verwacht. Het resulteerde in een Uitmuntend 2de plaats.

19 maanden oude Firstprizebears Liz Taylor

Kortrijk Schoko

In de strijd on het BOB, moest Lasse zijn meerdere erkennen in de Teef.

BOS Lärkängens at Firsticebears, de keurmeester Dhr. Jones en de BOB Teef “Farah Fawcett des Berges des Mille et une Nuit”, van Debora Raquet

Kortrijk Bos BOB

Op zondag was er nogmaals een Show met wederom 3000 honden, maar enkele andere Beardies en andere Keurmeesters. Er zou worden gekeurd door de Engelsman Felix Cosme, echter werd deze vervangen door Mevr. Vermeiere. Wij hadden ons bij beide keurmeesters niet aangemeld. Maar, onze Mieke en Roland Mussche waren hier met de 16 maand oude “Firstprizebears Le Hermann” (Lärkängens at Firsticebears x Firstprizebears Donna Summer). Hij won het Res-CACIB en het Res-CAC. Aangezien de winnende hond reeds Kampioen is, krijgt hij nu het volle punten aantal. Dank aan Joke Bijster voor deze Foto van “Herman”.

FPB Le Herman Kortij

Zwitserland: Genève, Dubbele Show. Fernando en Suny hebben hier hun “Firstprizebears Kim Karnes” laten showen. Zij won onder de Duitse Keurmeester, Dhr. Frankenberger, die haar een prachtig keurverslag schreef. Echt iets om in te lijsten. Zij behaalde het CAC en het Res-CACIB.

Spanje: In Talavera, werd de jaarlijkse Kampioenclubmatch gehouden. Hier keurde de Engelsman Barry Croft. Onze Superstar “Firstprizebears Enfield” werd geshowd, maar helaas viel Dhr. Croft niet op, welk een juweel hij hier te zien kreeg. Hij werd Uitmuntend 2.

Enfield

Enfield Talavera

 

 

Oscar Largo showdde “Firstprizebears Larry King (Caramac Change the Beat x Firstprizebears Heidi Klum) in de Open  Klas en behaalde het R-CAC en een Uitmuntend.

Dhr. Croft tijdens het keuren van “Firstprizebears Larry King”

Talavera FPB Larry KIng

Talavera FPC Larry King

Australië: Firstprizebears Lucky Strike ( Lärkängens at Firsticebears x Firstpizebears Donna Summer) had zijn show debuut in Down Under. Hij werd geshowd bij keurmeester Dhr. Jim Black en die vond hem geweldig. Het resultaat: Beste van het Ras, 10 punten voor de Titel en Res-Beste van Groep.

Strike 11 Months