27 september 2021

Tentoonstellingen september 2021

Het eerste weekend van september was fantastisch voor ons fokkerij.

Het eerste nieuws van het weekend op 4/5e September 2021 komt uit Spanje. Geschreven door Borja Thovar, de extreem getalenteerde handler:

 

                                                                                            3 tentoonstellingen,            3 steden en               3000Km in één weekend

                                                                                            Multi Ch. en  Multi BIS Winner “Firstprizebears Robin Williams”

Int- Show in Lugo/Spanien      BEST IN SHOW

                                                                                          

Met dank aan keurmeester dhr. Alejandro Palacin &   Igor Selimovic                                                          Borja en  “Robin” en de  Best in Show keurmeester dehr.Igor Selimovic    /HR

                    

                 National Show  Muskiz/Bilbao       Reserve BEST IN SHOW

 

Met dank aan de keurmeester Mevr. Carmen Navarro

          National Show in  SEVILLA      Beste van de Groep  1

 

Met dank aan de keurmeester Dhr. B. Sanchez Garcia / ESP

” Robin” is geliefd en wordt verzorgd door de eigenaar, mevrouw Visitacion Echeverria

Niets van dit alles werkt zonder mijn gekke partner Isavel Moreno de Cala

 

De Tentoonstelling  in Luxemburg: 99e en  100e  op  4./5.9.2021

Wat maakt Luxemburg zo interessant? Voor de titel Luxemburgs Kampioen heb je 2 CAC’s nodig. Het CAC is beschikbaar in de intermediate en open klassen. Als je in de kampioensklas start, heb je maar 1 CAC nodig voor de titel

Toen duidelijk  was dat de show zou plaatsvinden en bekend was onder welke Corona-omstandigheden, heb ik mijn vrieden hiervan op de hoogte gebracht.  Monika Fuss met haar Beardie reu “Pike” heeft een derde land nodig voor zijn Int Kampiones titel. De  Beardies zou  de Duitse allrounder mevrouw Assenmacher op zaterdag keuren en mevrouw Gloria Wagner / LUX op zondag . Beiden staan ​​bekend om hun eerlijke keuring, dus zeker de moeite waard. Achteraf realiseerde ik me dat ik mevrouw Cocozza met haar Beardie teef “Ella” was vergeten. Ze heeft ook het 3e land nodig.

Toen waren de inschrijfgetallen bekend. Op zaterdag en zondag elk 2 reuen en 7 teven. Op beide dagen kwamen elk twee teefjes niet op de show opdagen.

Vrijdagavond om 19.00 uur reden Monika en ik naar ons hotel in Luxemburg. Rond 10.00 uur waren wij  de volgend dag aan de beurt, even later de OES. Hoewel je in Luxemburg overnacht, stap je om 6.30 uur uit bed en even na 8 uur ben  in de hal.

Allen werden gecontroleerd of ze aan de 3G-regels voldeden en kregen vervolgens een rood lint om hun pols. Zonder deze lint was er geen toegang. Zondag hetzelfde, maar dan met een oranje lintje. Het ophalen van het startnummer bleek lastig. Monika stond meer dan 30 minuten in de rij om het nummer te krijgen.

TEAM COMO (Conny / Monika) was klaar om te gaan

 

Monika won de kampioensklasse. 2e was “Vancouver vom Grimmenstein, Eig. H. Schulze

     

Beste van het Ras  “Ch. Firstprizebears Pikes Peak” Eigenaar Monika Fuss, de Keurmeester Mevr.  Assenmacher-Feyel en de Beste teef “Cleo vom Cörberteich” Eig. Mevr B. Kurz

Aangezien mijn bobtails ook snel gekeurd waren en mijn honden alles hadden gewonnen, begon het lange wachten op de erering. Eindelijk vond weer de groepskeuring van de 10 FCI groep plaats. Dhr. Paul Jentgen uit  Luxemburg keurde  groep 1. Helaas had hij geen plaats voor “Pike” of “Ziva” op de 3  podiums plaatsen

 

https://youtube.com/shorts/xW1Ez5L7QTQ

“Pike” maakte het het zich gemoedelijk  ’s avonds  onder de hoteldouche.

Op zondagochtend had IK  eigenlijk kunnen uitslapen, want de OES werden pas om 12.30 uur gekeurd. Maar om 10 uur was mijn lieve Monika aan de beurt met haar “Pike”. Dus om 6.30 uur weer naar buiten en om 8.15 uur in de hal. Mevrouw Weissmann toonde zich solidair en ging met mij mee.

Wij reizen altijd met kleine bagage:-)

Zondag was er een wisseling van keurmeester . In plaats van Gloria Wagner keurt nu de heer Sean Delmar uit Ierland. Dat eindigde onaangenaam. Met de Beardies was het heel apart en met mijn jonge OES teef helemaal verkeerd. Maar zo is het nu eenmaal… Pike was alleen in de kampioensklas en verloor tegen  de grote reu uit de openklas “Cormist the Sun King”

 

  

De teef van Guido Hectors / BEL, die de dag ervoor niet was gekomen, werd beste van het ras. Later in de erering won ze groep 1 bij dezelfde keurmeester. BOS de reu “Cormist the sun king”

In het verre Australië showde Kirsten Ann haar 9-jarige Ch. Firstprizebears Lucky Strike “op de Murray Kennel Klub Show op 20/21 september. Strike is nu 9 jaar oud, maar nog steeds mooi en fit. Hij werd vier keer  Beste van het Ras en 4x Beste Veteraan op de 4 shows

              

In de Oekraïne was Katerina Vasilioglo zeer, zeer succesvol met haar “Multi Ch. Firstprizebears Neil Diamone” Op de Int-Show in Dnepr / Oekraïne op 11/12 september 2021 werd “Neil” 2x Beste van het Ras, 2e van de groep en 1e vn  Groep 1 en BEST IN SHOW. Keurmeester  waren: Vitaliy Belsky, Victoria Pogodina, Refet Hadzic en Tijana Konrad. Dit weekend vond ook de Champions Show plaats. Alleen kampioenen die zich hebben gekwalificeerd mogen deelnemen. Daar was “Neil” ook BEST in SHOW.

                

Best in Show in Djnep                                                                                                                  BEST in SHOW Champion of Champion in Djnep/Ukraine

          

Op 12 september 2021 vond een CACIB-show plaats in Genk / België. Aangezien mijn dierbare vriendin Monika Fuss op vakantie was en “Pike” en zijn halfbroer “Nash” toch met mij op vakantie waren, was het voor mij logisch om  “Pike” te exposeren. Het is echt lang geleden dat ik met een Bearded Collie in de showring stond. Maar Multi Ch. Firstprizebears Pikes Peak “is een geweldige hond en presenteerde zich feilloos. Resultaat: Beste van het ras. Keurmeester was Dhr. D. Pauovic / SERB.

             

           

September blijft ons overladen met successen.

In Lativa was Marita Gintere op de Nationale Show in Upeslejus. Haar “Jenny” werd op beide dagen Beste van het Ras , keurmeester waren: Mevr. I. Poletaeva / Finland en Dhr. V. Stiklinus uit Litouwen. “Multi Ch. Firstprizebears Q ‘Jennifer Rush”was ook succesvol in groep 1: Op de eerste dag pakte ze de 2e plaats en op de 2e dag de 3e plaats.