11 juni 2014

Saarbrücken/GER, Arnhem/NL en Toledo/SP

Tijdens de Pinksterdagen is de Show agenda vol. Bijna niemand van de die-hard showers is thuis. Ook ik niet! Zaterdag, was zoals elk jaar, de 3-daagse show van Arnhem. Dat is traditie. Eigenlijk had weder Lasse, Prada noch June iets nodig, omdat beide dames alles hadden behaald op de Joe Kat Show. Maar als je vier honden inschrijft, inclusief een OES, dan moet je er ook naar toe rijden. Dus met King, de OES, Prada en June op weg naar Arnhem. Lasse mocht thuis blijven. Mevrouw Runderkamp had slechts 9 Beardies te keuren, waarvan Lasse en een andere hond ontbraken. Om 11.00 uur stonden we met de Beardies in de ring. Peggy Jeurissen deed de opening met haar “Jazz”, won de Jeugdklasse en behaalde het 3de Jeugd-CAC. Hiermee is Firstprizebears Letterman nu officieel Nederlands Jeugd Kampioen.
Bovendien werd hij Res-Beste Reu. Peggy en haar zoon Ivo waren ontzettend gelukkig. Prada stond alleen in de Jeugd Klasse en June had een medestrijdsterin de Open Klasse, die ze won. Wij waren tevreden en konden op tijd weer naar huis, doordat we niet moesten blijven om de Ere Ring in te gaan. Annette Oostervink was weer eens zo vriendelijk, om foto’s van de Beardies te maken.

Nederlands Jeugd Kampioen en Res-Best Reu: “Firstprizebears Letterman” met Peggy Jeurissen.

Arnhem 06-14 FPB Letterman

Beste Teef en BOS onze 14 maand oude Firstprizebears Meryl Streep (Prada) en Inge Schreurs met haar Ch. “Firstprizebears Jade Jagger” (June)

Arnhem-06-14-Beste-Teef-en-Res-Teef

nog een mooie foto van “Prada”

Arnhem-06-14-Prada-BOS

Op zondag kregen we puppy bezoek van de familie Vanbossche. Hun OES reu, “Floh” is de papa van onze puppies. Aansluitend zijn ze naar Saarbrücken /DLD gereden naar de Nat-Show, die op maandag plaats vond. Mevrouw Marion ten Cate uit Nederland keurde de ongeveer 20 ingeschreven Beardies. De dag ervoor werd de Int-Show gehouden. Hier keurde Mevr. Ursula Langer de Beardies. Mevrouw Kuhn behaalde met haar Firstprizebears Millwaukee de 3de plaats in de Tussen Klasse. Fernando en Sergio waren met hun Ch.” Firstprizebears Kim Karnes” gekomen. Zij won de Kampioen Klas en behaalde het Res-CACIB. Op maandag, werd “Ch. Firstprizebears King Cole“,  van de Familie Vanbossche Beste van het Ras. De Beste Teef werd  zijn nestzus Ch. Firstprizebears Kim Karnes. Zij heeft nu 2 nieuwe titels in bezit: Duits- en VDH Kampioen.

Hier de foto van de Winnaars met de keurmeester, Mevrouw ten Cate.

Bob-and-Bos-Saarbruecken-06-14

Beste Jeugdhond  D-JCh. Firstprizebears Lucky Luke“, hij won de Jeugd Klasse en is nu Duits Jeugd Kampioen.

Best-Junior-Saarbruecken-06-14-FPB-Lucky-Luke

Nogmaals “Tobi” Firstprizebears King Cole. Familie Vanbossche is bij een temperatuur van 35 graden in de schaduw, niet gebleven om de Ere Ring in te gaan. Ze waren die ochtend om 11.15 klaar met keuren. Tegen 16.30 zou de Ere keuring beginnen. De weersverwachting was storm en onweer voor de avond. Dit was een zeer verstandige beslissing. Die avond trok een onweer over Duitsland en heeft zware schades aangericht. Snelwegen werden gesloten, omdat er bomen waren omgevallen.

BOB-Saarbruecken-06-14

In de buurt van Toledo/Spanje, werd een National Show gehouden. Oscar Largo had een prachtige rentree met “Mats” Firstprizebears Larry King. Hij werd Beste van het Ras, won Groep 1 en werd tenslotte 3de Best In Show. Een prachtig resultaat.

Toledo FPB Larry king