18 juli 2015

Show Nieuws in Juli

Wij hadden vakantie en onze honden natuurlijk ook. Die bleven thuis en werden door Daisy en haar kinderen behoorlijk verwend. Door de enorme warmte, begin juli, wilden de honden uitsluitend in de kennel blijven, omdat hier een airconditioning aanwezig is:-)  Ze zijn toch wel erg verwend.

Alhoewel er een paar hitte bestendige Firstprizeberen onderweg waren. Mevrouw Zimmermann is naar Meisendorf/DLD gereden voor een tweedaagse Show. Op de eerste dag keurde Dhr. Wenig Woh Chan uit Maleisië en haar “Firstprizebears Naomi Campell” behaalde de 2de plaats. Aangezien het op die zaterdag maar liefst 38 graden warm was, besloten de Zimmermann’s naar huis te rijden, om aan de Müritz See, hun thuishaven in Meckelenburg – Voor Pommeren af te gaan koelen. Erg verstandig.

“Firstprizebears Naomi Campell” in het warme Meisendorf

Meisendorf-Naomi-Campell

Fernando Suny was zeer succesvol met “Nora”op pad. Zij startte op de Int-Show in Tornio/ITA voor de eerste keer, met 15 maanden, in de Tussen Klasse en werd Beste Teef met CACIB, CAC. Een prachtig succes voor deze nog zo jonge teef. Ik vind haar gewoon perfect.

“Firstprizebears Nora Jones” in Tornio BOS

Tornio-Nora-Jones-BOS Tornio-Nora-Jones-BOS-1

Ergens in het noorden van Californië/USA was onze lieve Kathy Pavlich voor de eerste keer met haar “Balou” op een Show. Hij won in het ras en werd vierde in Groep 1. Een geslaagde start voor beiden.

“Firstprizebears Natural Blue” 4de in de Groep

med_beardi7g4

Het derde juli weekend was eveneens een succesvol weekend voor onze fokkerij. Fernando en Sergio waren in Ivrea/ITA naar een Show. Hier werd de Int-Show gehouden en de Beardies werden door de bekende Ierse Keurmeester Mevr. J. Lawless gekeurd. “Nora” werd beste van het Ras en werd in de Groep geselecteerd.

Nora Jones CACIB, CAC , BOB in Ivrea

Nora Jones Ivera BOB 1 Nora JOnes Ivera BOB standing Nora Jones Ivera movement Nora JOnes Ivera table

Zelf waren wij op de zaterdag met “Prada” in Luik/B. Hier keurde de Sanjaard Dhr. A. Castells-Lladona de Beardies. Onze Ch. Firstprizebears Meryl Streepwerd Beste Teef en behaalde hiermee tevens de laatste punten voor de Internationale en Belgische Kampioen Titel.

“Prada” Firstprizebears Meryl Streep in Luik/B, CACIB , CAC en BOS. Nu ook Int. en Belgisch Kampioen.

Meryl Streep Liege BOS

Het afgelopen weekend werd de tweedaagse Int-Show van Rotterdam gehouden. Dit is altijd al een van mijn lievelings- tentoonstellingen geweest. Dit jaar een nieuwtje; een dubbele show. Op zaterdag keurde de Hongaar, Dhr. A. Czegledi, de handvol ingeschreven Beardies. Onze “Prada” had concurrentie in de Kampioen Klasse. Deze won ze en heeft er nu weer een titel bij, namelijk die van Nederlands Kampioen Firstprizebears Meryl Streep.

De Keurmeester, Dhr. Czegledi en onze “Prada”

Rotterdam Prada

De zondag waren er iets meer Beardies te keuren, voor de Fransman Dhr. C. Ritter. Hij vond “Prada” de allerbeste en maakte haar Beste van het Ras. Hij vond haar hoeking van de schouder, de lengte van de ribben en de hoeking van het bekken samen met haar gangwerk eenvoudig beter. Wij konden hem niet weerspreken.

Dhr. Ritter, tijdens de beslissing voor Beste van het Ras.

Rotterdam

Beste van het Ras, onze 28 maanden oude Int-NL-B-LUX-Ch. Firstprizebears Meryl Streep

Rotterdam Zo Prada BOB