25 april 2013

“Schoko” is Nederlands Jeugd Kampioen

Zondag was de Show in Goes. Dat ligt in Zeeland en is toch al gauw 175 Km van Maaseik verwijderd. Dhr. Jan de Gids keurde de 13 ingeschreven Beardies. Ik had besloten om onze “Lasse”, uit goegronde reden, niet te showen en dat was ook goed. Maar, voor “Schoko” (Firstprizebears Liz Taylor), had ik nog 1 CAC in de Jeugd Klasse nodig, om de Titel voor haar te behalen. Dat heeft ze ook gehaald en is daarmee Nederlands Jeugd Kampioen. 3x in Nederland geshowed en 2x Beste Teef en nu in Goes, “slechts” de eerste plaats in de Jeugd Klasse. Jammer genoeg is de situatie bij de Bearded Collie mensen in Nederland alles behalve vriendelijk, gemoedelijk en ook niet collegiaal. Te veel macht spelletjes door een nieuwe club, die onmiddelijk met advocaten tegen hun eigen leden in actie komen. Te veel vriendschapsdiensten, het is gewoon niet leuk meer om hier nog te showen, omdat voor de tijd al bekend is hoe een en ander zal gaan verlopen. En natuurlijk brand ik weer eens mijn vingers, maar helaas is het wel zo. Hopelijk veranderd deze situatie snel, zodat het weer gezellig word en men weer een leuke concurrentie strijd kan hebben. Gelukkig is het bij de OES mensen ZEER aardig en leuk.

Ik had slechts onze kleine camera meegenomen en moest Karin Roosenboom hier vriendelijkerwijze het beste van maken.

“Schoko” met de keurmeester Dhr. de Gids

NL- Juniorch Liz Taylor

In Spanje was de CAC Show in Cieza. Alberto en Cristina waren met hun beide reuen ter plaatse. Mevr. P. Dinneen uit Ierland keurde de Bearded Collies.  Firstprizebears James Dean behaalde het CAC en Ch.Firstprizebears Enfield, werd Beste van het Ras, won Groep 1 en werd 3de Beste van de Show.

We wachten geduldig af op de foto van Alberto en Cristina, want we willen graag meegenieten van de wonderbaarlijke gevolgen.