30 december 2014

Renovatie van de kennel

29 december 2014, de eerste grootte dag van de renovatie van de kennel. Harry en ik waren enkele dagen geleden al begonnen om alle foto’s van de “Wall of Fame”, oorkondes en bekers op te ruimen. Alles moest eruit en van de muren af. Onze grote honden zijn allemaal bij ons in huis. Alleen de 3 jonge deugnieten, Norman, Senta en Nelly hadden we bij Chris Beirendonk ondergebracht. Ik denk dat wanneer we deze 3 ook nog bij ons in huis hadden gehouden, een complete renovering nodig was geweest. Vandaag zijn alle voorbereidende werkzaamheden door vader en zoon Neiken gedaan en onze schilder Dhr. Bisterveld is aan het plamuren. Hoeveel stof er ontstaat door het zagen van Ytong-stenen kan niemand zich voorstellen, die dit nog nooit heeft meegemaakt! Harry en ik hadden meer dan 2 uur nodig om alles stofvrij te krijgen.

De Puppy verblijven:

kennelrenovation 1 dag 1

gezien vanuit de ingang.

Umbau kennel eingang

Kijk vanaf de achterdeur.

Umbau kennel Hintertür

De muur waaraan normaliter alle Kampioen foto’s hangen…….

Umbau kennel spüle

Verblijven voor de jongen honden.

Umbau kennel Junghunde

Mijn wonderbaarlijke schoonmaakman Harry

Umbau Kennel 1 Tag Harry

Dag 2 op 30-12-2014. Bijna alle tegels zitten aan de muur, nog slechts 2 kleine muurtjes, helemaal achteraan de achtermuur en bij de puppyren moeten morgen nog met tegels worden bekleed. Hierna komt het grote voegwerk. Onze schilder moet de muren 2 keer verven en probeert om hier morgen aan te beginnen, tenminste als hij de anderen niet voor de voeten loopt. De oude vloerbekleding, de prachtige ENKAMAT is na bijna 19 trouwe jaren dienst eveneens verwijderd.

Aansluiten weer grote schoonmaak. Harry had weer dweildienst.

Umbau Kennel 2 Tag

bijna alle tegels zitten op de muren.

Umbau Zwinger 2. Tag wand

de resten van het avond eten, de afvalzak met friet, majo en fikandellen met bier……

Umbau Kennel 2. Tag 1

3de dag. Oud Jaar 2014 

Vader en zoo Neiken hebben tot 19.30 gewerk en alle tegels aan de muuren geplakt. Een paar werken konden niet worden uitgevoerd, omdat alles nog moest drogen.

Vader Neiken tijdens het voegen en schoonmaken.

Umbau 3. Tagg 1

Zoon Neiken bij het afkitten van de voegen.

3. Tag Umbau Sohn Neiken

Dag 4. Nieuw Jaar 2015 

Tegen de avond zijn we met het opruimen en de grote schoonmaak begonnen. Vier uur later was alles gereed. Morgen komt nog een keer de schilder voor de 2de verflaag en in de middag komt Jos Bovendeerd om te helpen. De zware kennel elemeneten moeten namelijk weer op hun plaats worden gezet, vast gemaakt en de nieuwe vloerbedekking moet worden gelegd. ’s Middags haal ik Norman, Senta en Nelly weer op en dan moet alles gereed zijn. Zaterdag en zondag willen we de bekers  en oorkondes weer ophangen. Alleen de foto voor de “Wall of Fame” moet nog wachten.

Mijn ijverige en vlijtige man was zeer druk vandaag.

Umbau 4. Tag

het schoon krijgen van de vloer was een uitdaging en moeilijk.

Umbau 4 Tag boden

Zondag 03-01-2015 KLAAR

Vrijdag 2 januari werd de laatste laag verf op de muren aangebracht en onze goede vriend Jos Bovendeerd kwam om te helpen. De kennel elementen moesten weer op hun plaats worden gezet, aansluitend worden bevestigd en de nieuwe vloerbedekking worden gelegd. Zaterdag was een rustdag. Zondag heb ik de laatste oorkondes beplakt met folie en weer op hun plaats aangebracht.  Harry heeft de zware bekers uit de kelder gehaald. Hierna schoongemaakt en weer op hun plaats gezet. Alle kleine verfrestanten verwijderd en voor de zoveelste keer gedweild. De honden zijn blij dat ze eindelijk weer hun vaste slaapplaats hebben.

De kennelelementen moeten nog worden aangepast.

Umbau Kennel fertig urkunden

De slaapplaats van Prada en King

Umbau schlafplatz

de slaaplaats van Lasse en Niki

Umbau schlafplatz Lasse