11 juli 2013

Portugal, Zweden, Hongarije en Nederland

Tijdens het afgelopen weekend waren er verscheidene Beardies van ons op verschillende Shows succesvol. In het hoge noorden, was Anni Johansson met haar Uno (Nordic-Int-S-N-Fin-Ch. Firstprizebears Colorado) in Pitea/Zweden op een show. Hier keurde Shaun Watson uit Cyprus. Uno werd 2de Beste Reu, maar Beste Veteraan en werd in de Groep van Veteranen van alle rassen geplaatst bij de laatste 6. “Uno” is 9 jaar oud.

Firstprizebears Colorado Pieta 07-13

In Lissabon/Portugal werd de tweedaagse Lissabon Winner Show gehouden. Alberto en Cristina zijn met Lee (Super-Multi Ch. Firstprizebears Enfield) en Matias (Firstprizebears Larry King) hier aan de start verschenen. Op de eerste dag keurde Dhr. Catala en Lee werd Beste van het Ras, Lissabon Winner en Matias werd Beste Junior van het Ras. Dhr. Borges uit Portugal keurde Groep 1 en Lee (Enfield) werd 2de in de Groep. Op de tweede dag was de andere show, die door Dhr. Kuzlij gekeurd werd. Lee won eveneens, alhoewel niet met BOB en ook Matias werd Beste Junior van het Ras.

“Lee” heeft als beloning op deze dag een nieuwe voetbal gekregen. Hiermee kan hij uren lang spelen.

Firstprizebears Enfield and Firstprizebears Larry King

Hongarije is de thuis basis van de 6 maand oude Firstprizebears Levi Strauss. Eigenaar is Agnes Makoi. Zij waren met Levi in Velence bij keurmeester Dhr. Vilmos Kardos/HUN. Levi deed het uitstekend en deed goed zijn best en werd Res-Best in Show van alle Puppies.

Firstprizebears Levi Strauss HU 1

en op het Erepodium

Firstprizebears Levi Strauss REs-BP

De Int-show van Echt, is slechts op 6Km afstand van Maaseik en is mijn Club, waar ik op maandagavond altijd naar de ring-training ga. Het is een Outdoor Show en zoals gezegd was het heerlijk weer en in Echt op de show is het altijd gezellig. Mevr. Onstenk-Schenk/NL keurde 25 Beardies en wij waren tegen 13.30 uur aan de beurt. Het was op dat moment  echt heet op deze zomerse dag. Er waren 5 Firstprizebear Bearded Collies ingeschreven, die allen geplaatst werden. Nette Huykens stond met haar 6 maand oude Wietse (Firstprizebears Luke Perry) in de Puppy Klasse en werd 2de. Roland Mussche was met de prachtige Firstprizebears Lehermann in de Jeugd Klasse gestart. Deze twee zijn nog niet op elkaar ingespeeld, iets dat zich jammer genoeg gevolgen voor de plaatsing met zich meebracht en behaalde een ZG 4. De familie Verbakel was met hun 2 Firstprizeberen gekomen. Firstprizebears King of Pop behaalde in de Tussen Klasse een V1 met Res-CAC en CACIB en hun teef Firstprizebears Linda Evans (een zusje van onze Schoko) werd 4de in de Jeugd Klasse. “Schoko”  (Firstprizebears Liz Taylor) werd voor de eerste keer in de Tussen Klasse geshowed. Ze is nu 15 maanden oud en moest haar meerdere erkennen in de Kampioen Klasse Teef en behaalde het Res-CAC en het Res CACIB. Als laatste werd Roland Mussche met zijn 10 jaar oude en prachtige Ch. Firstprizebears Clinton Beste Veteraan. Eef Martens was weer eens zo vriendelijk om foto’s te maken.

Wietse Firstprizebears Luke Perry (Foto met dank aan de  Familie Oostervink)

Luke Perry Echt 07-13

Firstprizebears Liz Taylor aan de keurtafel waar ze door Mevr. Onstenk word bevoeld.

Echt-BC-Intermed-Class

Schoko laat haar gangwerk zien

Echt-Schoko-on-the-move

“Schoko” samen met de andere Winnaars uit de Jeugd, Tussen (Schoko), Open Kampioen en Veteranen Klasse

Echt-Challenge-Best-Bitch-BC-1

Roland Mussche met zijn 10 jaar oude Veteraan Ch. Firstprizebears ClintonEcht-Best-Veteran-Clinton