30 april 2014

“Patch” Firstprizebears Apache 06-05-2001 – 28-04-2014

Hij was iets heel bijzonders, hij was mijn schaduw, hij was alles voor mij “Patch”. Gebroren op 06-05-2001, en ingeslapen in de armen van Elke Stockhausen op 28 april 2014.

GB-Int-NL-B-LUX-D-VDH-A.SLOV-CZ Champion Firstprizebears Apache (Ch. Windfiddlers Still Cruisi…n x Ch. Firstprizebears Very Brown).
Hij was de eerste Bearded Collie, die woonachtig was op het vaste land en het CC won op de beroemde Crufts in 2005. In 2003, 2004 en 2005 was hij Beste van het Ras tijdens de FCI Europasieger Show.
Hij heeft mijn leven gedeeld tot 2006.
Hij was de hond, die wist wanneer het slecht met mij ging, of ik treurig was, hij kwam om mij gezelschap te houden en probeerde mij op te vrolijken met zijn aanwezigheid.
Hij heeft mij prachtige herinneringen gegeven.
Ik kan het eenvoudigweg niet geloven, dat hij over de Regenboogbrug is gegaan.
Ik hou zoveel van je Patch.

Mijn droomhond op 4-jarige leeftijd
Apache

Een 2-jarige Apache, de mooiste Beardie expressie die er was, gewoonweg om te smelten.
Patch 011

Barcelona/Spanje juni 2004. Apache word FCI Europawinner en Beste van het Ras voor de tweede keer. Keurmeester was de Engelsman Mr. Jack Bisham. Beste Teef was onze eigen Ch. Firstprizebears Z’Tampa.

Barcelona move

September 2004, Belfast/IER, waar Patch zijn 3de CC op rij wint (2x Beste van het Ras en 3de en 2de in de Groep) en daarmee de Titel van Engels Kampioen behaald.
Keurmeester: Mr. Hugh Jones (UK)
Patch-Belfast

Crufts in maart 2005. Apache wint zijn 4de CC en Beste Reu op deze beroemde tentoonstelling. Hij was de eerste Beardie die niet in Engeland was gefokt en op het vaste land woonachtig was, die deze overwinning behaalde. De keurmeester was de beroemde Allround Keurmeester Mevr. Ferlith Sommerfield.
Patch Crufts

Wenen/AU, mei 2005. Voor de derde achtereenvolgende keer wint Apache de titel FCI Europawinner met Beste van het Ras. Keurmeester was de Italiaan Dhr. Guido Vandoni. In 2003, in Bratislava werd hij met net 2 jaar eveneens Beste van het Ras. Hier was de keurmeester de Engelsman Dhr. Vic Salt. Res-Beste Reu was onze Firstprizebears Vancouver. Patch’s zuster, Firstprizebears Aspen werd op deze Show Beste Teef.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Harry schonk mij een rit door Wenen per koets. Natuurlijk mochten Aspen en Apache meerijden.

CIMG0117

In september 2006 moet ik met pijn in het hart afscheid nemen van Apache. Hij was een scheidingshond. In zijn verhuisdoos heeft hij alle bekers, rozetten etc. meegenomen..

Patch and Trophys

Patch jij was iets heel bijzonders. Dank dat je mij leven hebt verrijkt.

Patch