10 augustus 2015

Nieuwtjes in Augustus

Het zijn zeer verlate nieuwtjes vanuit Bremen/D. Dit heeft twee redenen: Al op de Show op Zondag had ik last van een maag- darm infectie. Dit haalde mij onderuit en hierdoor was ik 3 dagen ziek. Aansluitend bleek dat ook onze computer een infectie had opgelopen en pas gisteren, op zondag werd hij genezen.

Het weekend van 01 en 02 augustus waren wij in Bremen/D, naar de Nationale en Internationale Show. We hadden niets nodig, maar de Stad Bremen is erg mooi en het was ongeveer 35 jaar geleden, dat ik hier voor de laatste keer in de Stadthalle geshowd heb. Reden genoeg voor een weekend tripje naar Bremen, met “Prada” en ” Senta”  in de bagage. De heenreis op vrijdag verliep eigen moeiteloos, zonder noemenswaardige files. We zijn slechts een keer bij Vörden van de route afgegaan. Dat was op de terugweg geheel anders. Alleen maar files en dat is niet leuk als je zo ziek bent. Harry moest de gehele rit alleen voor zijn rekening nemen. We zaten in een mooi Hotel in Bremen, met veel groen, direct aan rivier de Weser en op een steenworp afstand van de hal. We verheugden ons er op om goede vrienden weer te zien, zoals Lenka Klimova met haar zoon Lukas, de familie Hellwig was ook aanwezig en de familie Zimmermann wilden ook nog komen. Natuurlijk waren er ook 3 interessante dames, die onze rassen zouden gaan keuren. Zaterdags was dat Mevrouw Assenmacher voor de Beardies en Mevrouw Cousins uit Engeland voor de OES. Zondags keurde Mevrouw Erika Bakker uit Nederland,beide rassen. Op de vrijdag avond, wilden we snel naar de hal rijden, om hier de ingang en parkeermogelijkheden te bekijken, zodat we de volgende ochtend op de correcte plaatsen zouden parkeren. Maar zoals dingen gaan, kwamen we daar niet meer weg en hebben een erg gemoedelijke avond op de Camping doorgebracht, in het allerfijnste gezelschap en beloond met een geweldig etentje. Het was fris die avond, maar daarentegen brachten de volgende twee dagen heerlijk zomers weer. Zaterdag om 06.30 op de parkeerplaats, want de hal ging open om 07.00. Er was slechts een probleem: 2 ringen in 2 verschillende hallen voor Bobtails en Beardies. Onze 2 meisjes zouden precies op het zelfde moment in de ring staan. STRESS…. We hadden alle vrienden bij de Beardie ring verzameld en het was enorm gezellig en hadden een leuke tijd met elkaar. We wonnen eigenlijk alles wat mogelijk was en waren zeer tevreden. Alleen Mevrouw Zimmermann’s Naomi Watts was nog nooit in een hal en wilde zich niet zo gedragen als ze eigenlijk zou moeten doen. Op de 2de dag ging het veel beter, maar was niet voldoende voor een plaatsing.

Harry was de redder in de nood en showde onze OES teef “Senta”  in de Jeugd Klasse en kreeg een erg goed keurverslag.

De zaterdagavond, na de show, hebben we gebruikt om in sneltreinvaart Bremen te gaan bekijken. De Schnoor, de Roland, het Stadhuis en natuurlijk de beroemde Bremer Stadtmuzikanten. Mevrouw Antonini, de Sonderleiterin bij de Bobtails had mij geadviseerd, beide benen van de ezel vast te pakken en in het geheim iets te wensen. Een zien of dit in vervulling gaat. Bremen is een prachtige stad en wij willen zeer zeker terug. Ons kleine “reisgezelschap” had in de Raadskelder afgesproken voor een erg leuke, maar vooral heerlijk avondetentje.

Zondag morgen liep de wekker weer af om 05.00 uur. Honden uitlaten, snel een kopje thee drinken, alles inpakken en richting hal. De hal ging weer om 07.00 open en dit keer was alles in dezelfde ring, waardoor alles eenvoudiger was. Ontbeten werd in de hal, want hier was een goede catering met heerlijk belegde broodjes. Ik nam roerei met een broodje en koffie. Dat had ik niet moeten doen….. Korte tijd hierna kreeg ik de eerste maagkrampen. 🙁

Desondanks was het weer een gezellige en succesvolle dag. Onze OES Teef “Senta” werd Duits Jeugd Kampioen en won Groep 1 bij de Jeugd. “Prada” werd eveneens op beide dagen Beste van het Ras en geselecteerd bij de laatste 5 a 6 van Groep 1. Beide keren hadden we een Deense Keurmeester. Ja… en zo maar even erbij werd “Firstprizebears Lisa Marie” Duits Kampioen en VDH Kampioen op die zondag. Precies een jaar geleden had ze in Bremen haar eerste punten behaald en heeft vervolgens zeer succesvol aan een aantal shows deelgenomen. Ze is onze 101ste Kampioen

de vele foto’s

Zaterdagavond bij het Stadhuis, bij de Bremer Stadtmuzikanten

Bremen Conny und Harry

Zaterdags hadden Mevrouw Hellwig en Dhr. Grammann hun “Firstprizebears Navaho” voor de Jeugd Klasse Reuen ingeschreven. Zaterdag behaalde hij de eerste plaats en zondags de 2de plaats.

Firstprizebears Navaho

Onze vriendin Lenka Klimova won op zaterdag bij keurmeester Mevrouw Assenmacher met haar Multi-Ch. Kiaora Kaspian, Beste Reu en had hierdoor een nieuw Duitse Kampioen. Zondags werd hij 2de in de Kampioen Klasse. Meerdere foto’s op deze pagina zijn door Lenka gemaakt.

Kiaora Kaspian Bremen

Mevrouw Hellwig met haar Firstprizebears Lisa Marie. Zij won op beide dagen de Open Klasse en werd Res-Beste Teef. Op zondag behaalde ze haar laatste punten voor de Duitse Kampioen Titel.

Bremen-01-08-LM

Tijdens beide dagen, werd onze “Prada” Ch. Firstprizebears Meryl Streep Beste van het Ras, in Bremen. Hier op de foto met keurmeester Mevr. Assenmacher.

Bremen-01-08-Prada-und-Hassi

en op de 2de dag met de keurmeester Mevr. Bakker.

Bremen-02-08-Prada

Die zondag waren Fernando en Sergio In Italië op pad. Ze waren naar de Nationale Show van Brveno met onze “Firstprizebears Nora Jones”. Ze werd Beste van het Ras en 2de in de Groep. Wij kregen mooie foto’s. Onze Nora word steeds mooier, geen wonder ze is in de beste handen.

Firstprizebears Nora Jones 16 maanden oud.     Hier met keurmeester dhr. Muldoon/Irland

Nora Jones and Fernando in Baveno Nora Jones Baveno BOB and BIG 2

Nora Jones Baveno BOB Nora Jones Baveno table

Ook vanuit Rusland was er nieuws te melden van “Pepsi”. Dat is Ch. Firstprizebears Kokakola”. Elizaveta Bizin mocht hem voor haar eigenaresse T. Starikova, meenemen naar de dubbele Nationale Show in Lider & Prestizh en Stolitsa. Gedurende beide dagen werd “Pepsi” Beste van het Ras, op zaterdag 2de in de Groep en op zondag 02 augustus, won hij Groep 1 bij de Luxemburgse keurmeester Mevrouw Melchior.

Firstprizebears Kokakola Firstprizebears Kokakola Firstprizebears Kokakola

Op zondag 09-08 werd de jaarlijkse Club Show van de Belgische Bearded Collie Club gehouden. Mevrouw A. Hardy uit Engeland, keurde de meer dan 70 Beardies. Wij hadden net 3 weekeinden met shows achter de rug en zijn daarom thuis gebleven. Deborah Raquet was met haar beardies gekomen, waaronder de 5 maand oude “Firstprizebears Olivia Newton John“, die in de Puppy Klasse was ingeschreven. De Puppy Klasse was met 6 honden bezet. “Olivia” won de Klasse en werd Beste Puppy van de dag. We verheugen ons voor Deborah.

Firstprizebears Oliva Newton John

Tentoonstelling Innsbruck/Osterijk.  15-08-2015  “Firstprizebears Nora Jones” Beste van het ras bij Keurmeester Mevr. Garding-Peplow/GER en 3de in de groep bij dhr. Urosevic/SLO.

Innsbruck 15-8 BOB

en de volgende dag op 16-8-15 ook weer beste van het Ras bij Mevr. Langhorst-de Haan/GER

Innsbruck 16-8 BOB

 

 

Het afgelopen augustus weekend werd er in Israël een Nationale Show gehouden en een Dubbele Show in Leipzig, de German Winner Show.

Paz Davidovich had haar “Lorne” bij keurmeester Dhr. Yossi Guy/ISR op de Nationale Show van Maalot ingeschreven. Hij werd Beste van het Ras. De Serv, Dhr. Miroslav Urosevic keurde Groep 1 en was erg van “Multi Ch. Firstprizebears Loren Green” aangedaan. Hij gaf hem de overwinning in Groep 1. Een erg succesvolle dag voor de Firstprizeberen in Israël

Firstprizebears Lorne Green 08-15

Firstprizebears Lorne Green 08-15

Familie Van Bossche waren met hun “Ole” Ch. Firstprizebears Lucky Luke naar de Dubbele Show van Leipzig. Op de eerste dag keurde de Oostenrijkse Mevr. Stolte en “Ole” werd 2de in de Kampioen Klasse. De tweede dag keurde Mevr. Heidi Müller-Heinze en “Ole” werd wederom 2de in de Kampioen Klasse, echter dit keer werd hij Res-Beste Reu met Res-CACIB.