27 oktober 2012

Nieuwegein

Utrecht heeft een nieuwe hal en die staat in Nieuwegein. Een moderne hal maar voor mijn gevoel veel te krap. Er was nagenoeg geen plaats om van voor naar achter door de hal te gaan. Laat staan met een hond. Op de uitlaatplaats waren geen afvalemmers anwezig voor hen die zich de moeite namen om de achtergebleven boodschappen weg te gooien. Ook in de hal moest je goed zoeken om een afvalemmer te vinden. In de gehele hal was grind voor de kattenbak te vinden, dat gebruikt was om de plasjes en overige boodschapjes van menige vierbenige op te ruimen. Bovendien was het erg drukkend in de hal, die mogelijkerwijs veroorzaakt werd door de warmte buiten. De erering was groot en de te winnen prijzen klein. Het inschrijfgeld bedroeg € 55 per hond, misschien nog te weinig voor de grote bekers, de je wint als je in de Groep geplaatst word. Maar alle begin is moeilijk en wachten we geduldig op de volgende Show in 2013.

Ik had onze “Lasse” (Lärkängens at Firsticebear) aangemeld voor keurmeester John Wauben. 2 dagen voor de show kreeg ik het bericht dat hij niet keurde. Mevr. R. Lochs-Romans, een Allrounder, zou voor hem de Beardies keuren. Ze heeft in 2010 tijdens een show in Hulten de Bobtails gekeurd en de uitkomst heeft mij niet erg overtuigd. Beardies had in bij haar nog nooit geshowed en onder het motto iedereen verdient een eerste kans. In dit geval was het ook de laatste!

Er waren 14 Beardies gemeld. Drie waren niet aanwezig. Mevr. Lochs had naar mijn mening 3 geweldige reuen, alle 3 verschillend van type, maar van zeer grote kwaliteit. Van de “Clans of Storks Kaliber”, die bij Lasse in de Tussenklasse stond, vond ze dat deze te groot is. Deze reu is 55 cm groot en door mij, enige weken geleden, met een gecertificeerde meetlat gemeten. Volgens de Standaard mogen reuen tot 56 cm hoog zijn en bij overweldigende eigenschapen mag het geen probleem zijn als deze Beardie niet geheel de voorgeschreven hoogte heeft. Lasse won en “Dodger” werd 2de… Vicky van Tiggelen was met haar Kampioensreu aanwezig. Maar Mevr. Lochs deed deze dag eens iets anders en gaf het CAC aan de reu uit de jeugdklasse en Lasse werd Res-CAC. Natuurlijk was de eigenares van de Jeugdreu overgelukkig, maar ik kon me niet vinden in deze beslissing. De keurmeester heeft altijd gelijk en hierdoor blijft mij slechts de beslissing dat ik bij deze keurmeester niet meer show.

Ingrid Schreurs showde haar mooie “Firstprizebears Jade Jagger” in de Open Klas en behaalde een Uitmuntend 1. Uiteindelijk won Vicky van Tiggelen met haar “Firstprizebears Just beat-itBeste van het Ras. De overwinningen bij de teven waren voor mij  te volgen. Marja Ojevaar won de jeugklas met haar “Clan of Storks Kookiedoh”, een dochter van Firstprizebears Enfield, die nu Nederlands Jeugd Kampioen is.

Vicky en Nicole hebben foto’s gemaakt, maar zijn aansluitend op vakantie gegaan en vergeten deze te mailen :-((

Wij hebben de Foto van  Vicky

Bos-and-BOB-Nieuwegein-20-10-12

BOS Midummer Callum of Alambar en Beste vh Ras Firstprizebears Just Beat-it