16 december 2016

Nieuws in December 2016

Het was, geloof ik, de beste weekend van het jaar. Van vrijdag 9.12.tot en met zondag de 11-12, waren  Firstprizebears-Beardies succesvol in Amsterdam / Nederland, Kassel / Duitsland, Wels / Oostenrijk en in Nancy / Frankrijk.

Op vrijdag vond  de Holland Cup in Amsterdam plaats. Dit is de pre-show van de Winner Amsterdam. De heer Martin van Vliet / NL beoordeelde de Beardies voor de eerste keer. Monika Fuss was mijn reisgenoot met haar “Pike” (Firstprizebears Pikes Peak). Hij moest nog in de puppy klas uitkomen en toonde zijn allerbeste kant. Met als resultaat Best Puppy. Ik had het genoegen om Annemarie Zoontjes en Anne Vermeulen “Firstprizebears Priscilla Presley”  in de jeugdklasse te presenteren. Ze won beste jeugdhond, beste teef en dit alles vanuit  de jeugdklas met 10 maanden. Van alle jonge honden van groep 1, kwam ze in de erering onder de laaste  6. Keurmeester was  de Deen Gunnar Nymann.

Een gelukkige fokker.  Namelijk me myself and I en links “Pikes Peak” en rechts “Priscilla Presley”

Foto Annemarie Zoontjes

Amsterdam Priscilla presley pikes peak

Monika Fuss met haar “Pike”

Amsterdam Pikes Peak 15349658_1021841311276978_3596641068892932281_n

Zondag was “Priscilla Presley ” 2de jeugdklasse. Keurmeester was Mevr. Blaha / Oostenrijk.

Op de grote show in Nantes / Frankrijk, was de zogenaamde Pink Party. Alle exposanten en keurmeesters waren gekleed in roze en de hele entourage van de show was roze. Een grappig idee. Deborah Raquet was met “Firstprizebears Orlando” in de open klasse aan de start en won deze. “Orlando” kreeg het Res-CACIB achter een mooie kampioensreu. Mr. Keriheul was vol lof voor Orlando.

Nantes Orlando Bloom

Nantes Orlando Bloom

In Wels in Oostenrijk heeft ook een 2-daagse CACIB show plaatsgevonden. Familie Van Bossche was zeer succesvol vertegenwoordigd met hun honden. Op zaterdag keurde Dr. Sinisa Cujan en Multi “Ch. Firstprizebears King Cole” kreeg het Res-CACIB.  Op dag 2 keurde mevrouw Elisabeth Ertl / Oostenrijk. Ze was overtuigd van “Tobi” en beloonde hem met beste van het ras. Het hoogtepunt van de dag was de  groepsoverwinning in de groep 1, keurmeester was de bekende Deense allrounder Mr. Hindsen-Madsen. Tobi is zo’n prachtige Bearded Collie, hopelijk herkennen fokkers snel, dat hij  veel voor het ras Bearded Collie als dekreu kan betekenen.

Wels King Cole

op het Podium

Wels King Cole

de man voor alle seizoenen 🙂 heer Van Bossche bewaker van alle eigendommen.

Wels Van bossche

En tenslotte Kassel / Duitsland. hier showed dhr. Storr zijn “Firstprizebears Manhattan” . Op zaterdag bij de heer Colm Hastings / IRL kwam ze op de 2de plaats in de Openklas met Res-CAC. Ze herhaalde  dit op zondag, de 2de  dag  bij de kerumeester  mevrouw Blessing / GER