20 oktober 2016

shownieuws in oktober 2016

In oktober heeft de dubbele tentoonstelling in Dortmund, een integraal onderdeel in elk Tentoonstellings Agenda. Op zaterdag 15.10, was de Bundessieger-Show en op zondag  de 16.10. de CACIB Show. Bijna 9.000 honden werden geregistreerd voor beide shows. Op zaterdag keurde Mevr. Runderkamp uit Nederland de Beardies. Monika Fuss had haar “Pike” in de puppyklas ingeschreven. “Pike” was voor de eerste keer in een Hotel de avond voor de show. Dit was alles erg spannend voor hem. “Norman” mijn bobtailreu was ook mee op de kamer en dit voelde heel relaxed voor Pike en hij heeft de nacht met bravour “overleefd”.

 Firstprizebears Pikes Peak met baasje Monika Fuss

Pikes Peak 10-16        Pikes Peak 10-16

diep ontspannen in de Zen-Modus.

Pikes Peak

Sergio en Fernando waren uit Italie aangereisd met onze mooie “Firstprizebears Nora Jones“.  Ze had de groep in mei  op deze tentoonstelling gewonnen. Dus de verwachtingen waren hoog. Zij konden echter Mrs. Runderkamp niet overtuigen en eindigde op de 2e plaats in de kampioensklasse. Er was niet eens een in aanmerking voor de Res CACIB, omdat de winnaar tegen de teef van de Open klasse verloor. Op dag 2 keurde de heer Fricke, hier  won ze  de kampioensklasse zonder Problemen.  Maar moest het dan af laten weten tegen de open klasse. Het gebeurd heel vaak  dat de keurmeester op de 2de dag dezelfde honden laat winnen.  Maar zo zit de mens nu eenmaal in elkaar.

Kampioensklas op zaterdag

1. Vallklanens Armalade Gal, 2. Nora Jones aus dem Elbe-Urstromtal, 3. Silesian Diamonds Melody Prime, 4. Full of the Dickens Living Doll

championclass-15-10-16

2. #Dag Dormtund Kampionesklas 1. Firstprizebears Nora Jones , 2. Silesian Diamonds Melody Prime 3.Vallklanens Armalade Gal

Nora Jones Dortmund 16-10

Fernando en zijn Nora

Nora Jones Dortmund 10-16

de twee hadden een zeer succesvol weekend op de Winner Show Insubria in Italië. Aan 3 dagen waren er  CACIB-show. “Nora” was 2x beste teef en 1 x Best van het ras.

Petra Hähner was met haar 9 maanden oude “Firstprizebears Pat Bone” op 30.10. op de Int-Show in Hannover / GER. De keurmeester was de Deense Mevr. Baden. Ze vond “Pat Bone” erg mooi en gaf hem de 2e plaats in de jeugdklasse. Toch vond ze  hem te jong. Te jong ……  voor wat ??? De Jeugdklas is  van 9 18 maanden, kan niemand veranderen!

Toch ben ik erg trots op Mevr. Hähner met haar  “Pat Bone”

Pat Bone Hannover 30-10    Pat Boone Hannover 30-10