17 augustus 2016

shownieuws in August 2016

Op zondag 08/07/16 hield de Belgische Bearded Collie Club hun jaarlijkse Clubmatch in Bonheide / B. Er waren taalrijke Beardies ingeschreven, waaonder veel Kampioenen. Als keurmeester fugeerde de  Engelse mevrouw A. Pedder (Caldermist. Deborah Raquet had haar “Orlando” in de tussenklas aan de start. Hij won deze klas en werd Reserve beste reu . Een groot succes voor zo’n jonge hond.

 Firstprizebears Orlando Bloom

Orlando Bloom Boonheide 13938096_10207208940921535_3840223551483525149_o

Op dezelfde dag was Fernanda met Nora op de nationale show in Lavano / Italië. Nora maakte geen fout en wird Beste van het ras en 3e in de groep 1 was.

Firstprizebears Nora Jones

Nora Jones Lavano 08-16 IMG_3888

Slechts een week later, werd de dubbele CACIB Show gehouden in Innsbruck / Oostenrijk. Nora had een zeer succesvol weekend en won over vele Beardies, die op deze Show aanwezig waren. Ze won op beide dagen Beste van het Ras. De keurmeester waren mevrouw Poschacher en mevrouw Brenner, beiden uit Oostenrijk. Op de eerste dag werd Nora 4de in de groep onder  de heer Schimpf / O en op de 2e dag keurde de Roemeen heer Stefanescu de groep en plaatse haar 5de. “Nora” heeft nu 2 titels erbij: Oostenrijkse en Internationaal Kampioen, bovendien de dagtitel  Alpensieger.

Fernando met zijn geliefde Nora

Int-LUX-Ital-Österr. Ch. Firstprizebears Nora Jones

Nora Jones InnsburchNora and Fernando love

In Ierland , de kleine “Paris” maakt haar eigenaar Mandy Finnegan gelukkig en mij zo trots als een fokker. Afgelopen weekend vond de Navan Group Show plaats . De Noorse Mevrouw Anne Indergaard keurde de Bearded Collie . ” Firstprizebears Paris Hilton” is slechts 7 maanden oud  en won beste teef met een GreenStar . Een dag later , op de CC- show  in Clonmill , keurmeester was de Luxemburgse Guy Kips. Hij maakte haar Res-beste teef . Echter,  was ze de beste Puppy en 3de best in show van alle puppy’s

Paris Hilton 08-16 14111755_1752588581677001_517892224_n

De maand augustus vond de grote Europese Show in Brussel plaats. Wederom een mega-event, die nog steeds zijn problemen met de informatie aan exposanten had. Slechts 2 dagen voor de show wist bijna niemand  waar de ring voor de  Beardies was en op welk moment ze gekeurd werden …..

De deuren van de Show zouden om  7:00 open gaan. Pas om  7.30 werden de deuren eindelijk geopend. Ik had mijn “Ch. Firstprizebears Meryl Streep” ingeschreven. Het zou haar en mijn laaste Show bij de Bearded Collie zijn.  Zoals eerder vermeld trek ik mij uit de Beardie wereld terug. Ik ben nog van plan 2 a 3 nestjes te fokken en dan is het na  bijna 30 jaar gedaan met de Firstprizebears Bearded Collies. Het is niet meer leuk in de Bearded Collie werld.

Zoals altijd had ik ook mijn Bobtail “Norman” erbij, dus  2 ringen met  grote afstand in een grote hal. Er waren ongeveer 60 Beardies en slechts 29 Bobtails ingeschreven. Dus geen probleem om  met Prada op tijd in de ring te zijn. Maar ….. Ik had op mijn reisgenoot gerekend, dat zij mij op tijd verwittigen als ik met Prada aan de beurt zou zijn. Zij was de gehele ochtend  voortdurend  heen en weer naar de Beardiering gegaan om alles in de gaten te houden . Alleen ’s middags  vergeten me te laten weten, dat de Kampioensklas Beardie teven in de ring stonden en de keuring was begonnen. Ik liep als de bliksem met  “Prada” naar de ring. De keurmeester Mr. Kanas was net begonnen met de eerste teef te beoordelen. Er waren nog 3 teven te keuren. Normaal gesproken geen probleem, om nog aan te sluiten.  MAAR: er is blijkbaar een nieuwe regel bij de FCI die vermeld dat: nadat de rechter is begonnen te keuren, mag  geen ontbrekende hond meer  in de ring! Toppie! Het zou geweldig geweest zijn als de tentoonstellingsorganisatie dit op de inschrijfformulieren of elders duidelijk vermeld had.  Bovendien zou  een tijdschema per ring geen overbodige luxe geweest zijn, zodat je exact  wist waneer je hond gekeurd wordt. De ringmeester toonde zijn macht en liet  mij niet meer meedoen met Prada. De keurmeester was erg verdrietig. Ook hij moest zich neerleggen bij de beslissing van de ringmester . Ik denk dat deze regel nooit meer ergens anders in de toekomst wordt toegepast . Zo hebben de  Bearded Collie mensen weer eens plezier gehad. Adieu Bearded Collie wereld!

Sergio en Fernando waren ook in de kampioensklasse met “Nora Jones”, ze werd als 2e geplaats en Fernando was zo teleurgesteld door de keruing, dat hij niet meer voor het Res-CACIB in de ring terug gekomen is. Jammer.

Ch. Firstprizebears Nora Jones in Brüssel in the Championclass

Firstprizebear Nora Jones Brussel 08-16

Deborah Raquet presenteerde Orlando Bloom en won de tussenklas met CAC.

Firstprizebears Orlando Bloom