16 december 2015

Nieuws in Dezember 2015

December is een maand waarin veel Firstprizebears naar tentoonstellingen onderweg waren en zijn. Ik verheug mij steeds bij nieuwe succesmeldingen maar ik heb er zelf geen plezier meer in mijn Beardies te showen. Mijn leven staat op het moment geheel op zijn kop en ik moet eerst uitvinden waarheen deze reis mij brengt.

Maar nu de positieve berichten. Familie van Bossche waren in Oostenrijk op de dubbel CACIB show in Wels. Daar keurde op zaterdag Mevr. Oklescen uit Slovenie de Beardies en op zondag de Hongaarse keurmeester Zlatko Kralijc.

Tobi (Ch. Firstprizebears King Cole) legde het volgende parcours af: 1e dag 2 uitmuntend en op de tweede dag CAC/CACIB met beste van het ras. Wels 2015 137

Ole (Ch. Firstprizebears Lucky Luck) 1e dag CAC/CACIB, beste van het Ras en 8e in de groep, op de tweede dag 1 Uitmuntend CAC

Wels 2015 076

 

Tegelijkertijd vond in Kiev/Ukraine was er dubbel CAC show. Familie Bondar showt hun wonderschone “Firstprizebears Neil Daimond“. Hij won op beide dagen het CAC, CACIB en Beste van het ras. Op de 2e dag werd hij 4e in de groep onder keurmeester John Wauben/NL. Met deze overwinning heeft Neil Daimond alle punten voor het Ukrainische Kampioenschap behaalt. Hiermee is hij kampioen nr. 103 en de 4e in 2015. Zijn ouders zijn mijn geweldige reu ” Lasse” Lärkängens at Firsticebears die ook verder voor dekkingen beschikbaar is. Zijn moeder is mijn beroemde “Lilli”, dubbel wereldkampioen Firstprizebears Helen Hunt.  Hierop kan men toch trots en gelukkig zijn. Op de foto’s Mevr. Bondar en Niel met zijn typisch en ruim grijpend gangwerk. Zo zou het bij alle Beardies moeten zijn!

Neil Diamond Kiev 12-15

 

Neil Diamond Kiev 12-15

 

Hetzelfde weekend maar dan in Kassel/Duitsland waren de familie Hellwig-Grammann 2 dagen aanwezig met “ Firstprizebears Navaho enCh. Firstprizebears Lisa Marie” . Op de eerste dag keurde Mevr. Kain Voye en op de 2e dag Dhr. Dux/

Navaho: 1e dag, Beste jeugdhond, nieuw Duits jeugdkampioen en Beste reu,, 2e dag Uitmuntend

Nat. Kassel 05.12.15 Navaho und LM 028 Conny

 

Lisa Marie: 1e dag Uitmuntend 1 en CAC en de 2e dag Uitmuntend 2 en het reserve CAC

Nat. Kassel 05.12.15 Navaho und LM 072 Conny

 

 

Firstprizebears Orlando Bloom” werd door zijn vrouwtje Deborah Raquet op de CC clubshow van de Engelse Bearded Collie voorgebracht. Hij werd 3e in de Junior Klas en won de Maiden klas. De keurmeester was Mrs. Paula Brooks.

Orlando Bloom UK Show 12-15

Orlando Bloom Shwo UK 12-15

En er was ook nog een show in Erbo/italie maar dat was een week later op 13 december. “Ch. Firstprizebears Nora Jones” werd wederom Beste van het ras met CAC en CACIB. De is de nestzus van de mooie “Neil Daimond”. Gefeliciteerd Fernando en Sunny.

Erba

Paz Davidovich was uit Isreal naar Amsterdam  Winner tentoonstelling gekomen. Hier was op vrijdag de Holland cup, keurmeester was Mevr. Van Veen/NL. Ch. Firstprizebears Maryline Monroe behaalde het Res.-CACIB.  Op zondag de 13e december keurde Dhr. Maikel Koot /NL de Winner Amsterdam en Maryline behaalde 3e plaats met zeer goed in kampioensklas. Van schrik heeft niemand een foto gemaakt

Monika Fuss had haar “Nasch” voor de eerste keer ingeschreven op een show. “Firstprizebears Nashville” starte in de jeugdklasse en behaalde de 2e plaats. Nash zag er zoals altijd Picobello uit en werd door Monika zeer goed voorgebracht. Het was een geslaagd debuut. Foto volgt…..

Winner Amsterdam Nashville

De grote Belgische Winner show vond een week na Amsterdam plaats op 20 december in Brussel. Er waren 35 Beardies ingeschreven bij de Ierse Keurmeester Des Manton. De sterkste klasse was de jeugdklasse reuen waarin 7 honden stonden.

De jongste reu in deze klasse was mijn droomhond “Firstprizebears Orlando Bloom” hij won deze klasse met veel bravoure. De andere Firstprizebears Beardie die ingeschreven was, was “Firstprizebears Nashville” van Monika Fuss, Ze behaalde een zeer verdiende 3e plaats. Beste jeugdhond en beste teff werd Vicky van Tiggelen met “Bono’s wachtfull Eye Bliss” ze is een dochter van Ch. Firstprizebears Just Beat-it, de vader is wederom een kind van mijn “Lasse”. Dus ook een “Familiezaak”
Firstprizebears Orlando Bloom met Eigenaresse Deborah Raquet

Brüssel dezember 2015 Orlando

De winnar van de jeugdklasse Reuen:

 1. Firstprizebears Orlando Bloom, 2. Ragellie Wake up call, 3. Firstprizebears Nashville.

Brüssel dezember 2015 winner juniormale

Ons showteam voor het beroemde Atomium in Brussel:  Nicole Neicken mit “Paula”, Conny mit “Norman und Senta” und Monika Fuss mit “Nash

Brüssel dezember 2015 Showteam