31 maart 2013

Luxemburg, Israël, Duitsland en Spanje

Het Paasweekeinde was een succesvol weekend voor onze fok. In Spanje werd de jaarlijkse Clubshow door de Britse Herders- en Veedrijvers georganiseerd. Felix Cosme/GB, keurde de Beardies en Oscar Largo heeft hier zijn Firstprizebears Larry King” (Caramac Change the beat x Ch. Firstprizebears Heidi Klum) tentoongesteld. “Matias” won de jeugdklasse en behaalde het Jeugd CAC.

Stop Press: Op zondag 08-04-2013 heeft Matias in Toledo zijn Spaanse Jeugd Kampioen Titel gewonnen.

Firstprizebears Larry King 31-3-2013

Zijn broer, “Fristprizebears Lorne Green”  woont in Israël bij Paz Davidovich en had eveneens een zeer succesvol weekend, tijdens 3 Tentoonstellingen in Tel Aviv. Op de eerste dag won hij het Jeugd CAC, Beste Reu en Beste van het Ras. Tijdens de andere twee dagen won hij eveneens het Jeugd Cac en Beste Reu.

Paz’ zuster Yael, heeft hem in de Erering geshowed.

Firstprizebears Larry King Tel Aviv 03-13

In München/Duitsland waren Fernando en Sergio op een show met hun “Firstprizebears Kim Carnes” . Mevr. H. Bilsheim/DUI was de keurmeester en beoordeelde onze “Patatina” met het CACIB, CAC en Beste Teef. BOB werd Fernando’s en Sergio’s reu.

Fernando met “Kim”

Fristprizebears Kim Carnes Muenchen-31-3-2013

Ja en ik was in Luxemburg op de Show. Eigenlijk hadden we niets nodig, maar ik show graag in Luxemburg en bovendien was ik nieuwsgierig naar deze Keurmeester. Mevr. Böhi-Wenger uit Zwitserland, had de 32 ingeschreven Beardies te keuren. Voor onze “Schoko” was het interessant om er naar toe te rijden, vanwege het Luxemburg Jeugd Kampioenschap. Maar om alleen met Schoko te rijden is saai en daarom moest “Lasse” mee. Het was koud in Luxemburg! We hadden een leuke groep met de Familie Hellwig-Grammann, die de verre reis vanuit Rostock hadden ondernomen en met kind en 3 honden eveneens van de partij waren. Daarnaast was de FamilieVanbossche met hun gehele kudde honden (Enzo, Floh, Mini, Ole und Tobi) aanwezig, om “Tobi” te showen. Aan het eind van de dag was alleen Mevrouw Vanbossche tevreden en ik slechts 75%…. omdat “Lasse” alles gewonnen had en Schoko slechts 2de werd. De arme Mevr. Hellwig werd met haar drie prachtige Honden drie maal op de tweede plaats gezet, waar we niet zo mee tevreden waren. Desondanks hebben we plezier gehad en veel gelachen. Familie Vanbossche moest de Erering in, om aan de Strijd voor Beste Jonge Hond deel te nemen. Voor hen heeft het lange wachten zich geloond, ze werden in deze reusachtige Groep onder de laatste 8 geplaatst. Voor mij had het in het geheel geen zin om de Erering in te gaan, omdat ik op voorhand al wist, dat ik bij de keurmeester nul, nul kans zou maken. Er werd gekeurd door een zeer goede vriendin van een belgische concurrent. Tja… de rest denkt U er zelf maar bij. Jammer van de verkwiste tijd, maar de etiquette gebied de Erering in te gaan.

Hier onze resultaten:

Luxemburgs Jeugdkampioen “Fristprizebears King Cole“. Eigenaars Heike en Ronny Vanbossche

Fristprizebears Kim Carnes Muenchen-31-3-2013

2de Plaats in de Jeugdklasse “Fristprizebears Liz Taylor“, onze Schoko.

Fristprizebears Kim Carnes Muenchen-31-3-2013

Tja, tegen deze hond moest de wonderschone “Ch. Firstprizebears Hollywood” verliezen, maar dat maakte “Lasse”weer goed en Mevr. Böhi-Wenger was van zijn kwaliteiten overtuigd en maakte hem BOB.

BOB-and-BOs-Lux-31-03-

en zo zien gelukkige winnaars eruit. De keurmeester Mevr. Böhi-Wenger met onze “Lasse” Ch. Lärkängens at Firsticebears, 23 maanden oud.

Lärkängens at Firsticebears Luxemburg 31-3-13

De hartelijke gelukwensen aan alle succesvolle Beardies uit onze fok, die tijdens het Paasweekeinde hebben gewonnen. Tevens dank aan de vriendelijke mensen, die mij hun foto’s ter beschikking hebben gesteld.

Lärkängens at Firsticebears Luxemburg 31-3-13