12 september 2013

Luxemburg, Dracula-Show Roemenië en Rostock/DUI

Het is september en het 2de show seizoen is van start gegaan. Vele interessante tentoonstellingen, voor ons is het tot 13 oktober hoogseizoen. Luxemburg stond op het programa, hier werd gekeurd door een Hongaarse, die tot vandaag voor mij geheel onbekend was: Mevr. J. Balazsovits. Ze fokt Collies en ik was erg benieuwd. Onze “Schoko” was door mij in de Tussen Klasse gemeld, in de hoop een CAC te behalen en misschien een eerste CACIB. Zoals bekend vind ik het minder leuk om met een hond te gaan. “Strike” de 8-maand oude en perfekt uitziende Bearded Collie reu, die over 10 dagen naar zijn nieuwe eigenaars in Australië vliegt, moest du mee. Hij ziet er zo goed uit en ik wilde weten, hoe hij zich op een show gedraagt. We hadden vlijtig elke maandagavond geoefend op de ringtraining in Echt. Mevr. Balzstovits keurde eerst twee andere rassen, o.a. de OES en hier deed ze het naar mijn mening zeer goed. MAAR: bij de Bearded Collies was ik het niet geheel eens met haar plaatsingen. Enige zeer twijfelachtige beslissingen werd genomen. Bijvoorbeeld, was de Vice-Weredeldkampioen, de 23 maanden oude Ch. Firstprizebears Kim Karnes alleen in de Kampioen Klasse en kreeg haar eerste en hopelijk laatste “Zeer Goed”. Alle overige teven kregen een “Uitmuntend”. Dit was zeer frustrerend en Fernando en Sergio waren meer dan teleurgesteld. Onze “Firstprizebears Lucky Strike” stond alleen in de Puppy Klasse, even als Mevr. Kuhn’s teef “Firstprizebears Millwaukee“. Beiden behaalden een Veel Belovend en gingen door naar de Erering. “Strike” werd Beste van Groep 1 in de Erering, met Dhr. Kavcic uit Slovenië als keurmeester. Onze “Schoko” (Firstprizebears Liz Taylor) stond in een zeer sterk vertegenwoordigde Tussen Klasse en moest met een 2de plaats genoegen nemen. Chris Beirendonk was mijn begeleider tijdens deze reis en we hadden een aangename dag. Tevreden over “Strike” die zich perfekt had gedragen.

“Firstprizebears Lucky Strike” 8 maand oud, eigendom van Kirsten-Ann Perry/Australië, Beste Puppy en Beste van Groep 1 Puppies

Firstprizebears-Lucky-Strike-08-09-13

“Schoko”, de 17 maand oude Firstprizebears Liz Taylor

Firstprizebears-Liz-Taylor-08-09-13-Luxemburg

Tussen Klasse Teven: 1. Miners Lake Twilight, 2. Firstprizebears Liz Taylor, 3. No Nonsens Labaronessa, 4. Quickwater Joy of my Life.

Zwischenklasse Hündinnen Luxemburg

“Strike’s” nestbroertje “Firstprizebears Levi Strauss“, was met zijn eigenaars, de Hongaar Makoi, naar Roemenië gereden. Hier werd tijdens 2 dagen de “Dracula-Show” in Targu Mures gehouden. Tijdens deze twee dagen werd “Levi”op beide dagen Beste Puppy en op de tweede dag, net als zijn broertje in Luxemburg  Beste van Groep 1.

Firstprizebears Levi Strauss

Firstprizebears-Levi-Strauss-08-09-13

In Rostock/Duitsland, was de Familie Vanbossche aanwezig met hun honden. Mevr. Vanbossche stond in de Bobtailring toen de Bearded Collies door Mevr. Scheel uit Denemarken werden gekeurd. Hier moest dus Dhr. Vanbossche de ring in met “Ole” en “Tobi”. Lag het aan het showen of aan de keurmeester? Maar beiden kregen de slechste plaatsing die ze ooit hadden behaald. “Ole” (Firstprizebears Lucky Luke) werd in de Puppy Klasse “Veelbelovend 2” en “Tobi” (Firstprizebears King Cole) in de Tussen Klasse Uitmuntend 4. Mevrouw Vanbossche deed het in ieder geval beter met “Floh”, de OES en werd Beste van het Ras.