27 juli 2012

Luik/B de laatste show voor de zomerpauze

Bij ons maakt Luik vast bestandsdeel uit van de jaarlijkse Showplanner. Er zijn bijna altijd interessante keurmeesters en het is slechts 45 minuten rijden. Voor onze twee rassen waren er twee nieuwe keurmeesters. De Heer Brankovic, uit Servië, voor de OES en de heer Nagel, uit Frankrijk, voor de Beardies. Reden genoeg om met 3 honden deel te nemen. Dat brengt natuurlijk ook weer de nodige portie werk met zich mee om 3 honden te wassen en te borstelen. Maar, daartoe heeft niemand mij gedwongen. Het weer was helemaal te gek, eigenkijk veel te zonde om in een hal te zitten, maar het loonde de moeite. Er kwam een wijziging in de keurmeester bij de Beardies. Niet de heer Nagel uit Frankrijk keurde maar de heer John Wauben keurde de 8 Beardies. “Lasse” was op deze dag 15 maand en een dag oud, dus genoeg om in de Tussenklasse te starten. Hij won van zijn concurrent. Deze overwinning was voor mij persoonlijk zeer belangrijk. Tegen de reu van Vicky van Tiggelen uit de Kampioens Klasse kon hij niet winnen. Het was “Ch. Diago Kiaora”, gefokt door onze goede vriendin Lenka Klimova. De ouders zijn Ch. Firstprizebears Commanche en Ch. Firstprizebears Abilene. Diago is nu Belgisch Kampioen. “Lasse” (Lärkängens at Firsticebears) behaalde het Res-CACIB, Res-CAC over de reuen uit de Kampioens- en Open Klasse.

Er waren 2 teven in de Open Klasse en in de Kampioens Klasse starte Vicky van Tiggelen met haar 24 maand oude “Ch. Firstprizebears Just Beat-it”. Zij behaalde het CACIB, CAC en werd Beste van het Ras.

Vicky met haar Beat-it

BOB-Vicky-Beat-it

Ons Showteam neemt afscheid en gaat tot eind Augustus de zomerpauze in. King, Jadore en “Lasse” alias Lärkängens at Firsticebears

Liege-3-1-Conny

In Ierland was de nestbroer van “Beat-It”, Ch. Firstprizebears John FK, weer succesvol op pad. Op de show van Sligo won hij bij keurmeester Dhr. Lawless Beste van het Ras en werd 3de in de Groep bij de Nederlandse keurmeester Dhr. Wieldraaier.