29 september 2011

Firstprizebears Enfield Engelse Kampioen

 Om in het oorsprongsland van het ras te winnen is iets bijzonders. Voor onze Beardies is dit land het Verenigd Koninkrijk of te wel Groot Brittanië. Hier worden talloze shows georganiseerd, met een gemiddelde deelname van ca. 100 tot 130 beardies. Ongeveer 5 a 7 jaar geleden waren er dit nog tussen de 175 en 200.

Alberto Sanchez en Cristina Andres hadden “Lee”, nadat hij bij Lenka en bij mij alles gewonnen had wat er te winnen viel, aan Linda Peirsson in Engeland gegeven. Linda was zeer verheugt, Lee in Engeland te mogen showen. En, Lee heeft ons niet teleurgesteld. 

Afgelopen zondag was het zover. In Belfast/UK won Lee zijn 3de CC met Beste van het Ras en hiermee de titel Engels Kampioen. Keurmeester was Dhr. Kane/UK. Voor onze fok is dit iets speciaals. Lee is namelijk de 3de Beardie uit onze fok die dit heeft behaald. Het begon in 2002 met Ch. Firstprizebears Vancouver, die als eerste van het vaste land deze titel won. Bovendien won hij in 2001, op de beroemde Crufts, het Res-CC. Eveneens op de tentoonstelling in Belfast, maar in het jaar 2005 was het Ch. Firstprizebears Apache die hier zijn 3de CC behaalde. Eigenlijk is Belfast dus een déjà-vu voor ons. “Apache” won in 2005, op Crufts, uit meer dan 300 beardies zijn 4de CC en sindsdien is er geen andere buitenlandse beardie geweest die dit heeft geevenaard.

“Enfield” was tijdens Crufts 2009 succesvol en won de o zo machtige Open Klas Reuen. Ook de dames hebben laten zien wat ze waard zijn. Firstprizebears Cony Island won het Res-CC.

Onze dank gaat naar Alberto en Cristina en natuurlijk naar Linda Peirsson. Een prachtige Europese samenwerking. DANK.

Linda Perison and Enfiled winning the 3rd CC in Belfast

Firstprizebears EnfieldLee auf der Crufts in 2009 mit Lenka