17 september 2013

Krefeld en Kaltenkirchen/DUI

Wat voor een fantastisch weekend!

De familie Hellwig was met hun Beardie gemeenschap naar de CAC Show in het Noorden van Duitsland, in Kaltenkirchen. Zo ook de familie Vanbossche met hun hele honden familie. De Heer Mark Wibier/Dui, keurde de Beardies. De familie Vanbossche waren weer eens eerste in de Puppy Klasse met “Ole” (Firstprizebears Lucky Luke). “Tobi” (Firstprizebears King Cole) won de Tussen Klasse. Mevrouw Hellwig won met haar eigen fokprodukt, “Desire of Fun Charlize Theron”, de Open Klasse. Hierdoor is ze nu Duits- en VDH Kampioen. Ze is een dochter van Ch. Fristprizebears Enfield en Ch. Firstprizebears Greenville. Haar broer werd vorige week al Kampioen. Het jongste familielid in Huize Hellwig “Firstprizebears Lisa Marie” had haar eerste optreden in de Puppy Klasse en won. Ja, en na een lange pauze heeft Mevr. Hellwig haar acht jaar oude Spike (Ch. Firstprizebears Delaware) in de Veteranen Klasse geshowed. Hij werd Beste Veteraan en Beste Veteraan van de Show. Hartelijk geluk gewenst met het behalen van dit resultaat. Wij zijn enorm trots op “Spike” en de familie Hellwig ewig dankbaar dat ze de honden uit onze fok zo succesvol showen, ze over alles lief hebben en verwennen.

Best in Show Veteraan Ch. Firstprizebears Delaware, Keurmeester Dhr. M. Wibier/DUI en Dhr. Z. Todorovic/Ser. Foto Dhr. P. Pump

BIS Veteran Kaltenkirchen Firstprizebears Delaware

Firstprizebears Lisa Marie met Mevr Hellwig en Firstprizebears Lucky Luke met Mevr. Vanbossche. Beiden zijn 8 maanden oud en kinderen van Ch. Lärkängens at Firsticebears and Ch. Firstprizebears Donna Summer

Kaltenkirchen 15.09.13 FPB Lisamarie und Ole 8 Mo

Krefeld ligt in Duitsland en op een steenworp afstand bij ons vandaan. 90 Km rijden. Mevr. Suzanne Langhorst-de Haan, was de keurmeester bij de Beardies. “Schoko” was nog nooit in Duitsland geshowed en een eerste stap naar de Duitse Titel was ons doel. Sinds half mei had ik “Lasse” niet meer geshowed en ik wilde hem graag weer eens laten zien. Ik kon Peggy Jeurissen zover krijgen om haar Lasse zoon, “Letterman” alias Jazz, in te schrijven en hem te showen in de Puppy Klasse. In totaal waren 29 Beardies ingeschreven en het was s’ochtends erg koud in de grote tent. Maar alles zou gecompenseerd worden voor het vroege opstaan en het kou lijden. “Jazz” was alleen in de Puppy Klasse en Peggy en hij deden alles goed.

Firstprizebears Letterman 8 maand oud.

Firstprizebears Letterman in Krefeld

“Lasse” (Ch. Lärkängens at Firsticebears) stond alleen in de Kampioen Klasse en werd Beste Reu. “Schoko” stond met nog twee anderen in de Tussen Klasse, die ze won. Vervolgens tegen de Open, Jeugd en Kampioen Klasse werd ze Beste Teef. Peggy was zo vriendelijk om “Schoko” over te nemen, terwijl ik terug de ring in moest voor het BOB met Lasse. Mevr. Langhorst koos voor “Lasse”.

Beste Teef met 17 maanden, “Firstprizebears Liz Taylor” met Peggy Jeurissen, Keurmeester Mevr. Langhorst-de Haan, Beste van het Ras “Ch. Lärkängens at Firsticebears”

Krefeld

Nu hadden we het ook niet koud meer en waren benieuwd wat er in de Erering ging gebeuren. Mevr. Regina Blessing, zelf langjarige fokker van Bearded Collies ( Spirit of Caledonia) en ondertussen bijna Allround Keurmeester, keurde Groep 1. “Lasse” liet zich van zijn beste kant zien en Mevrouw Blessing was van zijn kwaliteiten overtuigd en hij won Groep 1. Ik was gewoonweg gelukkig en behoorlijk trots om bij een Rasspecialist de Groep te winnen.

Krefeld Lasse BIG 1

Aansluitend werden uit de vijf Groep-winnaars van de Zondag, door de Sloveen Dhr. Boris Biac, de Beste Hond van de dag gekuurd. Ik had deze keurmeester nog nooit gezien. Maar de naam zal ik zeker onthouden, want ook Dhr. Biac was van Lasse zijn kwaliteiten overtuigd en kroonde hem tot Beste van de Dag.

Lasse met Dhr. Baic, de Ras Keurmeester Mevr. Frau Langhorst-de Haan (helemaal op de achtergrond, de Organisator van de Show, Dhr. Otto), een gelukkige Conny en de Groepskeurmeester, Mevr. R. Blessing.

Krefeld Best of Day

Dhr. P. Harsany, uit Hongarije, die Lasse in december van het vorig jaar in Brussel tot Beste Reu koos, was de keurmeester voor het Best In Show. Onze konkurrent was John Hauben met zijn succesvolle Welsh Terrier en sinds jaren ontmoetten wij elkaar in de Erering. “Lasse” liet nogmaals zijn perfekte gangwerk zien, maar…. Reserve Best In Show. Ik was helemaal gelukkig. Lasse is een pracht Bearded Collie en ik ben erg op hem gesteld.

Krefeld Lasse Gangwerk

Roberto en Renate, mijn fotografen op de vele Shows sinds 1978, vonden tussendoor de tijd om onze “Schoko” in het juiste licht te zetten

“Firstprizebears Liz Taylor” 17 maand oud.

Krefeld Fristprizebars Liz Taylor