8 oktober 2013

Israël, Spanje, Slovenië en Nederland

Hoewel onze eigen Beardies genoten van een lang verdiende weekend vakantie, op de bank, hebben andere FPB het eens goed laten knallen. Beginnen we in Ciudad Real/Spanje. Hier won onze Spaanse Superster “Lee” ( Super-Multi-Ch. Firstprizebears Enfield). Eigenaars Alberto Sanchez en Cristina Andres werden op een Dubbele Show, tijdens beide dagen Beste van het Ras. Tussen haakjes won hij op beide dagen Groep 1. Op de eerste dag keurde de Portugees Pedro Delrue het ras en Groep 1. Tijdens de tweede dag keurde Mevr. Ilona Onstenk-Schenk uit Nederland het ras en de Groep. Lee werd eind december 8 jaar oud en is altijd nog een plaatje om te zien.

Cristina Andres met “Enfield” en keurmeester Mevrouw Onstenk-Schenk.

Enfield Ciudad Real/ESP

In Givat Haim/Israel werd ook een dubbele show gehouden. Op vrijdag 04 oktober, een Nationale en op zaterdag 05 oktober de Internationale. Paz Davidovich had een mega succesvol weekend met haar “Firstprizebears Lorne Green“. Vrijdags werd hij Beste van het Ras en Beste van Groep 1 bij de Spaanse keurmeester Juan Nevada. Op zaterdag keurde de Canadees Dhr. R. Pagette het ras. Ook hier werd “Lorne” Beste van het Ras en won de Groep. “Lorne” is met zijn slects 18 maanden ISRAELISCH Kampioen. Hij is Kampioen nummer 91 van onze fok. Nu gaat aftellen naar de 100ste Firstprizebear Kampioen beginnen. Ben benieuwd of het 3 of 4 jaar gaat duren. In 2014 vieren we ons 25- jarig Kennel Jubileum. De kleine “Firstprizebears Marilyne Monroe” werd Beste Puppy van het Ras en werd geselecteerd bij de laatste 6 voor BIS, door keurmeester Yohai Barak Lifac uit Israël.

“Lorne” gereed voor de show

Firstprizebears Loren Green

Firstprizebears Lorne Green” wint 2x de Groep en is nu Israelisch Kampioen

Firstprizebears Lorne Green Isr. Ch.

In Koper/Slovenië was “Ch. Firstprizebears Kim Karnes“, samen met Fernando en Sergio. Hier was ook een tweedaagse Show. Op de zaterdag keurde Dhr Stefan Sinko en “Kim” haalde het CACIB, CAC en werd Beste van het Ras. Tijdens de 2de dag liep het niet helemaal zo goed. De Sloveen Saso Noval keurde en Kim behaalde het CAC en Res-CACIB. We zitten nog te wachten op foto’s van Kim en Fernando.

In Zwolle, werden de Beardies gekeurd door Mark Wibier, een Nederlander, woonachtig in Duitsland. Hij had een goed aantal inschrijvingen en zeer goede honden te keuren. Hij keurde gehaal naar mijn smaak en ik was meer dan tevreden met de resultaten. Zijn Beste Reu is een zoon van Firstprizebears Chattoga en in Engeland gefokt. De Open Klasse werd gewonnen door onze Inge Schreurs met haar June (Firstprizebears Jade Jagger) en behaalde het Res-CACIB en Res-CAC. Inge heeft June perfekt geshowed. Ik ben trots op jullie alle twee. Hier wachten we eveneens op een foto.