26 december 2011

Happy end voor Lina.

In 2007, verkochten we de Bearded Collie reu, Firstprizebears Galveston, aan een amerikaanse familie die in Spangdahlem/D waren gestationeerd. Zeer aardige en nette mensen met 4 goed opgevoede kinderen. Een jaar later wilden ze  een teef erbij, omdat ze graag een nestje wilden fokken. Ze moest bij Galveston passen. Het werd Firstprizebears Hazelwood. Ondertussen had de family een vijde kind gekregen, maar zoals reeds gezegd alles goed georganiseerd. We hadden een leuk contact via e-mail en af en toe een paar vragen per telefoon. Echter sinds een paar maanden hoorde ik niets meer van de Familie Welton. Ik dacht, die zijn terug naar de Verenigde Staten of elders gestationeerd. Melden zich wel, dacht ik ook nog. Fout gedacht!!!!!

 Een paar manden geleden kreeg ik een e-mail van een Familie Granse uit Hamburg, dat ze Hazelwood hadden via Beardies in Nood. Ik begreep er helemaal niets meer van. Hazelwood, Beardies in Nood????

 Naar het schijnt, wird het voor de  Familie Welton teveel, nadat ze hun 7de kind hadden gekregen.Ze hebben de twee mooie beardies naar het asiel gedaan. Hier zijn ze via Dr. Baumgartner bij Beardies in Nood terecht gekomen. Ondertussen geschoren en gesteriliseerd.

 De familie Granse uit Hamburg was verliefd geworden op de bruine Hazelwood en hebben haar bij hen in huis opgenomen. Ook hebben ze nog een oude Beardie reu. Een paar straten bij Lina vandaan, woont haar nestzusje Havanna met wie ze ondertussen goed bevriend is geraakt.

 We zijn gelukkig dat Lina een goed thuis heeft gevonden. Aan de andere kant echter ook treurig dat de Familie Welton geen contact met ons opgenomen heeft. We hadden die twee direct terug genomen. Nu is Galveston ergens en hopelijk heeft hij net zo’n goed thuis, maar dat weten we helaas niet. Jammer genoeg krijgen we van de dierenopvang niet het adres van de nieuwe eigenaars, zodat we alleen maar kunnen wachten totdat zij contact met ons opnemen.

 Laat ons hopen dat dit nog eens gebeurd.

 Van de familiie Granse hebben we twee foto’s van Lina (Hazelwood) gekregen.

Firstprizebears-Hazelwood

Firstprizebears-Hazelwood-frisby