20 april 2014

Paas weekend in Goes/Nederland

Goes ligt in de provincie Zeeland, in het zuis-westen van Nederland. Een vakantieoord voor Duitse Campers en liefhebbers van friet. Met Pasen zijn er bijna geen Hotels meer te krijgen. Omdat honden mensen toch al een speciaal mensen ras is, gaan ze met de Pasen, naar de Show van Goes….

In Goes is bijna altijd een interessante lijst met keurmeesters, veel buitenlanders, die nog nooit in Nederland hebben gekeurd.  Ditmaal was er in Goes een premiere, het was met de Pasen en het was een tweedaagse Show. Normaliter was ik op Paasmaandag altijd in Leeuwarden, in het hoge noorden van Nederland op de Show. Dat sinds 1975, maar helaas bestaat deze Show niet meer, na aller waarschijnlijkheid, zijn de hallen te duur geworden.

Zaterdags, keurde Dhr. Rob Douma/NL de Bearded Collies voor de eerste keer. Hij moest 19 Beardies beoordelen. Ik ging met “Prada” (Firstprizebears Meryl Streep), in de Jeugd Klasse van start. Inge Schreurs had mij haar  “June” (Firstprizebears Jade Jagger) toe vertrouwd, die in de Open Klasse was ingeschreven.
Tegenover de Beardie ring lag de Bobtail ring. Ik had geluk en het keuren van mijn beide rassen verschoof iets, waardoor ik niet met beide rassen gelijktijdig aan de beurt was. Het resultaat, waarmee ik meer dan gelukkig was, is: Prada werd 2de in de Jeugd Klasse en “June” (Firstprizebears Jade Jagger) werd Beste Teef met CACIB en CAC. Peggy Jeurissen werd met haar “Firstprizebears Letterman” eveneens 2de in de Jeugd Klasse.

Links de winnende Reu, de keurmeester Dhr. Douma en een gelukkige Conny met “Firstprizebears Jade Jagger“, Beste Teef.

Bob-and-BOS-Goes-19-4-2014

Peggy Jeurissen had in Goes een Hotel genomen en maakte een strandwandeling met haar zoon en “Jazz” (Firstprizebears Letterman). Deze was op de 2de dag in Goes weer top fit.

Goes-Letterman-Beach

Op zondag, keurde de Deen Dhr. V. Nielsen. Hij moest 16 Beardies keuren. Wij waren zeer, zeer benieuwd, omdat “June” nog slechts een Res-CAC nodig had, om Nederlands Kampioen te worden. Ik het geheim, hoopte in het diepste van mijn hart, het Res-CAC achter de Deense Kampioens Teef te winnen. Het ging echter geheel anders! Peggy won met “Firstprizebears Letterman”, de Jeugd Klasse. De uitkomst bij de reuen was op deze dag erg verkwikkend!

Letterman-Jkl-Ex-1

“Prada” (Firstprizebears Meryl Streep) won de Jeugd Klasse met Uitmuntend. Haar medestrijdster moest met een Goed, de Jeugd Klasse verlaten.

Faire Des Amis Something Special en Firstprizebears Meryl Streep in de Jeugd Klasse.

Goes-Juniorclass-bitches

“June” (Firstprizebears Jade Jagger) stond in de Open Klasse samen met een andere Teef. June was moe van de dag ervoor en het keuren op de tweede dag begon pas om 13.30 uur. Bovendien is ze altijd een beetje lui na een loopsheid.

“June” zag er goed uit, maar was niet vooruit te branden.

Goes-Jade-Jagger-open-class-1

Tja, toen kwam het moment dat “Prada” moest lopen. Ze liep als een jonge godin en dat vond ook de keurmeester en maakte haar Beste Teef over de Kampioens, Tussen, en Open Klasse. Dat met 12 maanden!. Ik was gelukkig, hoewel ik toch ach zo graag het ontbrekende Res-CAC voor June had gehaald. Ontevreden? Nee, meer dan gelukkig en trots op onze prachtige meid.

Rechts de BOB reu No-Nonsens Lord Bayron, de keurmeester Dhr. Nielsen en onze “Prada”.

Bob and BOS Goes Firstprizebears Meryl Streep

Vrijdagavond had in de laatste hand gelegd aan “June” en snel een paar foto´s van het resultaat gemaakt.

Firstprizebears Jade Jagger

haar pracht uitdrukking, om te zoenen.

Firstprizebears Jade Jagger

deze practige honden hebben we allemaal te danken aan moeder en grootmoeder “Summer” (Multi Ch Firstprizebears Donna Summer). Karin Roozeboom, die ons op de tweede dag begeleide, verzorgt en verwent onze “Summer” sinds einige jaren. Op Paasmaandag, stuurde ze ons deze foto van Summer, nog altijd een schoonheid op haar 10 jarige leeftijd.

Summer-04-14